دیوید کامرون: سیاست چندفرهنگی در بریتانیا شکست خورده است
دیوید کامرون گفت بریتانیا به تعریف دقیق و قویتری از هویت ملی نیاز دارد تا مانع روی آوردن افراد به انواع مختلف افراطگرایی شود |
نخست وزیر بریتانیا گفته است که سیاستهای دولت این کشور در زمینه چندفرهنگی شکست خورده است و این سیاست باید با تعریف روشنی از هویت ملی جایگزین شود.
دیوید کامرون که در باره افراط گرایی و علل تروریسم در کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان سخن میگفت، افراطگرایان را از اکثریت مسلمانان جدا دانست و گفت که نباید گروههایی که ارزشهای لیبرال و آزاد غربی را رد میکنند، تحمل شوند یا از منابع مالی عمومی برخوردار باشند.
او گفت که بریتانیا به تعریف دقیق و قویتری از هویت ملی نیاز دارد تا مانع روی آوردن افراد به انواع مختلف افراطگرایی شود.
تاکید نخست وزیر بریتانیا بر ضرورت زیر نظر داشتن گروههایی که افراطگرایی اسلامی را تبلیغ میکنند، واکنش گروههای مسلمان بریتانیا را به دنبال داشت، از جمله مسئولان شورای مسلمانان بریتانیا گفتهاند که در چنین دیدگاهی، جامعه مسلمانان به عنوان بخشی از یک مشکل و نه راه حل آن در نظر گرفته شده است.
آقای کامرون همچنین پیشنهاد کرده است که در آینده، گروههای مسلمانی که از منابع مالی عمومی استفاده میکنند، تحت نظارت بیشتری باشند.
نخست وزیر بریتانیا گفت: "صادقانه بگویم، در سالهای اخیر، این گروهها به شکلی منفعلانه تحمل شدهاند و لازم است که الان این روند تغییر کند."
اظهارات ناامیدکننده
فیصل حنجره، معاون دبیرکل شورای مسلمانان بریتانیا، این اظهارات دیوید کامرون را ناامیدکننده توصیف کرده و گفته است: "ما امیدوار بودیم که با روی کار آمدن دولت جدید و تشکیل یک ائتلاف جدید، تغییراتی در این زمینه شکل گیرد و نیز تعریف شرایط مبارزه با تروریسم تغییر کند، اما به نظر میرسد که این رویکردها تغییر خاصی نکردهاند."
او اضافه کرده است: "به نظر میرسد که جامعه مسلمانان، دوباره در کانون توجه بیشتری قرار گرفته است و به عنوان بخشی از این مشکل در نظر گرفته میشود. در حالی که میتواند به حل و فصل آن کمک کند."
محمد شفیق، مدیر بنیاد رمضان، از گروه های جوانان مسلمان در بریتانیا هم گفت که آقای کامرون با مطرح کردن نام مسلمانان در کنار افراطگرایان، حساسیت و بدگمانیها را بیشتر کرده است، در حالی که مسلمانان بریتانیا از تروریسم و افراطگرایی منزجر هستند.
او اضافه کرد: "ما تلاش زیادی کردهایم تا این شرارتها را در کشورمان از بین ببریم."
البته آقای کامرون در سخنرانیش، اسلام، به عنوان یک مذهب را از چیزی که او افراطگرایی اسلامی به مفهوم یک ایدئولوژی سیاسی خواند، جدا کرد و گفت که دولت بریتانیا در حال بازبینی سیاستهایش است تا از خشونتهای ناشی از افراطگرایی ممانعت کند.
آقای کامرون گفت که اعضای یک جامعه آزاد به ارزشهای مشخصی پایبند هستند و به طور مدام این ارزشها را گسترش میدهند؛ از جمله ارزشهایی مثل آزادی بیان، آزادی مذهب، دموکراسی، اهمیت قانون، حقوق بشر و حقوق برابر انسانها فارغ از نژاد، جنسیت یا گرایشهای جنسی آنها.
آقای کامرون همچنین گفت که تاکنون و در چارچوب اصول مربوط به داشتن کشوری "چندفرهنگی"، اعضای فرهنگهای مختلف تشویق شدهاند که تعاملاتشان را از بقیه فرهنگها جدا کنند.
او تصریح کرد که "ما در تعریف و ایجاد چشمانداز جامعهای که فرهنگهای مختلف، به مشارکت و حضور در آن تشویق شوند، شکست خوردهایم و حتی در مواردی، عملکرد این جوامع مجزا، در تضاد با ارزشهای جامعهمان بوده است."
او ایجاد "حس ملی و هویت محلی" را کلید دست یافتن به انسجام واقعی در جامعه خواند.
حدود یک سال پیش هم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نظر مشابهی را مطرح کرده بود و گفته بود که چندفرهنگی در آن کشور مرده است.
|
|
|
|
|
|
|