روزنامه های بریتانیا: چهارشنبه ۲۸ فوریه

گفتگوهای ماه آینده در مورد برقراری ثبات و امنیت در عراق و دورنمای شرکت ایران و سوریه در این گفتگوها بخش عمده ای از گزارشهای روزنامه های امروز صبج چاپ لندن را به خود اختصاص داده است.
نشریات بریتانیا

روزنامه های تایمز، گاردین و دیلی تلگراف در شماره های امروز صبح خود به خبرموافقت مقامات ایالات متحده آمریکا با شرکت دادن ایران و سوریه در گفتگوهای مربوط به آینده عراق اهمیت ویژه داده اند.

دیلی تلگراف در سرمقاله ای تحت عنوان "عقب نشینی لازم" نوشته است: "یکی از جنجالی ترین پیشنهادهای گروه بررسی مسایل عراق دخیل کردن ایران و سوریه بطور سازنده در بحثهای مربوط به ایجاد ثبات در عراق بود. آنهم در حالیکه این هردو کشور از پایه های محور شرارتِ عنوان شده توسط پرزیدنت جورج بوش بودند."

این روزنامه یادآوری کرده است که "صلح آمیز کردن فضا در عراق آنهم با مشارکت دو کشوری که گفته می شود بیشتر خشونتهای عراق از آنجا سرچشمه می گیرد هرگز امکان پذیر به نظر نیامده است."

روزنامه تایمز نیز با اشاره به آمادگی جورج بوش برای شرکت دادن ایران و سوریه در مذاکرات ماه آینده، این مذاکرات را "گفتگوهایی برای شکستن یخها" در روابط واشنگتن با تهران و دمشق توصیف کرده است.

با این حال این روزنامه از پیش شرطهایی که از سوی آمریکا مطرح شده سخن گفته و نوشته است که علیرغم تردیدها و شرطها، تونی اسنو رابط مطبوعاتی کاخ سفید ابراز امیدواری کرده است که "ایران و سوریه نقش سازنده ای در این گفتگوها ایفا کنند".

روزنامه گاردین درباره این تحول نوشته است: "آمریکا با کنارگذاشتن کوششهایش برای منزوی کزدن ایران یکی از اساسی ترین موانع موفقیت استراتژی خود در عراق را از سر راه برداشته است."

گاردین می نویسد که دولت آقای بوش از ماه دسامبر تاکنون برای پذیرش پیشنهادهای کمیته بیکر - همیلتون و آغاز گفتگو با ایران و سوریه تحت فشار قرار داشته است.

به نوشته گاردین دیدار میان سفرای ایران و آمریکا ممکن است طی دوهفته آینده صورت بگیرد اما ملاقات بین وزارای خارجه این کشورها احتمال دارد در ماه آوریل انجام شود.

در همین حال، روزنامه فایننشال تایمز در دو گزارش جداگانه به بررسی تاثیر تنشهای اخیر میان ایران و آمریکا بر اقتصاد ایران و جهان پرداخته است.

در یک گزارش، فایننشال تایمز از سیاست اقتصادی تهاجمی آمریکا برای جلوگیری از فعالیتهای بازرگانی میان ایران و بخش خصوصی کشورهای دیگر خبر داده و می نویسد که هدف از این اقدامات پرهزینه کردن فعالیتهای هسته ای ایران و جمایت احتمالی آن از فعالیتهای تروریستی است.

فایننشال تایمز در گزارش دیگری خبر داده است که درنتیجه افزایش تنش میان تهران و واشنگتن، روز گذشته بهای نفت خام در بازارهای بین المللی به بالاترین حد خود طی سال جاری رسیده است.

این روزنامه برای یادآوری سود بردن ایران از وضعیت فعلی به این نکته اشاره کرده است که ایران چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان است

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +462شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +321شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +257محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +211دونالد ترامپ: علی خامنه‌ای، یکی از شرورترین افراد تاریخ در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شده است
  • +202رویترز: همسر مجتبی خامنه‌ای (دختر حداد عادل) و داماد علی خامنه‌ای ( همسر دختر خامنه ای) کشته شده‌اند