مخازن سوخت کویت هدف حمله قرار گرفت، مخازن تهران همچنان در آتش؛ احتمال بارش باران اسیدی

بی بی سی- مخازن سوخت تهران که شب گذشته هدف حملات اسرائیل قرار گرفت، با وجود گذشت حدود ده ساعت و روشن شدن هوا همچنان در آتش می‌سوزد.

در حال حاضر دود غلیظی آسمان بخش‌های بزرگی از تهران را پوشانده است.

سازمان حفاظت از محیط‌زیست از شهروندان خواسته است که «با توجه به شرایط ایجاد شده و ورود آلودگی به محدوده شهر تهران» تا حد امکان از حضور غیرضروری در فضای باز خودداری کرده و در منازل خود بمانند.
در همین حال هلال احمر ایران در مورد احتمال بارش باران اسیدی بر اثر این آتش‌سوزی هشدار داده است.

بر اساس بیانیه هلال احمر، «انفجار انبارهای نفت باعث ورود حجم انبوهی از ترکیبات سمی هیدروکربن‌ها و اکسیدهای گوگرد و نیتروژن در جو و به ابرها می‌شود که در صورت بارندگی، باران حاصل بسیار خطرناک و دارای خاصیت اسیدی شدید است.» هلال احمر گفت این پدیده می‌تواند باعث سوختگی‌های شیمیایی پوست و آسیب جدی به ریه‌ها شود.هلال احمر از شهروندان خواست: «در صورت تماس باران با پوست، به هیچ وجه محل را نمالید و فقط با جریان مداوم آب سرد شستشو دهید. لباس‌هایی که به این باران آغشته شده‌اند را بلافاصله تعویض کرده و در کیسه دربسته قرار دهید.»
بحرین می‌گوید ایران به تاسیسات آب‌ شیرین‌کن حمله پهپادی کرده است
بحرین اعلام کرد یک تأسیسات آب‌شیرین‌کن در پی حمله پهپادی ایران آسیب دیده است.

وزارت کشور بحرین همچنین گفت که یکشنبه «در پی سقوط بقایای یک موشک»، سه نفر زخمی شده‌اند.

بنابر بیانیه وزارت کشور بحرین، «در نتیجه تجاوز آشکار ایران، سه نفر زخمی و به یک ساختمان دانشگاهی در منطقه محرق پس از سقوط قطعات موشک، خسارت مادی وارد شد.»

عباس عراقچی دیروز در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «ایالات متحده با حمله به یک تأسیسات آب‌شیرین‌کن در جزیره قشم، مرتکب جنایتی آشکار و از سر استیصال شد. در پی این حمله، تأمین آب در ۳۰ روستا با اختلال مواجه شده است.»

وزیر خارجه ایران هشدار داد که «هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی ایران اقدامی بسیار خطرناک است که پیامدهای سنگینی در پی خواهد داشت. این ایالات متحده بود که چنین رویه‌ای را پایه‌گذاری کرد، نه ایران.»

دونالد ترامپ در پاسخ به سوالی درباره حمله به تاسیسات آب شیرین‌کن در قشم گفت هیچ اطلاعی از این موضوع ندارد.
آتش‌سوزی در برج کویت بعد از حملات پهپادی
ارتش کویت روز یکشنبه اعلام کرد که یک برج بلندمرتبه در شهر کویت‌ دچار آتش‌سوزی شده و چندین تأسیسات غیرنظامی در این کشور حاشیه خلیج فارس بر اثر سقوط بقایای پهپادها آسیب دیده‌اند.

مقامات نظامی کویت اعلام کردند که سامانه‌های پدافند هوایی در حال رهگیری حملات موشکی و پهپادی هستند، زیرا ایران به حملات خود در سراسر منطقه ادامه می‌دهد.

ارتش کویت در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «پدافند هوایی کویت در حال حاضر درگیر حملات خصمانه موشکی و پهپادی است» و افزود که صدای انفجارها ناشی از رهگیری سامانه‌های پدافند هوایی بوده است.

