نویسنده هندی برنده جایزه بوکر شد

 

کیران دسای، نویسنده هندی، معتبرترین جایزه ادبی بریتانیا، بوکر را با کتاب "میراث پوچ" از آن خود کرده است.

این نویسنده 35 ساله از میان شش نامزد نهایی این جایزه، توسط هیات داوران، برنده جایزه 50 هزار پوندی شده است.

خانم دسای توانسته در میان نویسندگانی چون، سارا واترز که بنگاه های شرط بندی او را برنده بوکر معرفی می کردند و کین گرین ویل، ام جی هایلند، ادوارد آئوبین و هشام مطر، گوی سبقت را ربوده و بوکر را از آن خود کند.

کیران دسای، جوان ترین برنده زن جایزه بوکر به حساب می آید. پیش از این آرونداتی روی، دیگر نوسنده سرشناس هندی جوان ترین فرد برنده این جایزه به حساب می آمد.

وی رمان خود را به مادرش، آنیتا دسای تقدیم کرده که او نیز تا کنون سه بار نامزد جایزه بوکر شده اما نتوانسته است این جایزه را تصاحب کند.

خانم دسای گفته است که کتابش را در کنار مادر و با مهر و خرد او نوشته و این احساس را دارد که کتاب یکی از نوشته های مادرش است.

وی افزوده است که "مادرم به من گفت که هرگز نویسنده نشوم، چون کار بسیار سختی است."

هرمیون لی، رییس هیات داوران با ستایش از میراث پوچ گفته است که مادر خانم دسای از برنده شدن دخترش به خود خواهد بالید.

به گفته خانم لی "برای کسانی که کارهای آنیتا دسای را خوانده اند، معلوم است که کیران دسای تا چه حد از مادرش تاثیر گرفته است."

مادر و دختر هر دو درباره هند و جوامع هندی در دنیا می نویسند.

رییس هیات داوران بوکر همچنین گفته است که کیران دسای علی رغم آگاهی از میراث نویسندگانی چون و. اس. نایپل و سلمان رشدی، کار متفاوتی را انجام داده و پیشگامی حرکتی نو را به عهده گرفته است.

خانم لی افزوده است که "کیران دسای، از آن سنت ها عبور کرده و چیزی را به وجود آورده که تنها به او تعلق دارد."

نوشتن کتاب میراث پوچ هشت سال طول کشیده است. خانم دسای نوشتن این کتاب را دشوار خوانده و می گوید تجربه عاطفی دشواری در هنگام نوشتن میراث پوچ داشته و از پایان کتاب غمگین بوده است.

کتاب میراث پوچ داستان یک قاضی هندی دانش آموخته کمبریج را بیان می کند که در ایام بازنشستگی در خلوت خود در دامنه های هیمالایا زندگی می کند.

خلوت قاضی با ورود نوه یتیم او و رفتار پسر آشپزش به هم می خورد و آرامش او به هم می خورد. داستان به مسایلی چون جهانی سازی،چند فرهنگی، نابرابری های اقتصادی، بنیادگرایی و تررویسم اشاره می کند.

روزنامه نیویورک تایمز در تحلیل خود از این کتاب نوشته که اگرچه داستان کتاب در سال های 1980 می گذرد اما فضای کتاب خالی از شباهت به عصر پس از یازده سپتامیر نیست.

کیران دسای تا سن 15 سالگی در هند زندگی کرده است و پس از آن برای ادامه تحصیل به انگلستان نقل مکان کرد. او هم اکنون در آمریکا، در نیویورک زندگی می کند.

وی برای نوشتن بخش هایی از رمان خود به هند بازگشت.

آنیتا دسای در هنگام اعلام نام دخترش به عنوان برنده بوکر در لندن نبود. کیران دسای می گوید:"فکر می کنم مادرم به جای من ترسیده بود و تا جایی که می توانست از اینجا دور شد."

خانم دسای می افزاید: "او پندهای زیادی به من داد ولی الان در روستایی در هند، بدون تلفن و تلویزیون، احتمالا در آرامش خوابیده است."

میراث پوچ دومین اثر کیران دسای، پس ازHullabaloo in the Guava Orchard است که در سال 1998 نوشته شده است.

 منبع : بی بی سی فارسی
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.