سی‌ان‌ان: ایران عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز را با شرط معامله نفت به «یوان» بررسی می‌کند

العربیه: در حالی که جنگ ایران، آمریکا و اسرائیل همچنان بر تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز تأثیر گذاشته و تهدید ایران به هدف قرار دادن کشتی‌ها در این آبراه حیاتی ادامه دارد، یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد تهران در حال بررسی طرحی برای مدیریت عبور نفتکش‌ها از این تنگه است.

شبکه «سی‌ان‌ان» به‌نقل از این مقام ایرانی گزارش داد تهران احتمال می‌دهد به تعداد محدودی از نفتکش‌ها اجازه عبور از تنگه هرمز بدهد. مشروط به این‌که معاملات محموله‌های نفتی آن‌ها با «یوان» چین انجام شود.

به گفته این منبع، جمهوری اسلامی در حال بررسی برنامه‌ای جدید برای مدیریت جریان نفتکش‌ها در این گذرگاه راهبردی است.

تجارت جهانی نفت در حال حاضر تقریباً به‌طور کامل با دلار انجام می‌شود، به‌جز بخشی از نفت روسیه که به دلیل تحریم‌ها با روبل یا یوان معامله می‌شود.
عبور یک کشتی ترکیه
عبدالقادر اورال اوغلو، وزیر حمل‌ونقل و زیرساخت‌های ترکیه، روز گذشته اعلام کرد یک کشتی متعلق به ترکیه با اجازه تهران توانست از تنگه هرمز عبور کند.

اوغلو افزود: «حدود 15 کشتی متعلق به شرکت‌های ترکیه‌ای منتظر بودند و ما از مقامات ایرانی برای عبور یکی از این کشتی‌ها که از یک بندر ایرانی استفاده کرده بود، مجوز گرفتیم.»
عبور نفتکش‌های هندی
طبق گزارش «رویترز»، تهران همچنین اجازه عبور دو نفتکش گاز مایع با پرچم هند را از تنگه هرمز داده است.

سپاه پاسداران در دوم مارس اعلام کرد که این تنگه بسته است و هر کشتی‌ که بخواهد از آن عبور کند را هدف قرار خواهد داد.

دو روز پیش نیز نیروی دریایی ایران تأکید کرد که طبق دستور مجتبی خامنه‌ای، رهبر جدید ایران، عمل می‌کند. او در نخستین پیام خود طی پنج‌شنبه گذشته بر بسته‌ماندن این گذرگاه راهبردی تاکید کرده بود.
 ترامپ: ایران در پی شکست کامل به‌دنبال توافق است 
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرد ایران به‌دنبال دستیابی به توافقی برای توقف جنگی است که اکنون وارد هفته سوم شده است. این اظهارات پس از اعلام حمله به مواضع نظامی در جزیره خارک مطرح شد. جزیره‌ای که «گلوگاه صادرات نفت» ایران توصیف شده است.

ترامپ روز شنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت ایران «به‌طور کامل شکست خورده و می‌خواهد توافقی امضا کند»، اما افزود با چنین توافقی موافقت نخواهد کرد.

او همچنین نوشت: «رسانه‌هایی که اخبار دروغ منتشر می‌کنند از صحبت درباره نتایج بزرگی که ارتش آمریکا علیه ایران به دست آورده است متنفرند. ایران به‌طور کامل شکست خورده و می‌خواهد توافق کند، اما این توافقی نخواهد بود که من با آن موافقت کنم.»

رئیس‌جمهور آمریکا پیش‌تر اعلام کرده بود نیروهای آمریکایی تمام اهداف نظامی در جزیره خارک را نابود کرده‌اند. ترامپ در روزهای گذشته نیز بارها گفته بود ایالات متحده زیرساخت‌های نظامی ایران، از جمله موشک‌ها، سامانه‌های دفاع هوایی، پهپادها و ناوگان دریایی این کشور را نابود کرده است.
پاسخ ایران
«خبرگزاری مهر» به نقل از محمد اکبرزاده، مسئول امور سیاسی در نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران، گزارش داد که ادعاهای آمریکا با تحولات منطقه در تضاد است.

او افزود: «با وجود ادعاهای دشمن در خصوص نابودی نیروی دریایی و هوافضای ایران، تنگه هرمز همچنان تحت کنترل نیروهای راهبردی جمهوری اسلامی قرار دارد و دشمن نتوانسته به اهداف خود دست یابد.»
ادامه تنش‌ها
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، این هفته اعلام کرد احتمال برگزاری مذاکرات با آمریکا در شرایط کنونی بعید است و افزود حملات موشکی ایران «تا زمانی که لازم باشد» ادامه خواهد داشت.

او همچنین گفت تهران در جریان مذاکرات پیشین با ایالات متحده «تجربه‌ای بسیار تلخ» داشته است.

با ورود جنگ به هفته سوم، اظهارات مقام‌های ایران، اسرائیل و آمریکا همچنان نشان‌دهنده ادامه تنش‌ها است.

ترامپ تأکید کرده جنگ تا زمانی که لازم باشد ادامه خواهد داشت و از تعیین زمان مشخص برای پایان آن خودداری کرده است. در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرده تل‌آویو به فشار نظامی بر ایران ادامه خواهد داد.

از سوی دیگر، مجتبی خامنه‌ای، رهبر جدید ایران، در نخستین پیام خود در روز پنج‌شنبه اعلام کرد ایران به جنگ ادامه خواهد داد.
+7
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.