ایران: ملوانان بریتانیایی در آبهای ایران بودند

ایران: ملوانان بریتانیایی در آبهای ایران بودند

ساعاتی پس از آنکه دولت بریتانیا از بازداشت پانزده ملوان این کشور در آبهای خلیج فارس توسط نیروهای ایرانی خبر داد و سفیر ایران در لندن را به وزارت خارجه احضار کرد، وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده ملوانان بریتانیایی در آبهای ایران بوده اند و کاردار بریتانیا را برای ارایه توضیحات احضار کرده است.
وزیر خارجه بریتانیا می گوید مطمین است که نیروهای این کشور در آبهای عراق بوده اند

خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، به نقل از مدیرکل غرب اروپای وزارت خارجه ایران گزارش کرده که نظامیان بریتانیایی وارد آبهای ایران در اروندرود شده بودند و توسط نیروهای مرزبانی برای "تحقیق و بررسی بیشتر و علت ورود" بازداشت شده اند.

این در حالی است که وزارت دفاع بریتانیا پیشتر در بیانیه ای اعلام کرده بود ملوانانش در آبهای عراق و در حالی که بازرسی معمول از یک کشتی تجاری را به پایان رسانده بودند، از سوی کشتی های ایرانی محاصره و به سوی آب های ساحلی ایران هدایت شدند.

مارگارت بکت، وزیر امور خارجه بریتانیا، با احضار سفیر ایران در لندن، خواستار آن شده که این پانزده ملوان به سلامت و فورا آزاد شوند و تجهیزات همراه آنها نیز بازپس داده شود.

نیک لمبرت، فرمانده ناوگان این ملوانان، به بی بی سی گفته است که امیدوار است این حادثه تنها یک سوء تفاهم باشد و فورا حل شود.

در ژوئن سال 2004 نیز هشت ملوان و تفنگدار دریایی بریتانیایی در اروندرود (شط العرب) بازداشت شدند اما پس از چهار روز در پی مذاکرات دیپلمات های بریتانیایی با مقامات ایران، آزاد و به سفارت بریتانیا در تهران تحویل داده شدند.

نیروی دریایی ارتش ایران از روز پنجشنبه 22 مارس تمرین نظامی ده روزه ای را در آبهای خلیج فارس در استان بوشهر آغاز کرده است اما مشخص نیست که میان برگزاری این تمرین نظامی و بازداشت ملوانان بریتانیایی ارتباطی وجود داشته باشد.

مقام های بریتانیایی می گویند بازداشت شدگان در دو قایق کوچک در عملیات نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا برای جلوگیری از قاچاق اسلحه و نیروهای شورشی به داخل عراق شرکت داشتند و در بخش شمالی خلیج فارس در نزدیکی سواحل عراق دستگیر شدند.

اما مقام های ایرانی می گویند این چندمین بار است که نیروهای بریتانیایی وارد آبهای ایران شده اند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند
  • ترامپ در کنگره جمهوری اسلامی را به «ساخت موشک برای حمله به آمریکا» متهم کرد
  • حمله تند محسن نامجو به شاهزاده رضا پهلوی و ذوق‌زدگی رسانه‌های جمهوری اسلامی در انتشار آن
  • در لبه جنگ؛ جمهوری اسلامی از رویای ابرقدرتی تا مهار اعتراض داخلی
  • خطابه تاریخی و تلخ پدر جاویدنام آرمان گرجیان در ممسنی: نفرین بر تلخ‌ترین زمستان ایران
  • پُست تند رشید مظاهری،دروازه‌بان سابق استقلال خطاب به علی خامنه‌ای: تو فصلی تیره بودی