کاهش آمار موارد جدید آلودگی به ایدز در ایران
ایرنا:وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران گفت : در سال گذشته برای اولین بار در کشور آمار موارد جدید آلوده شدن به ایدز نسبت به سال ۱۰سال قبل کاهش قابل توجهی پیدا کرد.
" کامران باقری لنکرانی " روز یکشنبه افزود: در حال حاضر بیماری ایدز در کشور ما بیماری مخصوص گروههای خاص محسوب میشود و بیماری عمومی کشور نیست.
وی ، با بیان اینکه این بیماری در اولویت بهداشت عمومی کشور به حساب نمیآید، اظهار داشت: اما اگر هوشیارانه برخورد نکنیم این امکان وجود دارد که به یک بیماری عمومی تبدیل شود.
لنکرانی، ادامه داد: در حال حاضر تعداد بیماران مبتلا به ایدز در کشور چندان زیاد نیست و رقم مبتلایانی که توسط کارشناسان وزارت بهداشت شناسایی شدهاند، بیش از ۱۳هزار نفر است.
وی ، با اشاره به اینکه این رقم با آمار واقعی تفاوت دارد،گفت: بسیاری از مبتلایان به ایدز برای انجام آزمایش به مراکز بهداشتی مراجعه نمیکنند، بنابراین در آمار رسمی کشور شمارش نمیشوند.
وزیر بهداشت افزود:در بدبینانهترین حالت باز هم تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور در مقایسه با بسیاری از کشورهای همسایه چندان زیاد نیست و پیش بینی میشود، حدود ۶۰تا ۷۰هزار نفر در کشور ایدز داشته باشند.
لنکرانی، در ادامه به برخی از برنامههای در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از برنامههای ما، در زمینه دارو است.
وی توضیح داد: حدود ۹۶درصد از اقلام دارویی تولید داخلی است که از این رقم مواد اولیه ۴۰درصد آن هم در داخل تولید میشود.
وزیر بهداشت، مشکل عمده در بخش دارو را گرانی داروهای وارداتی دانست و افزود: چهار درصد داروهای کشور وارداتی است و این داروها گران بوده و به تنهایی ۴۰درصد از ارز دارویی ما را به خود اختصاص میدهد.
لنکرانی گفت: برای مثال سال گذشته برای داروی بیماران مبتلا به ام.اس که یکی از داروهای گران در کشور محسوب میشود، حدود ۷۰۰میلیارد تومان یارانه پرداخت کردیم، به عبارتی دیگر، قیمتی که در حال حاضر برای خرید این دارو در کشور پرداخت میشود، حدود ۳۰درصد قیمت جهانی آن است.
وی، با اظهار اینکه باید در این زمینه چند گام مهم و اساسی برداشت ، اظهار داشت : اول آنکه سیاست مصرف داروی کشور باید از یک اصول مستند علمی قوی تری برخودار باشد.
وزیر بهداشت افزود: در بسیاری از کشورها اجازه تجویز برخی از داروها داده نمیشود و مصرف بعضی از داروهای گران محدود میشود.
به گفته لنکرانی ، نکته بعدی اینکه بعضی از افراد واقعا به داروهای گران نیاز دارند، در عین حال این داروها برای عدهای چندان مفید نیست و تاثیری در بیماری آنها ندارد.
"باید کاری کنیم که افراد نیازمند واقعی به دارو تحت حمایت ویژه قرار گیرند، در این رابطه سالهای پیش ردیفی برای بیماران خاص با این هداف که این گروه را تحت پوشش قرار دهد، بوجود آمده، اما متاسفانه طی سالهای اخیر این ردیف متناسب با بار مالی ایجاد شده برای بیماران خاص رشد نداشته است."
وی، بالا رفتن قیمت برخی از داروها در سطح دنیا را نیز یکی دیگر از موضوعات مهم ذکر کرد و گفت: به عنوان مثال قیمت داروهای مخصوص بیماران دچار ضعف ایمنی بدن وهمچنین واکسن آنفلوآنزا سه برابر افزایش پیدا کرد، اگر منابع متناسب با این تغییرات و افزایش قیمتها ایجاد نشود، دچار مشکل خواهیم شد.
وزیر بهداشت یکی از دیگر برنامههای در دستور کار این وزارتخانه را بهبود وضعیت پزشکان عمومی ذکر کرد.
لنکرانی گفت: دغدغه ما در وزارت بهداشت این است که در یک نظام جامع و در راستای تکالیف برنامه چهارم توسعه، نظام ارجاع و پزشک خانواده را اجرایی و جایگاه پزشک عمومی را به عنوان مسوول سطح اول ارجاع تعریف و از آن حمایت کنیم.
وی،افزود: این اقدامی است که نیاز به همکاریهای بین بخشی و موافقت تعدادی از وزارتخانهها دارد و اگر در این جهت پیش برویم هم در هزینه ها صرفه جویی میشود و هم موجب افزایش رضایتمندی خواهد شد.