در مورد پرونده سریال نرگس

تجارت جدید، بازی با آبروی یک ایرانی
چرا باید سودجویان برای کسب درآمد، با آبرو و اعتبار یک هموطن بازی کنند، چرا؟ این افراد چگونه می‌توانند، این درآمد را خرج سفر. زن و بچه خود کنند؟ آیا پول آنان برکت دارد؟


اگر سی‌دی غیراخلاقی بازیگر منتسب به سریال نرگس، در نسخه‌های بسیاری کپی شد، بانی اصلی‌اش همین سودجویان و فرصت‌طلبان هستند. جالب این‌که عده فوق‌الذکر، آن را جزو افتخارات زندگی خود می‌دانند، بی‌فرهنگی، بی‌سوادی و بی‌حرمتی تا کجا؟

مردم، به دنبال این هستند که مراجع قضایی و پلیسی با این افراد برخوردی جدی داشته باشند. در ماه‌های اخیر و همزمان با انتشار سی‌دی، یک دلال فیلم سابقه‌دار که در محدوده پشت شهرداری تهران در حوالی میدان توپخانه فعالیت می‌کرد، مدعی شده بود که توزیع‌کننده اصلی سی‌دی تصاویر هنرپیشه‌های جدید است و با افتخار از آن برای دوستان و دیگر همکاران خود سخن می‌گفت. گویا وی توسط ماموران، بازداشت شد.


اما در این مبحث باید به این مسئله اشاره کرد که به دنبال انتشار شایعه وجود فیلم غیراخلاقی موسوم به یکی از هنرپیشه‌های سریال نرگس در دو ماهه اخیر، شایعه جدیدی مبنی بر انتشار فیلم دیگری از یک هنرپیشه تلویزیونی نیز با جدیت خاصی مطرح شد.
یکی از دوستان مطبوعاتی که برای تهیه گزارش از چند و چون این ماجرا به ترمینال جنوب رفته بود، در آنجا با شخصی برخورد کرد که مدعی بود، فیلمی جدید از این هنرپیشه دارد، قیمت یک کپی از آن هم سه هزار تومان... همکار مطبوعاتی لپ‌تاپ خود را از کیف در آورد تا فیلم را امتحان کند، اما دلال مورد نظر اجازه چنین کاری نداد و به بهانه‌های مختلفی از تست آن جلوگیری کرد. سی‌دی بعد از رفتن دلال تست شد، اما فیلم هنرپیشه جدید نبود، دلال‌های دیگری که در پشت شهرداری فعالیت می‌کردند، مدعی شده بودند که این سی‌دی را دارند، اما هیچ کدامشان با وجود پیشنهادات هنگفت حاضر به فروش سی‌دی هنرپیشه جدید نشدند.
با توجه به این‌که دلالان پس از فروختن سی‌دی‌های جعلی مکان خود را تغییر می‌دهند، اما خبرنگار مربوطه که از خبرنگاران خبرگزاری ایرانیوز بود، آن‌قدر کشیک تا او را به دام انداخت، او گفت: وجود این سی‌دی شایعه‌ای بیش نیست، از زمانی که این شایعه پخش شده، او و همکارانش با فروش فیلم‌های دیگر به عنوان فیلم هنرپیشه، درآمد چشمگیری کسب کرده‌اند.
وی می‌گفت: هر روز بر تعداد متقاضیان افزوده می‌شود و به همین علت از مدتی پیش تلاش کرده‌اند شایعه را با گستردگی و قدرت بیشتری منتشر کنند.


نان زن و بچه من است؟

دلال فیلم گفت: «مردم به دنبال چیزی می‌گردند که وجود ندارد و آن را ندیده‌اند. ما هم به دنبال پول هستیم و تا آنجایی که بشود، تیغ‌شان می‌زنیم.»
هنگامی که وی در میان حرف‌های خود قسم به زبان آورد، خبرنگار از او پرسید: «تو به خدا اعتقاد داری و این کارها را می‌کنی؟!» دلال گفت: «تو خودت چرا دنبال فیلم هستی؟! نان زن و بچه من هم از این راه است.»
گفتنی است تمام افرادی که خبر وجود این فیلم را برای دیگران تعریف می‌کنند، خودشان آن را ندیده‌اند. شاید منشا این شایعه، دلالان سی‌دی باشند که با پخش تصاویر شهروندان، تنها در پی سودجویی بیشتر هستند.


دوربین خانوادگی

در کشورهای پیشرفته، پیش از توزیع یا انتشار وسیع هر نوع تکنولوژی یا خدمات جدید، درباره بهره‌گیری صحیح از آن فرهنگ‌سازی می‌شود و زمانی که جامعه با قابلیت‌های آن آشنا شد، انتشار و توزیع آغاز می‌شود.
در کشور ما در هیچ زمانی برای هیچ چیزی فرهنگ‌سازی نشده است. سال‌ها قبل اتومبیل یک کالای بسیار لوکس محسوب می‌شد و افراد معدودی آن را در اختیار داشتند.
اما با تولید پیکان در ایران، عده کثیری صاحب اتومبیل شدند، بدون این‌که با اتومبیل و فرهنگ ترافیک آشنا شدند. در آینده نیز کسی به فرهنگ‌سازی توجهی نکرد و جامعه به رانندگی با عادت‌های مسخره خود ادامه داد. به همین علت است که هنوز مامور راهنمایی و رانندگی برای بستن کمربند ایمنی، توقف پشت چراغ قرمز و حتی بوق نزدن مقابل بیمارستان‌ها به رانندگان تذکر می‌دهد.

