مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: تهران با به آتش کشیدن منطقه، دلیل محکمی برای سرنگونی خود ارائه می‌دهد

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه ضمن هشدار نسبت به «گسترش جنگ» در منطقه و وقوع «لحظه‌ای خطرناک» برای اروپا، اظهار داشت که ظهور یک ایران دموکراتیک در پی حملات ایالات متحده و اسرائیل «به هیچ وجه قطعی نیست.»

حملات مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران، به کشته شدن علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و ده‌ها تن از مقامات بلندپایه منجر شده و پرسش‌های جدی را درباره بقای جمهوری اسلامی برانگیخته است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بارها از تغییر رژیم در ایران سخن گفته است؛ او ابتدا مردم ایران را به به دست گرفتن کنترل کشور تشویق کرد، اما پس از آغاز حملات هوایی گفت: «فعلا در خانه بمانید.»

خانم کالاس روز چهارشنبه و در جریان سفر رسمی خود به لهستان به موضوع ایران پرداخت و گفت: «جنگ در خاورمیانه با شتاب در حال گسترش است. راهبرد تهران، بذرآشوب پاشیدن و به آتش کشیدن منطقه است. رژیم با حملات کور و بی‌امان به همسایگان خود، دلیل محکمی برای سرنگونی خود رقم می‌زند.»

او افزود: «بی‌شک، سناریوی رویایی، ایرانی دموکراتیک است که هیچ تهدیدی برای همسایگانش نباشد، اما حصول این نتیجه به هیچ وجه قطعی نیست. در حال حاضر، هیچ‌کس نمی‌تواند پیش‌بینی کند که این جنگ به کدام سو خواهد رفت.»

خانم کالاس، وزرای خارجه اتحادیه اروپا را برای برگزاری نشست مجازی در صبح پنجشنبه فراخوانده است تا برای نشان دادن واکنش جمعی کشورهای عضو به این جنگ به نتیجه‌ای برسند.

رهگیری چندین پهپاد در یک پایگاه نظامی بریتانیا در قبرس، سطح هشدارها را برای اتحادیه اروپا افزایش داده است. با این حال، خانم کالاس تایید کرد که هیچ‌یک از کشورهای عضو، خواستار فعال‌سازی «بند کمک متقابل» مندرج در معاهدات اتحادیه اروپا نشده‌اند. این بند که پیش از این تنها یک بار استفاده شده، در ژانویه گذشته و پس از تهدید ترامپ مبنی بر تصرف گرینلند، دوباره بر سر زبان‌ها افتاد.

خانم کالاس گفت: «برای اروپا، این لحظه‌ای خطرناک است. امنیت هزاران تن از شهروندان ما در منطقه در خطر است. اتحادیه اروپا در حال هماهنگی کمک‌های کنسولی و تامین مالی پروازهای بازگشت برای افرادی است که در منطقه گرفتار شده‌اند.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اذعان کرد که نگران است جنگ در خاورمیانه «تمرکز را از تلاش‌ها برای پایان دادن به تهاجم همه‌جانبه روسیه به اوکراین منحرف کند»؛ موضوعی که او آن را «تهدیدی واقعی و بسیار نزدیک» برای اروپا توصیف کرد.

او خاطرنشان کرد: «ما نباید اجازه دهیم اوکراین از اولویت دستور کار خارج شود. ممکن است مسکو متحدی را در تهران از دست داده باشد، اما همان پهپادهایی که دبی را هدف قرار می‌دهند، کی‌یف را نیز می‌کوبند. نگران‌کننده اینجاست که تمامی قابلیت‌های نظامی مورد نیاز در خاورمیانه، دقیقا همان‌هایی هستند که در اوکراین به آن‌ها نیاز است.»

خانم کالاس با اشاره به افزایش شدید قیمت نفت بر اثر حملات آمریکا و اسرائیل، از اتحادیه اروپا خواست تا ممنوعیت کامل خدمات دریایی برای نفتکش‌های روسی را تصویب کند؛ بخشی از بسته جدید تحریم‌ها که در حال حاضر توسط مجارستان مسدود شده است. این ممنوعیت با هدف فلج کردن درآمدهای انرژی مسکو، که برای تداوم ماشین جنگی روسیه حیاتی است، طراحی شده است.

مجارستان همچنین وام ۹۰ میلیارد یورویی به اوکراین را به دلیل اختلاف بر سر خط لوله نفت «دروژبا» که بروکسل به دنبال تعمیر آن است، وتو کرده است. خانم کالاس در این باره گفت: «یک خط لوله آسیب‌دیده نباید دفاع اوکراین را به گروگان بگیرد.»
 
