وزیر خارجه ترکیه می‌گوید گسترش موضوع مذاکرات به موشک‌های تهران خطر جنگ به همراه دارد

رادیو فردا: وزیر خارجه ترکیه می‌گوید به نظر می‌رسد ایالات متحده «آماده» تحمل سطحی از غنی‌سازی هسته‌ای در قبال دستیابی به یک توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران است و گسترش موضوعات مذاکرات به موشک‌های بالستیک نتیجه‌ای جز وقوع جنگ نخواهد داشت.

هاکان فیدان روز پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز گفت: «آمریکایی‌ها ظاهراً آماده‌اند غنی‌سازی ایران را در چارچوبی روشن تحمل کنند».

فیدان که به‌نوشته رویترز در گفت‌وگوها با هر دو طرف مشارکت داشته، افزود: «ایرانی‌ها اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که باید با آمریکایی‌ها به توافق برسند و آمریکایی‌ها هم درک می‌کنند که ایرانی‌ها محدودیت‌های خاص خود را دارند. تلاش برای وادار کردن آن‌ها بی‌فایده است.»

آمریکا تاکنون خواهان آن بوده است که ایران ذخایر اورانیوم با غنای تا ۶۰ درصد را کنار بگذارد. این سطح فاصله اندکی با غنای ۹۰ درصد دارد که برای تولید سلاح هسته‌ای لازم تلقی می‌شود.

این در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی پیش‌تر تأکید کرده‌اند که تهران همچنان خواهان لغو تحریم‌های مالی است و بر حقوق هسته‌ای خود، از جمله حق غنی‌سازی، پافشاری می‌کند.

فیدان همچنین گفته است که به باور او تهران «صادقانه خواهان دستیابی به یک توافق واقعی» است و ممکن است همانند توافق سال ۲۰۱۵، محدودیت‌هایی بر سطح غنی‌سازی و یک نظام بازرسی سخت‌گیرانه را بپذیرد.

دیپلمات‌های ایرانی و آمریکایی هفته گذشته با میانجی‌گری عمان در این کشور گفت‌وگوهایی انجام دادند. این تماس‌ها در حالی صورت گرفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، یک ناوگان دریایی را در منطقه مستقر کرده و گفته است در حال بررسی اعزام یک ناو هواپیمابر دوم به خاورمیانه است.

ترامپ همچنین اعلام کرده که جمهوری اسلامی خواهان دستیابی به توافق با ایالات متحده است، اما تأکید دارد توافق خوب از نظر او توافقی بدون سلاح هسته‌ای، موشک و موارد دیگر است.

وزیر خارجه ترکیه این را هم به فایننشال تایمز گفت که گسترش گفت‌وگوهای ایران و آمریکا به موضوع موشک‌های بالستیک «چیزی جز جنگی دیگر به همراه نخواهد داشت».

این در حالی است که عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، روز چهارشنبه تأکید کرد تسلیحات موشکی جمهوری اسلامی ایران «موضوع مذاکرات با آمریکا نیست و نخواهد بود».

مقامات رسمی واشینگتن و تهران هنوز به اظهارات هاکان فیدان واکنشی نشان نداده‌اند. لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه حامی دونالد ترامپ، دو روز پیش خطاب به متحدان منطقه‌ای آمریکا نوشت که تمایل آن‌ها به حفظ وضع موجود در ایران، هم در تضاد با منافع امنیت ملی آمریکا است و هم با «شرافت و انسانیت» هم‌خوانی ندارد.
+3
رأی دهید
-17

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.