روزنامه های بریتانیا: سه شنبه ۱۶ ژانویه
|
نشریات بریتانیا |
روزنامه گاردین در شماره امروز صبح خود در گزارشی از تهران به بررسی موقعیت سیاسی محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران پرداخته و در دو گزارش نیز موضوع کمک مالی ایران به فلسطینی ها و اظهارات تهدید آمیز رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا خطاب به ایران را مورد توجه قرار داده است:
رابرت تت خبرنگار گاردین در تهران می نویسد: پس از آنکه ظاهرا رهبر جمهوری اسلامی به نمایندگان مجلس چراغ سبز نشان داد تا از سیاستهای اقتصادی آقای احمدی نژاد انتقاد کنند، ضربه نسبتا مهلکی به اقتدار رئیس جمهور وارد شد.
به نوشته گاردین ۱۵۰ نماینده پارلمان ایران نامه ای را امضا کردند که در آن دولت آقای احمدی نژاد را در مورد تورم سنگین و میزان بالای بیکاری در کشور متهم شناختند و دولت را بخاطر ناتوانی در ارائه به موقع بودجه سالانه مورد انتقاد قرار دادند.
گاردین می نویسد که نمایندگان مجلس همچنین آقای احمدی نژاد را بخاطر آنکه در هنگامه ی یک بحران فزاینده به سفر دوره ای آمریکای لاتین رفته محکوم کردند.
نویسنده گاردین آنگونه که در عنوان مطب نیز مطرح شده، اعتقاد دارد که این انتقاد ها آینده سیاسی آقای احمدی نژاد را در هاله ای از تردید قرار داده است.
به نوشته گاردین اکثر امضا کنندگان این نامه از متحدان و همراهان سابق رئیس جمهور ایران بوده اند.
این روزنامه در پایان احتمال می دهد که شدت این انتقاد ها در نهایت به استیضاح و حتی برکناری آقای احمدی نژاد بیانجامد.
در همین حال، گاردین در گزارشی از غزه و واشنگتن این نکته را واجد اهمیت دانسته که تهران با اعطای یک کمک ۵۰۰ میلیون دلاری به تشکیلات فلسطینی به بزرگترین کمک دهنده به این تشکیلات تبدیل شده است.
این گزارش به نقل از یکی از مقامات ارشد حماس در این تشکیلات، نوشته است که ایران با اعطای بیشترین کمکها به تشکیلات فلسطینی، موقعیت اتحادیه اروپا را بعنوان بزرگترین کمک دهنده از آن خود کرده است.
گاردین می نویسد که این موقعیت به نگرانی آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی از اینکه ایران به سرعت خود را تا موقعیت یک قدرت منطقه ای بالا می کشاند، افزوده است.
در تحولی دیگر، خبرنگاران گاردین از بروکسل و واشنگتن خبر داده اند که رابرت گیتس وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا در اظهاراتی گفته است: "ایران گمان می کند که در خاور میانه در موقعیتی برتر از آمریکا قرار گرفته است."
به نوشته این روزنامه آقای گیتس هشدار داد که تجمع نیروهای آمریکا در منطقه نشانه عزم دولت ایالات متحده آمریکا در حفظ برتری موقعیت این کشور در منطقه خاورمیانه است.
گاردین می نویسد که این اظهارات در اوج تنش میان ایران و آمریکا و به دنبال آن صورت گرفته که پرزیدنت جورج بوش خواهان پیدا کردن و نابود ساختن شبکه های مرتبط با ایران و سوریه در عراق شده است.
روزنامه دیلی تلگراف نیز در شماره امروز خود گزارشهای متعددی در باره ایران و نفوذ آن در عراق به چاپ رسانده است.
در یکی از این گزارشها دیلی تلگراف خبر می دهد که عوامل جاسوسی ایران خود را آماده می کنند تا بدنبال خروج نیروهای بریتانیایی از بصره، تسلط کامل بر شبکه امنیتی و احزاب سیاسی جنوب عراق را بدست آورند.
دیلی تلگراف به نقل از عوامل اطلاعاتی عراق می نویسد که هدف ایران از این کار، بازداشتن کمپانی های غربی از پیدا کردن جای پایی در عراق آینده است.
این روزنامه در مقاله دیگری نیز به بحث درباره تلاش ایران برای کسب نفوذ سیاسی در منطقه بصره پرداخته و نوشته است که نگرانی در این مورد به نگرانی های قبلی در مورد کمک ایران به شورشیان و بی ثبات نگاه داشتن عراق افزوده شده است.
دیلی تلگراف در گزارش دیگری اظهارات مقامات ایرانی را در روز گذشته نشانه ای از تصمیم ایران برای دنبال کردن برنامه های هسته ای آن کشور توصیف کرده و طرح نصب سه هزار دستگاه سانتریفوژ دیگر را شاهدی بر ادامه کوشش برای غنی سازی اورانیوم توسط ایران ارزیابی کرده است.
این روزنامه می نویسد در حالیکه مقامات ایرانی هدف این اقدامات را تامین سوخت برای نیروگاههای اتمی که هنوز ساخته نشده توصیف کرده اند، دولتهای غربی اعتقاد دارند که قصد اصلی ایران دستیابی به سلاح های اتمی است.