ماجرای گرفتن ویزای آلمان
|
با وجود گرفتن وقت قبلی، در مقابل سفارت صفی از متقاضیان ویزا تشکیل می شود |
چند وقتی است که ارائه درخواست ویزا در سفارت آلمان، فقط با داشتن "وقت قبلی" امکانپذیر است. واقعا خدا پدرشان را بیامرزد، درست است که زمانی را که مقرر میکنند، حداقل یک ماه بعد است، ولی حداقل دیگر خبری از نصف شب خوابیدن کنار در سفارت نیست.
البته اشتباه نکنید، این مطلب بهاین معنی نیست که دیگر هیچ صف یا تجمعی جلوی در سفارت وجود ندارد. وقتی مامور سفارت متقاضیانی که سر ساعت هشت صبح وقت دارند را بهترتیب بهداخل صدا میکند، واقعا دیدنیست که همین ده نفر هم چطور سعی میکنند برای ورود بهسفارت از هم جلو بزنند.
برای تعیین وقت قبلی از سفارت دو راه وجود دارد: از طریق ایمیل زدن به نشانیtermin@tehe.auswaertiges-amt.de درخواست وقت حضوری برای دریافت ویزا بکنید که یکی دو روز بعد برای شما جوابی میآید که در آن ساعت دقیق و روز مراجعه شما معین شده است.
امکان دوم، گرفتن وقت از طریق تلفن سفارت (۳۳۹۹۹۱۲۶۰) است، ولی در اکثر موارد آنقدر تعداد تماسها زیاد است که شما برای ساعتها باید پشت خط منتظر بمانید، و بعلاوه، در صورتی که هرگونه اشکالی در فهرست متقاضیان سفارت پیش بیاید، شما مدرکی کتبی مبنی بر زمان دقیق حضورتان در دست ندارید.
با این وجود برای گرفتن وقت تلفنی باید روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت هشت صبح تا ۱۲ ظهر و از ۵/۱۲ ظهر تا سه بعدازظهر با سفارت تماس بگیرید.
|
|
اگر در محدوده سفارت آلمان ایستاده باشید کلی دلال دورتان را می گیرند و کارتهایشان را میاندازند توی کیفتان. |
پیرامون سفارت چه می گذرد؟
اگر بههر دلیلی بیشتر از پنج ثانیه در محدوده سفارت آلمان ایستاده باشید و حتی بهگلکاری باغچههای سفارت نگاه بکنید، کلی دلال دورتان را می گیرند و کارتهایشان را بزور میاندازند توی کیفتان.
همه آنها هم ادعا میکنند: "پول مول هم تو کارمون نیست، آبجی! مجانیه، صرفا برای رفاه مشتری. همین بنبست پایین سفارت، سمت چپایم. همه کارهاتو از گرفتن وقت سفارت تا بیمه کردن و رزرو بلیت و هتل تو آلمان برات ردیف می کنیم."
بیشتر مشتری این دلالها را دخترهای جوانی تشکیل می دهند که درخواست ویزای "الحاق به همسر" میکنند. یک سری افراد دیگر هم هستند که مدام دور و بر جوانها میگویند: "مشاوره دانشگاهی، گرفتن پذیرش تحصیلی، همه جوره سرویس میدهیم. فقط کافیه لب تر کنی که می خوام بروم اون وره آب! سه سوت حلش میکنیم."
بیمه مسافران
در صورت موافقت سفارت آلمان با درخواست ویزا، شما باید در اولین فرصت خود را بیمه کنید، حتی اگر دعوتکننده تعهد مخارج شما را کرده باشد. برای این کار کافیست بهنزدیکترین دفتر بیمه مراجعه کنید تا تعرفه "بیمه مسافران خارج از کشور" را جلویتان بگذارند که بر حسب سن مسافر و مدت زمان اقامت در کشور مقصد، مقادیر مختلفی دارد.
اگر در زمان تقاضای بیمه، بهبیماری خاصی مبتلا هستید یا دوران نقاهت بیماری را میگذرانید، هزینههای مربوط بهآن تحت پوشش این بیمهنامه نیست.
در صورت عدم دریافت ویزا با ارائه اصل گذرنامه، حق بیمه با کسر دو هزار تومان بهشما پس داده میشود. اگر متقاضی ویزا دریافت کند و سپس انصراف خود را از سفر بهشرکت بیمه اعلام کند، حق بیمه در صورت ممهور نبودن گذرنامه بهمهر خروج، با کسر سه هزار تومان قابل برگشت است.
چند نکته:
● بهجای مراجعه حضوری به سفارت و دریافت فرم درخواست ویزا، میتوانید آن را از روی سایت اینترنتی سفارت آلمان در تهران www.germanembassy-tehran.org کپی کنید. البته این فرم برای اقامت تا حداکثر سه ماه است، برای درخواست ویزا بیش از سه ماه باید فرم مخصوصی را از سفارت تهیه کنید.
● در صورتی که متقاضی ویزای دانشجویی هستید و وقتتان محدود است، بهتر است مدرکی را که برای تامین هزینه تحصیل در آلمان ارائه میدهید، گواهی حساب بانکیتان در آنجا (۸۰۰۰ یورو) باشد. چون جریان تایید برگه حمایت مالی فردی مقیم آلمان از شما، کمی زمانبر است.
● اگر قصد دارید برای معالجه اضطراری بهآلمان بروید، میتوانید بدون داشتن وقت قبلی بهسفارت مراجعه کنید و موضوعتان را با یکی از کارمندان آنجا در میان بگذارید. معمولا در دو سه روز آینده، وقتی برای شما درنظر می گیرند.
● سفارت در تابلوهای اعلانات خود بهمتقاضیان تذکر داده است که رزرو هتل توسط افراد غیرمسئول یا واسطهها باعث رد شدن درخواست ویزا میشود.
● مدارک برای درخواست ویزا حتما باید توسط متقاضی بهسفارت داده شود، اما در صورتیکه فرد در دو سال اخیر، ویزای "شنگن" را از همین سفارت دریافت کرده باشد، میتواند مدارک را توسط نمایندهای تحویل دهد.
* توضیح: توصیه های بالا تنها بر اساس تجربه های فردی است، مراجعه به سفارت یا وبسایت آن، بهترین راه برای اطلاع از شرایط دقیق اخذ روادید است.
منبع : بی بی سی فارسی