 مشاور خامنه‌ای: ایران آماده ادامه جنگ است و قصد مذاکره با آمریکا ندارد 
 

محمد مخبر، از مشاوران علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی که در جریان حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد، اعلام کرد تهران مذاکره با واشینگتن را رد می‌کند و برای ادامه جنگ آماده است.

مخبر چهارشنبه 13 اسفند در مصاحبه‌ای با تلویزیون رسمی ایران گفت تهران ارتباط فعالی با واشینگتن ندارد. او جنگ جاری آمریکا و اسرائیل علیه این کشور را با جنگ هشت ساله ایران و عراق مقایسه کرد و گفت ایران «بنای هیچ مذاکره‌ای با آمریکایی‌ها ندارد» و از ادامه جنگی «ترس» ندارد.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا را به «خیانت» متهم کرد و گفت تیم او در مذاکرات هسته‌ای «مانند یک معامله املاک» رفتار کرده است.

در حالی که ایران زیر حملات آمریکا و اسرائیل قرار دارد، عراقچی ترامپ را به «خیانت به مردم آمریکا» متهم کرد و با اشاره به مذاکرات «پیچیده» هسته‌ای گفت «انتظارات غیرواقع‌بینانه» در این مذاکرات قابل تحقق نبود.

او پیش‌تر ریاست هیئت مذاکره‌کننده ایران را در گفت‌وگوهایی که در شهرهای مسقط و ژنو با هیئت‌های آمریکایی برگزار شد بر عهده داشت. مذاکراتی که پس از چند دور به شکست منجر شد.

در همین حال، دونالد ترامپ سه‌شنبه اعلام کرد دیگر امکان گفت‌وگو با ایران وجود ندارد.

او با انتشار پیامی در شبکه «تروث سوشیال» نوشت ایرانی‌ها خواهان مذاکره بودند، اما به آن‌ها گفته است «زمان آن گذشته است».

بر اساس برآوردهای اولیه آمریکا، ایران بیش از 500 موشک بالستیک و بیش از دو هزار پهپاد به سوی اسرائیل و کشورهای خلیج شلیک کرده است.

تصاویر جنجالی از مدرسه‌ای که به محل استقرار نیروهای امنیتی بدل شد
فیلم و تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی یک مدرسه را به‌عنوان محل استقرار خود انتخاب کرده‌اند؛ اقدامی که برای کاهش خطر هدف قرار گرفتن انجام شده است. نکته قابل‌توجه اینجاست که این مدرسه در خیابانی با نام «فلسطین» قرار دارد؛ موضوعی که واکنش‌های زیادی را برانگیخته است
 
استقرار نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در مدارس و دانشگاه‌ها در چند شهر ایران
 

گزارش‌های رسیده از مخاطبان به ایران اینترنشنال نشان می‌دهد نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در پی حملات آمریکا و اسرائیل، در برخی شهرها از جمله بوشهر، تبریز، یزد، بندرعباس و گرگان در مدارس و دانشگاه‌ها مستقر شده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، نیروهای حکومت از فضاهای آموزشی به‌عنوان محل استقرار و حتی سپر انسانی برای محافظت از خود استفاده می‌کنند.

ناظران هشدار می‌دهند استفاده نظامی از مراکز غیرنظامی می‌تواند پیامدهای جدی انسانی و اجتماعی به همراه داشته باشد.
اقدام حکومت در ارسال پیامک تهدیدآمیز به شهروندان درباره استفاده از اینترنت
شماری از مخاطبان ایران‌اینترنشنال خبر دادند حکومت برای آن‌ها پیامک‌های تهدیدآمیز ارسال کرده است.

در این پیامک‌ها به شهروندان هشدار داده شده است در صورت استفاده از اینترنت بین‌المللی، با برخورد قضایی روبه‌رو خواهند شد.
 
تظاهرات هواداران جمهوری اسلامی در قزوین

«قزوین امشب ۱۳ اسفند ساعت ۸ شب ریختن تو خیابون و برای مردم خط و نشون میکشن شعار مرگ بر پهلوی و مرگ بر اغتشاشگر میدن. صدای بلندگوها رو خیلی بلند کردن و توی میکروفون عربده میزنن. میگن ملت امام حسین از شماها نمی‌ترسد»
+21
رأی دهید
-9

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.