دیوید کامرون: سیاست‌ چندفرهنگی در بریتانیا شکست خورده است


دیوید کامرون: سیاست‌ چندفرهنگی در بریتانیا شکست خورده است

دیوید کامرون گفت بریتانیا به تعریف دقیق و قوی‌تری از هویت ملی نیاز دارد تا مانع روی آوردن افراد به انواع مختلف افراط‌گرایی شود

نخست وزیر بریتانیا گفته است که سیاست‌های دولت این کشور در زمینه چندفرهنگی شکست خورده است و این سیاست باید با تعریف روشنی از هویت ملی جایگزین شود.

دیوید کامرون که در باره افراط ‌گرایی و علل تروریسم در کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان سخن می‌گفت، افراط‌گرایان را از اکثریت مسلمانان جدا دانست و گفت که نباید گروه‌هایی که ارزش‌های لیبرال و آزاد غربی را رد می‌کنند، تحمل شوند یا از منابع مالی عمومی برخوردار باشند.

او گفت که بریتانیا به تعریف دقیق و قوی‌تری از هویت ملی نیاز دارد تا مانع روی آوردن افراد به انواع مختلف افراط‌گرایی شود.

تاکید نخست وزیر بریتانیا بر ضرورت زیر نظر داشتن گروه‌هایی که افراط‌گرایی اسلامی را تبلیغ می‌کنند، واکنش گروه‌های مسلمان بریتانیا را به دنبال داشت، از جمله مسئولان شورای مسلمانان بریتانیا گفته‌اند که در چنین دیدگاهی، جامعه مسلمانان به عنوان بخشی از یک مشکل و نه راه حل آن در نظر گرفته شده است.

آقای کامرون همچنین پیشنهاد کرده است که در آینده، گروه‌های مسلمانی که از منابع مالی عمومی استفاده می‌کنند، تحت نظارت بیشتری باشند.

نخست وزیر بریتانیا گفت: "صادقانه بگویم، در سال‌های اخیر، این گروه‌ها به شکلی منفعلانه تحمل شده‌اند و لازم است که الان این روند تغییر کند."

اظهارات ناامیدکننده

فیصل حنجره، معاون دبیرکل شورای مسلمانان بریتانیا، این اظهارات دیوید کامرون را ناامیدکننده توصیف کرده و گفته است: "ما امیدوار بودیم که با روی کار آمدن دولت جدید و تشکیل یک ائتلاف جدید، تغییراتی در این زمینه شکل گیرد و نیز تعریف شرایط مبارزه با تروریسم تغییر کند، اما به نظر می‌رسد که این رویکردها تغییر خاصی نکرده‌اند."

او اضافه کرده است: "به نظر می‌رسد که جامعه مسلمانان، دوباره در کانون توجه بیشتری قرار گرفته است و به عنوان بخشی از این مشکل در نظر گرفته می‌شود. در حالی که می‌تواند به حل و فصل آن کمک کند."

محمد شفیق، مدیر بنیاد رمضان، از گروه های جوانان مسلمان در بریتانیا هم گفت که آقای کامرون با مطرح کردن نام مسلمانان در کنار افراط‌گرایان، حساسیت و بدگمانی‌ها را بیشتر کرده است، در حالی که مسلمانان بریتانیا از تروریسم و افراط‌گرایی منزجر هستند.

او اضافه کرد: "ما تلاش زیادی کرده‌ایم تا این شرارت‌ها را در کشورمان از بین ببریم."

البته آقای کامرون در سخنرانیش، اسلام، به عنوان یک مذهب را از چیزی که او افراط‌گرایی اسلامی به مفهوم یک ایدئولوژی سیاسی خواند، جدا کرد و گفت که دولت بریتانیا در حال بازبینی سیاست‌هایش است تا از خشونت‌های ناشی از افراط‌گرایی ممانعت کند.

آقای کامرون گفت که اعضای یک جامعه آزاد به ارزش‌های مشخصی پایبند هستند و به طور مدام این ارزش‌ها را گسترش می‌دهند؛ از جمله ارزش‌هایی مثل آزادی بیان، آزادی مذهب، دموکراسی، اهمیت قانون، حقوق بشر و حقوق برابر انسان‌ها فارغ از نژاد، جنسیت یا گرایش‌های جنسی آنها.

آقای کامرون همچنین گفت که تاکنون و در چارچوب اصول مربوط به داشتن کشوری "چندفرهنگی"، اعضای فرهنگ‌های مختلف تشویق شده‌اند که تعاملاتشان را از بقیه فرهنگ‌ها جدا کنند.

او تصریح کرد که "ما در تعریف و ایجاد چشم‌انداز جامعه‌ای که فرهنگ‌های مختلف، به مشارکت و حضور در آن تشویق شوند، شکست خورده‌ایم و حتی در مواردی، عملکرد این جوامع مجزا، در تضاد با ارزش‌های جامعه‌مان بوده است."

او ایجاد "حس ملی و هویت محلی" را کلید دست یافتن به انسجام واقعی در جامعه خواند.