فرهنگ‌سازی ترافیک، وظیفه راهنمایی و رانندگی نیست و مجلس باید قانونی در راستای برنامه‌ریزی و اجرای آن اقدام کند.
پیش از آموزش، فرهنگ استفاده از دوربین خانوادگی (هندی‌کم)، در سال‌های اخیر و واردات موبایل‌های مجهز به دوربین گسترش یافت. خیلی‌ها تصور می‌‌کردند چون موبایل آنها مجهز به دوربین است، باید در هر مکانی از آن استفاده کنند. پس از مدتی برخی افراد متوجه شدند می‌توانند از صحنه‌های زندگی خصوصی دیگران فیلم بگیرند. مدتی بعد، این عمل به یک سرگرمی و تفریح همه‌گیر تبدیل شد و افراد تصویرها را در بانک‌های تصاویر سایت‌های اینترنت به اشتراک گذاشتند. امروز به محض این‌که در خیابان دو نفر با یکدیگر درگیری لفظی می‌کنند، موبایل عابران به طرف آنها زوم می‌شود.
موارد متعددی مشاهده شده که سارقان هنگام سرقت از خانه‌ها، فیلم‌های خانوادگی را نیز با خود برده‌اند و یا افرادی در میان اقوام و آشنایان، اقدام به تکثیر فیلم مجالس کرده‌اند. به همین علت پلیس به خانواده‌ها هشدار داده است که فیلم‌های خصوصی را در مکانی امن و حتی گاوصندوق نگهداری کنند. در روزهای اخیر روزنامه‌ها به شهروندان تذکر داده‌اند که از محافل خصوصی خود فیلم تهیه نکنند؛ در حالی که این درخواست منطقی به نظر نمی‌رسد. فرد نمی‌تواند به خاطر وجود سودجویان یا احتمال به سرقت رفتن یک کاست فیلم یا سی‌دی، از گرفتن فیلم و عکس یک مجلس مهم و خاطره‌انگیز صرف‌نظر کند. پس تلاش می‌کند فیلم را در مکانی امن نگهداری کند و آن را تنها برای افراد بسیار نزدیک و مطمئن نمایش دهد.
در چند سال گذشته مشاهده شده که پس از توزیع فیلم مجالس خانوادگی یا دوستانه، تعدادی از کسانی که در فیلم حضور داشته‌اند بر اثر فشار روحی یا تعصب شدید اطرافیان، دچار افسردگی شده و یا اقدام به خودکشی کرده‌اند.


تصاویر غیراخلاقی

در حال حاضر فیلم‌های غیراخلاقی متعدد ضبط شده در کشور در شبکه توزیع غیرقانونی سی‌دی وجود دارد. بررسی تصاویر نشان‌دهنده گسترش این جرم در پنج سال اخیر است. برخی از این تصاویر، با رضایت و اطلاع قبلی هر دو طرف
گرفته می‌شود.
پخش این چنین فیلمی بدون اطلاع یکی از طرفین، جرم است؛ زیرا آبرو و حیثیت آن فرددر معرض خطر نابودی قرار می‌گیرد. ممکن است یک فیلم به صورت کاملا تصادفی در اختیار فرد دیگری قرار گیرد و یا با هدف انتقام‌جویی یکی از طرفین منتشر شود باید اشاره کرد.
هنگامی که مخفیانه از کسی تصویربرداری می‌شود، یک عمل غیراخلاقی مجرمانه صورت گرفته است.
چند سال قبل به دنبال برخورد جدی مقامات قضایی با عاملان تولید و توزیع فیلم‌های مخفی کسی علاقه‌ای به انجام آن نداشت. اما با گذشت زمان، مجرمان راه‌های گریز را طراحی کردند تا ردپایی از خود به جا نگذارند. در حال حاضر در اروپا و آمریکا با چنین افرادی به بدترین نحو ممکن برخورد می‌‌کنند و حتی در بعضی از کشورها، آنان را به اعدام محکوم می‌‌کنند.
گرچه امروزه انجام دادن این عمل، یک سرگرمی خاص همراه با شرط‌بندی است. عامل اصلی تولید این تصاویر، تقلید از کشورهای غربی است. جامعه ما تصور می‌کند هر چیزی که در فیلم‌ها مشاهده می‌کند، واقعا در کشورهای دیگر وجود دارد و همه مردم آن کشورها نیز این اعمال را انجام می‌دهند. پس برخی افراد که در توهم زندگی غرق شده‌اند، تلاش می‌کنند از هر طریقی خود را به آنها نزدیک نشان دهند.
افزایش باندهایی که پس از گرفتن مخفیانه تصاویر از دختران دانش‌آموزان آنها را تهدید به توزیع فیلم می‌کنند و مورد اخاذی قرار می‌دهند، نمونه بزرگی از فعالیت سودجویان و مجرمان و در خطر بودن حیثیت و حرمت شهروندان است. بسیاری از افرادی که مورد اخاذی قرار می‌گیرند، به علت ترس از تهدید اخاذی‌کنندگان به مراجع قضایی شکایتی نمی‌کنند.
پرسش این است با این سودجویان پول‌پرست و بی‌آبرو و بی‌حرمت چه باید کرد؟

شهنام شهیر

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.