پرسش و پاسخ در زمینه بیماریهای آمیزشی
چگونه فرد به یک بیماری آمیزشی مبتلا می شود ؟ |
|
علائم بیماریهای آمیزشی چیست ؟ |
|
آیا بیماری های آمیزشی درمان پذیرند ؟ |
|
چگونه خود را از تماس جنسی نامطمئن حفاظت کنیم ؟ |
|
سلامت در تماس جنسی رابطه جنسی یکی از غرایز اصلی برای بقاء بشر است ولی می تواند راهی برای ورود عوامل بیماری زا باشد. تا کنون حدود بیست نوع بیماری شناخته شده اند که می توانند از طریق تماس جنسی سرایت کنند. از این میان می توان ایدز، سوزاک، سیفلیس، تبخال تناسلی و ... را نام برد.
پاسخها: 1- چگونه فرد به یک بیماری آمیزشی مبتلا می شود ؟ عفونت های آمیزشی عمدتا به دنبال برقراری روابط جنسی نامطئن ایجاد می شوند. برخی از این بیماریها علاوه بر آمیزش جنسی، از طریق تماسی خونی مثل استفاده مشترک از سرنگ و سوزن و یا سایر وسایل تیز و برنده سرایت می کنند که از آن جمله می توان ایدز و هپاتیت B و C را نام برد. همچنین بسیاری از این عفونتها می توانند در طی حاملگی و زایمان از مادر آلوده به نوزاد سرایت کنند.
عواملی که خطر آلودگی را افزایش می دهند عبارتند از:شرکای جنسی متعدد تکرار تماس های مشکوک ایجاد زخم و خراشیدگی در زمان تماس جنسی تماس جنسی در زمان قاعدگی عدم استفاده از پوشش محافط (کاندوم)
2- علائم بیماریهای آمیزشی چیست ؟بروز علائم زیر ممکن است به دلیل یک بیماری آمیزشی باشد:1 - ترشح غیرطبیعی (افزایش مقدار ترشحات، تغییر رنگ و بو همراه خارش و سوزش) از دستگاه تناسلی زن2 - زخم دستگاه تناسلی3 - برآمدگی جدید در کشاله ران به صورت یکطرفه یا دو طرفه4 - درد قسمت تحتانی شکم به همراه یکی از علائم فوق در زن5 - تورم بیضه6 - ترشح از مجرای تناسلی مرد7 - تورم، قرمزی و ترشح چشم نوزاد (بدلیل عفونت مادر)
3- آیا بیماری های آمیزشی درمان پذیرند ؟اغلب بیماریهای آمیزشی درمان پذیرند. ممکن است همسر یا شریک جنسی شما در حالی که علامتی از بیماری ندارد آلوده شده باشد. بنابراین با توجه به نظر پزشک ضرورت دارد همسر شما نیز همزمان تحت درمان قرار گیرد. در غیر این صورت احتمال دارد آلودگی مجدداُ به شما سرایت کند. دوره درمان را کامل کنید. در طی دوره درمان از تماس جنسی پرهیز کنید و یا از کاندوم استفاده نمایید. پزشک محرم اسرار شماست. مشکلات خود را با وی در میان بگذارید. از مصرف خودسرانه دارو یا مراجعه به افرادی که صلاحیت ندارند پرهیز کنید.
4- چگونه خود را از تماس جنسی نامطمئن حفاظت کنیم ؟مطمئن ترین راه پیشگیری٬ نداشتن رابطه جنسی با فردی که از سلامت جنسی او آگاهی ندارید می باشد. کم کردن دفعات تماس جنسی مشکوک و کاهش تعداد شرکاء جنسی از احتمال آلودگی می کاهد. از تماس جنسی حفاظت نشده با افراد مشکوک، ناشناس یا کسانی که رفتارهای پرخطر جنسی و اعتیاد تزریقی دارند باید پرهیز کرد. جلوگیری از تماس با خون یا ترشحات جنسی در یک رابطه مشکوک می تواند تا حدی فرد را در برابر آلودگی محافظت نماید. کاندوم وسیله مناسبی برای حفاظت فرد می باشد. برای مطالعه روش صحیح استفاده از کاندوم اینجا را کلیک کنید. استفاده از الکل و مواد مخدر قبل از برقراری تماس جنسی می تواند قدرت تصمیم گیری فرد را در زمینه انتخاب یک تماس جنسی مطمئن مختل سازد.
توجه : بسیاری از افراد آلوده به عفونتهای آمیزشی و ایدز علائمی از بیماری ندارند در حالیکه می توانند آلودگی را به دیگران سرایت دهند. پس در هر تماس جنسی مشکوک، خطر آلودگی را در نظر داشته باشید