احتمال شیوع آنفلوآنزای مرغی در ایران

وزارت بهداشت ایران با نزدیک شدن زمستان و افزایش مهاجرت پرندگان، نسبت به خطر شیوع آنفلو آنزای مرغی هشدار داده و از مردم خواسته است که از تماس با پرندگان خودداری کنند.
بیماری آنفلوآنزای مرغی یک بیماری خطرناک است که قابلیت انتقال به انسان را نیز دارد

"موید علویان" معاون سلامت وزارت بهداشت ایران در گفتگو با هفته نامه سلامت گفته است که " با فرا رسیدن زمستان و افزایش مهاجرت پرندگان، خطر شیوع آنفلوآنزای پرندگان در منطقه مطرح شده است."

بیماری آنفلوآنزای مرغی یک بیماری خطرناک است که قابلیت انتقال به انسان را نیز دارد.

آقای علویان بر ضرورت آموزش مردم برای مراقبت از خود و خانواده و جامعه در مقابل مشکلات ناشی از بیماری آنفلوآنزی مرغی تاکید کرده و خطاب به مردم گفته است:" نگران نشوید، اما هوشیار باشد."

آنفلوآنزای مرغی اواخر سال گذشته و اوایل سال جاری خورشیدی در سطح گسترده ای در جهان شیوع پیدا کرد و در چندین کشور قربانی گرفت.

شیوع این بیماری در کشورهای همسایه ایران و ورود پرندگان مهاجر به زیستگاه های زمستانی در آن کشور نیز نگرانی هایی را برانگیخته بود و مقامات وزارت بهداشت برای جلوگیری از شیوع احتمالی این بیماری، دهها هزار قطعه مرغ را در مناطق مرزی نابود کردند.

معدوم کردن مرغ ها، راهی برای کنترل شیوع بیماری است و در صورت بروز نشانه های آنفلوآنزای مرغی در یک منطقه، باید تمام مرغ های موجود در آن منطقه برای جلوگیری از گسترش بیماری نابود شوند.

معاون وزیر بهداشت از مردم خواسته است که پرنده زنده نخرند، به پرنده مرده دست نزنند وبه هیچ وجه در منزل پرنده نگهداری نکنند و از بازی کودکان با پرندگان جلوگیری کنند.

آقای علویان به کسانی که به پرنده دست زده اند توصیه کرده دست های خود را با آب گرم و صابون بشویند.

این مقام وزارت بهداشت ایران از روستائیانی که در خانه مرغ و ماکیان وانواع پرنده ها را پرورش می دهند خواسته است که آنها را در قفس نگهداری کنند و از تماس آنها با پرندگان مهاجر جلوگیری کنند.

نگرانی مقامات وزارت بهداشت این است که پرنده های مهاجر که در ظاهر سالم به نظر می رسند ممکن است ناقل بیماری باشند و موجب شیوع بیماری در ایران شوند.

هر ساله تعداد زیادی از پرندگان مهاجر برای گذراندن زمستان به زیستگاه های خود در ایران مهاجرت می کنند و این احتمال وجود دارد که این پرندگان ناقل بیماری آنفلوآنزای مرغی باشند.

منبع : بی بی سی فارسی

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +275ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +259شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +223شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +197وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +185نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +158فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +150پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +142وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +141ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +137شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است