حدود یک سال پیش هم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نظر مشابهی را مطرح کرده بود و گفته بود که چندفرهنگی در آن کشور مرده است.

oghab - فنلاند - هلسینکی
با این روندی که پیش میره .بزودی نژاد پرستها علنا مسلمانان وچهرهای شبیه را هدف قرار میدهند .عدالت اروپا .
یکشنبه 17 بهمن 1389

saeed85 - ایران - تهران
به عقیده بنده خود جهان غرب به خصوص انگلستان و آمریکا در شکل گیری بنیادگرایی مذهبی به خصوص افراطگرایی اسلامی نقش داشتند. تاریخچه سیاسی جهان نشان می دهد که استعمارگران اکثرا از کشورهای اروپایی برخاسته اند و مستعمرات اکثرا مسلمانند. غربی ها بخصوص انگلستان و آمریکا با حمایتهای مخفی از افراط گرایان نظیر خمینی و بن لادن باعث رشد این عناصر فاسد شدند. من به افراطگرایی و بنیادگرایی مذهبی مخالفم ولی معتقدم غرب برای منافع خود بنیادگرایی اسلامی را تقویت کردند و مشکلی به وجود آوردند که هر روز پیچیده تر می شود. به عقیده بنده در این زمینه خود مقصرند. چرا که با نفوذ در کشورهای اسلامی و خرابکاری اطلاعاتی و نظامی و مخالفت با اصلاح طلبان مسلمان و حمایت از افراطیون عملا راه را برای بنیادگرایی هموار کردند و حال با مشکلی رو در و هستند که به سختی قابل حل است. کودتای 28 مرداد و انقلاب ایران شاهدی بر این مدعا است.
یکشنبه 17 بهمن 1389

cyrus0007 - استرالیا - بریزبن
saeed85 - ایران - تهران, خیلی‌ زیبا بود، کاملا موافقم
یکشنبه 17 بهمن 1389

haghighatgo - آلمان - برلین
مقصود این خوک کراواتی اینه که دینامیت نباید تو کارخانه دینامیت سازی و یا دکان فروشی منفجرشود !!
یکشنبه 17 بهمن 1389

zebelkhan - آمریکا - لوس آنجلس
مزدور رژیم چرا خودت رو به کوچه علی چپ میزنی و برای مسلمین ننه من غریبم بازی در میاری؟! در بعضی از خیابانها در شهرهای مسلمان زده ... در انگلیس حتی شهروندان بریتانیایی نمیتوانند وارد شوند. اینجا فیلم مستندی نشان دادند که مسلمانان در خیابانهایی که فکر میکنند مال خودشان است مزاحم مردم عادی و انگلیسیها میشوند. در آنجا دادگاههای اسلامی شخصی درست کرده اند تا با استفاده از مشکلات اجتماعی یا خانوادگی زنان از آنان به رسم پیامبر اسلام رفع ستم (بخوانید سوء استفاده جنسی) کنند. اسلام در طول تاریخ همواره از آزادی و دموکراسی برای استیلا و برتری و نابودی علم و تمدن استفاده کرده. تو ماله کش اسلامی هم نگران نژاد پرستی نباش. مسلمانان و دین اسلام و آیات تازینامه بزرگترین گواه بر نژاد پرستی هستند. پس ماله کشی موقوف. تشریف ببرید سایت شیعه نیوز این اراجیف آنجا خریدار دارد! شما مزدوران رژیم و سایبریهای نوکر عرب و اسلام واقعا حال بهم زنید! 1400 سال جنون بنام الله خیالی کافی نیست؟ شرم کنید! در عصر تکنولوژی و فضا چه کسی به دین نیاز دارد که شما مخبطان اسلامی خودتان را وسط میندازید؟!
یکشنبه 17 بهمن 1389

minalireza - ایران - اصفهان
من یا این نظر کاملا موافقم .من خودم در انگلیس زندگی میکنم و واقعا شاهد این هستم که وقتی در خیابانهای انگلیس قدم میرنی نمیتوانی به زاحتی تشخیص دهی اینجا انگلیس است یاپاکستان یکی از دوستان انگلیسی من 6 سال در پاکستان زندگی میکرد و به احترام مردم آن کشور 6 سال هم لباس آنان را پوشیده و هم روسری سر کزده ولی اینجا وفتی با یک پاکستانی زوبرو میشوی اولین سوال آنها اینه که مسلمانی و اگر بگویی نه دوست ندازند با تو در ارتباط باشند اگر در این حد متعصب هستند و از این دمکراسی میخواهند سواستقاده کنند بهتز به کشورشان برگزدند
دوشنبه 18 بهمن 1389

zebelkhan - آمریکا - لوس آنجلس
oghab - فنلاند - هلسینکی. منظورم از کامنت بالا فقط خطاب به تو بود که مرتب از هر فرصتی برای دفاع از این دین کذایی به دستور اربابان سایبریت کامنت میگذاری.
دوشنبه 18 بهمن 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.