ارتش کویت پیش از این از حمله به مخازن سوخت متعلق به فرودگاه بین‌المللی این کشور خبر داده بود.
پزشکیان: دشمن از گفته‌های من تصورات خامی داشت
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران می‌گوید گفته‌های روز گذشته‌اش در مورد عذرخواهی از کشورهای همسایه، با سوءبرداشت مواجه شده است.

آقای پزشکیان گفت: «دشمن تصورات خامی از گفته های من داشت، دشمن می‌خواهد ما و کشورهای همسایه در جنگ باشیم و به دنبال ایجاد اختلاف بین ما و دیگر کشورهاست.»

او تاکید کرد «اگر بخواهند از هر کشوری به خاک ما حمله و تجاوز کنند، مجبوریم به این حمله پاسخ دهیم.»

به گفته رئیس‌جمهور ایران، «این‌ پاسخ دادن به معنای این نیست که ما با آن کشور دعوا و اختلاف داریم و یا می خواهیم مردم آنجا را ناراحت کنیم. ما بالاجبار به حملاتی که به ما می‌شود پاسخ می‌دهیم.»

رئیس‌جمهور ایران روز گذشته با عذرخواهی از کشورهای همسایه به خاطر حملات ایران به این کشورها، گفته بود از این پس ایران تنها به کشورهایی که از خاک‌شان به ایران حمله شود، حمله خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران: چهار راننده در حمله به مخازن سوخت تهران کشته شدند
ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران می‌گوید در حملات شب گذشته به مخازن سوخت در تهران چهار راننده تانکر کشته شده‌اند.

این مقام تایید کرده که شب گذشته «چهار تاسیسات ذخیره‌سازی نفتی و یک مرکز نقل و انتقال فرآورده‌های نفتی» در تهران و البرز مورد حمله قرار گرفته است.

او همچنین گفته بنزین به اندازه کافی در انبارهای نفتی ذخیره شده است و از مردم خواسته تنها برای نیاز ضروری به جایگاه‌های سوخت مراجعه کنند.
«خسارت جزئی» بعد از یک انفجار در سفارت آمریکا در نروژ
سفارت آمریکا در اسلو بامداد یکشنبه هدف انفجاری قرار گرفت که به گفته پلیس نروژ، تلفات جانی نداشته اما خسارات جزئی به بار آورده است.

پلیس نروژ پس از وقوع این انفجار در نزدیکی سفارت آمریکا در اسلو، محوطه اطراف این سفارت را محاصره کرده است.

پلیس اسلو اعلام کرده که حدود ساعت ۰۱:۰۰ بامداد به وقت محلی (نیمه‌شب به وقت گرینویچ) به این منطقه اعزام شده است. در بیانیه پلیس آمده: «پلیس در حال گفت‌وگو با سفارت است و هیچ گزارشی از مجروح شدن کسی دریافت نشده است.»

پلیس افزود: «در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در مورد اینکه دقیقاً چه اتفاقی رخ داده یا چه کسانی ممکن است درگیر باشند، وجود ندارد.»

میکائل دلمیر، فرمانده عملیات پلیس، به شبکه دولتی ان‌آر‌کی نروژ گفت که این انفجار در بخش کنسولی و عمومی ساختمان رخ داده است. گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که به سفارت خسارت جزئی وارد شده است.

این انفجار در شرایطی رخ می‌دهد که هم‌زمان با تشدید حملات هوایی اسرائیل و آمریکا علیه ایران، تدابیر امنیتی در سفارت‌ها و کنسولگری‌های ایالات متحده در سراسر جهان افزایش یافته است.

چندین ساختمان دیپلماتیک آمریکا در کشورهای حوزه خلیج فارس که میزبان نیروهای نظامی آمریکا هستند، از جمله در کویت و عربستان سعودی، هدف حملات تلافی‌جویانه ایران قرار گرفته‌اند.
+2
رأی دهید
-6

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.