انتقام‌ خدا از فرعونیان‌

انتقام‌ خدا از فرعونیان‌
    بعد از آنکه‌ فرعونیان‌ دیدند که‌ به‌ دعای‌ موسی‌ و عابدان‌ بنی‌اسراییل‌ عذاب‌ الهی‌ رفع‌ شد نقض‌ عهد کردند و به‌ موسی‌ ایمان‌ نیاوردند و دوباره‌ به‌ سوی‌ کبر و فساد اخلاقی‌ روی‌ آوردند و خداوند می‌فرماید که‌ ما از آنها انتقام‌ گرفتیم‌ و آنان‌ را در دریا (شاید مراد رودخانه‌ مواج‌ بزرگ‌ نیل‌ یا دریای احمر باشد) به‌ خاطر آنکه‌ آیات‌ ما را تکذیب‌ می‌کردند و از آن‌ غافل‌ بودند غرق‌ کردیم‌ و قوم‌ فرعون‌ را نابود ساختیم.


    

    بعد از نابودی‌ فرعونیان‌


    سرزمین‌ مصر بعد از نابودی‌ فرعونیان‌ در اختیار بنی‌اسراییل‌ و قوم‌ موسی‌ قرار گرفت. خداوند می‌فرماید: ما قلمرو فرعون‌ را از مشرق‌ها تا مغرب‌های‌ آن‌ سرزمین‌ که‌ برکت‌ و نعمت‌ داده‌ بودیم‌ به‌ قومی‌ که‌ به‌ استضعاف‌ کشانده‌ بودند به ارث دادیم‌ و وعده‌ نیکوی‌ پروردگار تو بر بنی‌اسراییل‌ به‌ خاطر آنچه‌ که‌ بر مصیبت‌ها صبر کرده‌ بودند تمام‌ شد.
    و آنچه‌ را که‌ فرعون‌ و فرعونیان‌ ساخته‌ و برافراشته‌ بودند خراب‌ کردیم.
     منطقه‌ مصر که‌ قلمرو فرعون‌ بود و انواع‌ معاصی‌ و جنایت‌ها در آن‌ انجام‌ می‌شد به‌ بالا آمدن‌ آب، یا به‌ هر طریق‌ دیگر خراب‌ و نابود شد و فرعونیان‌ در آب‌ غرق‌ شدند، گرچه‌ خداوند بعد از مدتی‌ جسد فرعون‌ را از آب‌ محفوظ‌ نگه‌ داشته‌ تا به‌ این‌ دلیل، بیان‌ خداوند عبرتی‌ برای‌ ظالمان‌ و جباران‌ دیگر باشد.
    
