وزارت بهداشت ایران از «حدود ۱۳ هزار عمل جراحی» بر روی مجروحان اعتراضات خبر داد

نیروهای امنیتی در جریان سرکوب اعتراضات حتی به بیمارستان‌ها نیز حمله کرده بودنددویچه وله: به گفته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی، هنوز حدود ۳۰۰ نفر از مجروحان اعتراضات سراسری دی‌ماه، که با سرکوب خونین حکومت مواجه شدند، در بیمارستان‌های ایران بستری هستند.

حسین کرمانپور، سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی، امروز سه‌شنبه ۲۱ بهمن (۱۰ فوریه) گفت: «تا این لحظه نزدیک به ۱۳ هزار عمل جراحی انجام شده است و حدود ۳۰۰ نفر نیز همچنان در بیمارستان‌ها بستری هستند.»

کرمانپور با بیان اینکه "نزدیک ۱۰۰ نفر هم در بخش ICU بستری هستند"، بیشترین استان‌های درگیر اعتراضات را تهران، اصفهان و خراسان رضوی عنوان کرد.

این مقام وزارت بهداش افزود: «برخی از افراد به صورت سرپایی مراجعه می‌کنند. تعدادی از مجروحان هم نیاز به عمل‌های جراحی مانند چشم دارند و باید به طور مرتب مراجعه کنند. این فقط یک عمل جراحی نیست که به یک بار ختم شود، بلکه ممکن است چندین بار و به مدت یک سال ادامه داشته باشد تا تمامی مراحل درمان انجام شود و خدمات لازم را دریافت کند.»

سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی در ادامه گفت: «همچنین گروهی از مجروحان اخیراً اعتماد کرده و برای درمان به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.»

سرکوب خونین و بی‌سابقه اعتراضات اخیر در ایران، هزاران کشته بر جای گذاشت. خود حکومت به کشته شدن بیش از سه هزار نفر اذعان کرده، اما برخی نهادها، رسانه‌ها و منابع مستقل، حتی از کشته شدن چند ده هزار نفر، تنها در عرض دو روز، خبر داده‌اند.
دبیرکل خانه پرستار بازداشت شماری از پرستاران را تایید کرد
دبیرکل خانه پرستار ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با تایید خبر بازداشت تعدادی از پرستاران در جریان اعتراضات دی ماه گفته است: «چیزی که می‌دانم این است که تعدادی از پرستاران بازداشت شده‌اند اما آمار دقیقی از آن ندارم و آنچه می‌دانم نتیجه‌ تماس تعدادی از همکاران پرستاری و یا خانواده پرستاران بازداشت‌شده با بنده است.»

این در حالی است که سازمان نظام پرستاری پیشتر اعلام کرده بود: «تا کنون هیچ گزارش تأیید شده‌ای در خصوص بازداشت کادر پرستاری به‌ دلیل انجام فعالیت‌های حرفه‌ای در بیمارستان یا خارج بیمارستان به این سازمان واصل نشده و حسب گزارش‌های دریافتی از منابع مختلف تاکنون ۱۸ پرستار احضار شدند که عمدتا به‌دلیل فعالیت‌های خارج از حوزه سلامت بوده است.»

دبیرکل خانه پرستار در پاسخ به ادعای سازمان نظام پرستاری که گفته احضار پرستاران به دلیل فعالیت‌های غیرشغلی آنها بوده، پرسیده است: «پرستاران جز مراقبت و کمک به بیمار یا مجروح چه کار دیگری می‌توانسته‌اند بکنند؟!»

محمد شریفی مقدم همچنین به گستردگی بازداشت پرستاران اشاره کرده و می‌گوید در اصفهان، تهران و برخی دیگر از شهرها گزارش از بازداشت پرستاران دریافت کرده است.

او ادامه می‌دهد: «علت دقیق این بازداشت‌ها را نمی‌دانم  و نمی‌توانم اظهار نظر کنم، اما تأکید می‌کنم که طبق وظیفه‌ قانونی و انسانی، کادر درمان هر جایی که مصدومی می‌ببیند، چه در بیمارستان و چه خارج از آن، باید  به مراقبت و کمک بپردازد، و این  یک وظیفه‌ قانونی و انسانی است.»

شریفی مقدم همچنین تاکید می‌کند که "مسئولیت پرستار به فضای بیمارستان محدود نمی‌شود و ادعایی غیر از این، مغایر با قوانین داخلی کشور است".

گزارش‌های تاییدشده زیادی وجود دارد که ماموران امنیتی با هجوم به مراکز درمانی و با خشونت و گاه ضرب و شتم مانع رسیدگی پزشکی به مجروحان اعتراضات شده‌اند.

 در اعتراضات پیشین نیز پزشکانی که به طور داوطلبانه به مجروحان رسیدگی می‌کردند بازداشت و در مواردی مانند آیدا رستمی به طور مشکوکی کشته شدند.
+5
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.