ترامپ واگذاری اورانیوم غنی‌شده توسط جمهوری اسلامی را شرطی کلیدی برای پایان جنگ دانست

 دونالد ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران همراه در هواپیمای مخصوص رئیس‌جمهورپرزیدنت ترامپ یکشنبه شب تأکید کرد که جمهوری اسلامی باید اورانیوم با غنای بالای خود را واگذار کند و این موضوع را شرطی کلیدی برای پایان دادن به جنگ دانست.

ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران همراهش در هواپیمای «ایر فورس وان» با اشاره به وضعیت کنونی جمهوری اسلامی گفت: «آن‌ها در حال حاضر درهم‌شکسته هستند. آن‌ها سلاح‌های هسته‌ای را کنار خواهند گذاشت. آن‌ها غبار هسته‌ای (اشاره به اورانیوم غنی‌شده) را به ما تحویل خواهند داد. آن‌ها هر کاری که ما بخواهیم انجام خواهند داد.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه با لحنی تهدیدآمیز درباره عواقب نپذیرفتن این شرایط افزود: «اگر آن‌ها این کار را نکنند، دیگر کشوری نخواهند داشت.»

همزمان وال‌استریت ژورنال گزارش داد که دونالد ترامپ در حال بررسی یک عملیات نظامی مستقیم در خاک ایران برای تصرف ذخایر اورانیوم است.

در این گزارش آمده است که هدف این عملیات، دستیابی به حدود یک هزار پوند (حدود ۵۰۰ کیلوگرم) اورانیوم غنی‌شده و جلوگیری از دسترسی جمهوری اسلامی به توانایی ساخت سلاح هسته‌ای در سال‌های آینده است.

این طرح شامل ورود نیروهای ویژه آمریکایی به عمق خاک ایران و حمله به تأسیسات هسته‌ای در مناطقی مانند اصفهان و نطنز عنوان شده؛ عملیاتی که به گفته کارشناسان با ریسک بسیار بالا و احتمال درگیری شدید همراه خواهد بود.

گزارش‌ها همچنین تأکید می‌کنند که چنین مأموریتی نیازمند حضور نیروهای نظامی، ایجاد مناطق امن برای تیم‌های فنی و انتقال مواد رادیواکتیو در شرایط جنگی است که آن را به یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های نظامی تبدیل می‌کند.

در عین حال، منابع رسمی اعلام کرده‌اند که هنوز تصمیم نهایی درباره اجرای این عملیات گرفته نشده، اما بررسی‌های جدی در پنتاگون و کاخ سفید ادامه دارد.

روز گذشته نیز روزنامه واشنگتن‌پست به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد که پنتاگون در حال آماده‌سازی طرح‌هایی برای چند هفته عملیات زمینی در ایران است.

به گزارش این روزنامه، این طرح‌ها می‌تواند شامل عملیات‌های تهاجمی نیروهای عملیات ویژه و همچنین نیروهای پیاده‌نظام متعارف باشد. بر اساس این گزارش به نقل از منابع آگاه، هنوز مشخص نیست که آیا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، این طرح‌ها را تأیید خواهد کرد یا نه.

در حالی که جنگ در ایران وارد پنجمین هفته خود شده، دولت ترامپ نیروهای تفنگدار دریایی آمریکا را به خاورمیانه اعزام کرده و همچنین در حال برنامه‌ریزی برای اعزام هزاران سرباز از لشکر ۸۲ هوابرد ارتش آمریکا به این منطقه است.

واشنگتن‌پست به نقل از چند مقام آمریکایی که نخواسته‌اند نامی از آنها برده شود، نوشت عملیات زمینی می‌تواند «مرحله‌ای جدید از جنگ» را رقم بزند.

این گزارش می‌افزاید عملیات زمینی همچنین می‌تواند برای نیروهای آمریکا «به‌مراتب خطرناک‌تر» از چهار هفته نخست درگیری باشد و آنها را در معرض «پهپادها و موشک‌ها، آتش زمینی و مواد منفجره دست‌ساز» قرار دهد.

روزنامه آمریکایی در ادامه یادآور شد گفت‌وگوها شامل احتمال انجام عملیات‌هایی در جزیره خارک، بزرگترین پایانه نفتی ایران، و حملات ساحلی در نزدیکی تنگه هرمز برای خنثی‌سازی تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه کشتیرانی در تنگه هرمز است.
ترامپ: اگر واقعی باشد، ظرف دو دقیقه بساط عوارضی گرفتن جمهوری اسلامی را جمع می‌کنیم
دونالد ترامپ، یکشنبه شب در پاسخ به سوال خبرنگاری که در مورد گزارش‌های مربوط به اقدام جمهوری اسلامی در دریافت عوارض از کشتی‌هایی که از تنگه هرمز عبور می‌کنند پرسید، گفت: «ما باید بفهمیم آیا این حقیقت دارد یا نه.» آقای ترامپ گفت آمریکا می‌تواند بساط این کار را «در دو دقیقه» ببندد «آن‌قدر سریع که سرتان گیج برود.»

