ترامپ می‌خواهد شرایط را برای «تغییر رژیم» در ایران فراهم کند

رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که دونالد ترامپ مشغول بررسی شرایط حمله نظامی آمریکا به ایران است
دویچه وله: خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که دونالد ترامپ مشغول بررسی شرایط حمله نظامی آمریکا به ایران است تا اعتراضاتی تازه را در داخل این کشور شعله‌ور کند. شمار جانباختگان تایید شده اعتراضات به ۶۳۷۳ نفر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، سرگرم بررسی گزینه‌ها علیه ایران است، از جمله حمله‌ای هدفمند به نیروهای امنیتی و رهبر جمهوری اسلامی تا به این ترتیب اعتراضاتی تازه شکل گیرد. این در حالی است که مقام‌های عرب و اسرائیلی گفته‌اند که حملات هوایی به تنهایی سبب سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی نخواهد شد.

دو منبع آمریکایی آگاه در این باره به رویترز گفته‌اند، ترامپ بر آن است که در پی سرکوب شدید اعتراضات اخیر در ایران و کشته‌شدن هزاران نفر به دست حکومت، "شرایط برای تغییر رژیم را فراهم آورد".

به گفته این منابع ترامپ در حال بررسی گزینه‌هایی است "تا به فرماندهان و نهادهایی که واشنگتن را مسئول اعتراضات می‌داند، ضربه بزند و به معترضان [در ایران] این اطمینان را بدهد که می‌توانند به اماکن دولتی و امنیتی هجوم بیاورند".

بنا بر گزارش رویترز یکی از منابع گفته است، یکی از دیگر گزینه‌هایی که ترامپ و مشاورانش بررسی می‌کنند، انجام حمله‌ای به مراتب بزرگتر علیه موشک‌های بالستیکی است که می‌توانند همپیمانان آمریکا در خاورمیانه را هدف قرار دهند و همچنین علیه تأسیسات اتمی ایران.

منبعی دیگر به رویترز گفته است که ترامپ هنوز تصمیم نهایی خود درباره اقدام آتی علیه ایران و همچنین آیا اینکه گزینه‌ای نظامی در پیش خواهد گرفت، اتخاذ نکرده است.

ورود ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و ناوچه‌های همراه آن به منطقه در این هفته امکانات ترامپ برای اقدامات نظامی علیه ایران را گسترش داده‌اند.
تردید در مورد تقویت اعتراضات در صورت حمله
در گزارش رویترز همچنین آماده است، چهار مقام عرب، سه دیپلمات غربی و یک مبنع آگاه غربی که کشورهای آنان در جریان رایزنی‌ها قرار گرفته‌اند، ابراز نگرانی کرده‌اند که چنین حمله‌ای از سوی آمریکا به جای آنکه مردم را به خیابان‌ها بکشاند، ممکن است جنبشی را تضعیف کند که همچنان در شوک خونین‌ترین سرکوب در ایران پس از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ به سر می‌برد.

منابعی که رویترز در گزارش خود به آن‌ها استناد کرده، از این خبرگزاری خواسته‌اند که نامشان فاش نشود.

در باره اینکه حمله نظامی آمریکا چه تأثیری بر روند اعترضات خواهد داشت، نظرات متفاوتی وجود دارد. الکس وطن‌خواه، مدیر برنامه ایران در مؤسسه خاورمیانه به رویترز گفته است، اعترضات در ایران بدون پشتیبانی گسترده نظامی "قهرمانانه اما همچنان مغلوب" خواهند ماند.

به نوشته رویترز، وزارت خارجه جمهوری اسلامی و وزارات دفاع آمریکا به درخواست‌های این خبرگزاری برای موضع‌گیری واکنش نشان نداده و دفتر نخست‌وزیر اسرائیل موضع‌گیری در این باره را رد کرده است.