    ادامه‌ سرگذشت‌ بنی‌اسراییل‌
    قوم‌ بنی‌اسراییل‌ از مصر به‌ سوی‌ صحرای‌ سینا و خاورمیانه‌ حرکت‌ کرده‌ بود که‌ خداوند می‌فرماید قوم‌ بنی‌اسراییل‌ را به‌ سلامت‌ از دریا که‌ احتمالا دریای‌ احمر یا مدیترانه‌ است عبور دادیم‌ و آنان‌ بر ملتی‌ از عمالقه‌ که‌ اجداد بعضی‌ از قبایل‌ عرب‌ بودند وارد شدند. آنها در منطقه‌ رقه‌ بر بتان‌ خود عبادت‌ می‌کردند و بت‌های‌ آنها به‌ شکل‌ و هیات‌ گاو بود. برخورد بنی‌اسراییل‌ با آنها برخورد دو فرهنگ‌ بت‌پرستی‌ و توحید بود، بت‌پرستان‌ به‌ تظاهر ظاهری‌ دنیوی‌ از پول‌ و بت‌ استدلال‌ می‌کردند و موسی‌ و قومشان‌ را به‌ همین‌ رویه‌ زندگی‌ فرا خواندند. قوم‌ موسی‌ به‌ او گفتند: برای‌ ما خدایی‌ قرار بده‌ کما این‌ که‌ برای‌ آن‌ قوم‌ خدایی‌ است. موسی‌ در جواب‌ فرمود: شما قومی‌ هستید که‌ جهل‌ می‌ورزید و آن‌ بت‌پرستان‌ به‌ خاطر آنچه‌ که‌ آنها در آنند هلاک‌ می‌شوند، و آنچه‌ که‌ آنها عمل‌ می‌کنند باطل‌ و بیهوده‌ است. در روایت‌ آمده‌ است‌ روزی‌ یک‌ یهودی‌ به‌ حضرت‌ علی(ع) عرض‌ کرد شما پیغمبرتان‌ را دفن‌ نکردید تا اینکه‌ در دین‌ خود اختلاف‌ کردید حضرت‌ فرمود ما در توحید و نبوت‌ و دینمان‌ اختلاف‌ نکردیم‌ بلکه‌ در موضوع‌ خلافت‌ بعد از پیامبر(ص) اختلاف‌ کردیم، اما شما قوم‌ بنی‌اسراییل‌ هنوز پایتان از آب‌ دریا خشک‌ نشده‌ بود که‌ در توحید تردید کردید و از موسی‌ خدایی‌ به‌ شکل‌ بت، سنگ‌ و چوب‌ تقاضا کردید.موسی‌ در ادامه‌ جواب‌ قومش‌ فرمود: آیا غیر از خدای‌ بزرگ‌ برای‌ شما خدایی‌ طلب‌ کنم‌ در حالی‌ که‌ همان‌ خدای‌ بزرگ‌ شما را بر جهانیان‌ برتری‌ بخشیده‌ است‌ و به‌ یاد آورید آنگاه‌ که‌ ما شما را از فرعونیان‌ نجات‌ دادیم‌ و آنان‌ به‌ شما سختی‌ عذاب‌ را می‌چشانیدند، پسران‌ شما را به‌ جهت‌ انقطاع‌ نسلتا‌ن‌ می‌کشتند و زنان‌ شما را برای‌ بردگی‌ زنده‌ می‌گذاشتند در آن‌ عذاب‌ پرمحنت‌ یا این‌ رهانیدن‌ مهم، آزمایش‌ و ابتلای‌ عظیمی‌ از سوی‌ پروردگارتان‌ است.
    
    حرکت‌ موسی‌ به‌ سوی‌ غرب‌ مصر
    با تعقیب‌ موسی‌ و قومش‌ توسط‌ فرعونیان‌ آنان‌ به‌ سوی‌ غرب‌ مصر حرکت‌ کردند. آنچه‌ که‌ از ظاهر جغرافیای‌ منطقه‌ به‌ دست‌ می‌آید موسی‌ و قومش‌ از دریای‌ سرخ‌ عبور کردند و به‌ صحرای‌ سینا وارد شدند ولی‌ فرعون‌ به‌ همراه‌ سپاهش‌ در آن‌ غرق‌ شدند.
     قوم‌ موسی‌ در صحرای‌ سینا با بت‌پرستان‌ مواجه‌ شدند و تقاضای‌ خدایی‌ به‌ صورت‌مادی کردند که‌ موسی‌ آنها را از این‌ درخواست‌ بازداشت‌ ولی‌ آنها تقاضایی‌ دیگر کردند که‌ موسی‌ باید از طرف‌ پروردگارش‌ کتابی‌ بیاورد، موسی‌ تقاضای‌ قومش‌ را با خدای‌ بزرگ‌ مطرح‌ کرد و وحی‌ الهی‌ آمد که‌ موسی‌ سی‌ روز، روزه‌ بگیرد و سپس‌ به‌ کوه‌ طور بیاید آنگاه‌ خداوند بزرگ‌ با موسی‌ سخن‌ خواهد گفت. موسی‌ به‌ ریاضت‌ پرداخت‌ تا به‌ جانب‌ کوه‌ طور برود و کتاب‌ الهی‌ را برای‌ قوم‌ بنی‌اسراییل‌ بیاورد و آنهابه همراهی هارون وزیر موسی در منطقه‌ سینا بسر می‌بردند و موسی‌ روزه‌ گرفتن‌ خود را آغاز کرد
    

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +461شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +326علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +308شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +265در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +255محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +210دونالد ترامپ: علی خامنه‌ای، یکی از شرورترین افراد تاریخ در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شده است
  • +202رویترز: همسر مجتبی خامنه‌ای (دختر حداد عادل) و داماد علی خامنه‌ای ( همسر دختر خامنه ای) کشته شده‌اند