رئیس جمهوری آمریکا همچنین در پاسخ به این سوال که آیا می‌خواهد شاهد مقابله کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس با جمهوری اسلامی باشد که پاسخ داد این کشورها هم اکنون نیز مشغول مقابله با جمهوری اسلامی هستند و از عربستان، قطر، بحرین، کویت و امارات نام برد.
ترامپ: جمهوری اسلامی قرار است هر کاری که بخواهیم انجام دهد
دونالد ترامپ، یکشنبه شب در مورد جمهوری اسلامی و مذاکرات با آن به خبرنگاران گفت «آن‌ها در حال حاضر کاملاً تارومار شده‌اند. قرار است سلاح‌های هسته‌ای را کنار بگذارند. قرار است ذرات هسته‌ای را به ما بدهند. قرار است هر کاری که ما بخواهیم انجام دهند. و می‌دانید چه؟ آن‌ها ممکن است دوباره یک کشور عالی داشته باشند. اما اگر این کار را نکنند، حتی یک کشور هم نخواهند داشت.»
ترامپ در مورد ۱۵ شرط گذاشته شده برای جمهوری اسلامی: موارد بیشتری هم درخواست خواهیم کرد
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، یکشنبه شب در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره ۱۵ شرط گزارش‌شده در خصوص مذاکرات با جمهوری اسلامی و این‌که آیا آن‌ها پاسخی داده‌اند، گفت: «بیشتر موارد را قبول کردند. چرا قبول نکنند؟... آن‌ها با ما در مورد برنامه موافقت کرده‌اند. ما ۱۵ درخواست داشتیم و...چند مورد دیگر هم درخواست خواهیم کرد.»
ترامپ: مجتبی خامنه‌ای به شدت زخمی شده است. شاید زنده باشد. کسی از او خبری ندارد
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا یکشنبه شب با خبرنگاران درباره عملیات جاری نظامی آمریکا در ایران و مذاکرات با جمهوری اسلامی صحبت کرد. خبرنگاری از او پرسید که آیا پسر علی خامنه‌ای، مجتبی خامنه‌ای هنوز زنده است؟ و «آیا او بخشی از این گفتگوها» با آمریکا است؟ آقای ترامپ پاسخ داد «فکر می‌کنیم شاید باشد، اما هیچ‌کس خبری از او ندارد. ممکن است زنده باشد، اما واضح است که در وضعیت بسیار جدی و بحرانی قرار دارد. او به شدت زخمی است.»
ترامپ: هر بار با جمهوری اسلامی مذاکره کردیم مجبور شدیم بعد منفجرشان کنیم
دونالد ترامپ یکشنبه شب گفت آمریکا با جمهوری اسلامی مشغول مذاکره است اما با رژیم ایران نمی‌شود سرنوشت مذاکرات را دانست «چون [هر بار] با آن‌ها مذاکره کردیم بعد مجبور شدیم آن‌ها را منفجر کنیم.»
ترامپ: در ایران تغییر رژیم داشته‌ایم
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا یکشنبه شب به خبرنگاران گفت که ایالات متحده در این روز اهداف بیشتری را در ایران منهدم کرد. او افزود آمریکا به‌طور مستقیم و غیرمستقیم مشغول مذاکره با جمهوری اسلامی است.

او گفت آمریکا در عملیات چکش نیمه‌شب مانع دستیابی رژیم به سلاح هسته‌ای شد و «حالا دوباره مجبور بودیم آن‌ها را منفجر کنیم.»

آقای ترامپ گفت فکر می‌کند که با جمهوری اسلامی توافق شود ولی ممکن است هم که نشود. او با اشاره به کشته شدن رهبران مختلف جمهوری اسلامی، به خبرنگاران گفت که فکر می‌کنم در ایران «تغییر رژیم» داشته‌ایم.
+19
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۳
    یا فاطمه زهرا - ورونا، ایتالیا
    قهوه‌ایش رو دارم. منتها اول باید یه پرس سیر لوبیا خورده کنم. بعد روز بعدش بیا، تحویل بگیر.
    1
    1
    دوشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۰:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.