در گزارش رویترز در عین حال آمده که یک مقام ارشد ایرانی به این خبرگزاری گفته است، جمهوری اسلامی در حالی که خود را برای رویارویی نظامی آماده می‌‌سازد، "همزمان از کانال‌های دیپلماتیک نیز استفاده می‌کند"، اگر چه به گفته او واشنگتن "رویی باز برای دیپلماسی نشان نمی‌دهد".
ترامپ: حمله بعدی بدتر خواهد بود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه ۸ بهمن (۲۸ ژانویه) از جمهوری اسلامی خواست هرچه سریع‌تر پای میز مذاکره بیاید و بر سر برنامه هسته‌ای به توافق برسد.

ترامپ در پیامی در شبکه‌ اجتماعی تروث سوشال نوشت: «امیدوارم ایران به‌سرعت به میز مذاکره بیاید و درباره یک توافق منصفانه و عادلانه گفت‌وگو کند؛ بدون سلاح هسته‌ای، توافقی که برای همه طرف‌ها خوب باشد.» او در پیام خود که از سوی کاخ سفید نیز منتشر شد، تاکید کرد، "زمان رو به پایان است و واقعاً مسئله حیاتی است".

ترامپ با اشاره به عملیات "چکش نیمه‌شب" که طی آن بمب‌افکن‌های آمریکایی تأسیسات هسته‌ای ایران را در نظنز، فردو و اصفهان بمباران کردند، نوشت: «حمله بعدی بسیار بدتر خواهد بود. نگذارید دوباره چنین چیزی اتفاق بیفتد.» او همچنین افزود که یک "ناوگان" دیگر در حال حرکت به سمت ایران است.

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز روز گذشته در جلسه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و ساعاتی بعد از اظهارات ترامپ گفت که به باور او "حکومت ایران احتمالاً در ضعیف‌ترین وضعیت خود در طول تاریخ قرار دارد."

اظهارات روبیو در جلسه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و اندکی پس از آن‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر احتمال اقدام نظامی علیه تهران را در صورت عدم مذاکره بر سر توافق هسته‌ای مطرح کرد، بیان شد.

دیپلمات ارشد آمریکا گفت یکی از "مشکلات اساسی" حکومت ایران این است که، "برخلاف اعتراض‌هایی که در گذشته بر سر موضوعات دیگر شاهد بودیم، این بار رژیم راهی برای پاسخ‌گویی به مطالبات اصلی معترضان ندارد و آن مطالبه اصلی، فروپاشی اقتصاد است."

روبیو در ادامه، با اشاره به سناریوی کنار رفتن رهبر جمهوری اسلامی گفت: «هیچ‌کس نمی‌داند اگر خامنه‌ای از قدرت کنار برود، چه کسی جای او را خواهد گرفت». وزیر خارجه آمریکا اذعان کرد که چنین سناریویی "به‌مراتب پیچیده‌تر" از وضعیت ونزوئلا خواهد بود و "نیازمند بررسی و تفکر بسیار دقیق" است.
تهدید عراقچی و شمخانی به پاسخ به حمله نظامی احتمالی آمریکا
مقام‌های جمهوری اسلامی به تهدیدات تازه ایالات متحده  واکنش نشان داده و دست به تهدیدات متقابل زده‌اند.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، پس از اظهارات دیروز ترامپ هشدار داد که نیروهای نظامی جمهوری اسلامی "انگشت بر ماشه" آماده پاسخ به حمله نظامی هستند.
عباس عراقچی می‌گوید نیروهای نظامی ایران در حالت انگشت روی ماشه هستنداو مدعی شد، جمهوری اسلامی بعد از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل به این توان رسیده که "با قدرت، سرعت و شدت بیشتری" واکنش نشان دهد.

عراقچی در عین حال گفت که ایران از یک توافق هسته‌ای "منصفانه، عادلانه و مبتنی بر منافع متقابل" استقبال می‌کند.

علی شمخانی، مشاور علی خامنه‌‌ای نیز روز چهارشنبه با انتشار پیامی در در شبکه اکس تهدید کرد در صورت وقوع حمله آمریکا به ایران، جمهوری اسلامی "قلب تل‌آویو و همه پشتیبانی‌کنندگان از متجاوز" را هدف قرار خواهد داد.
آخرین آمار تایید شده نهادهای حقوق بشری؛ ۶۳۷۳ کشته
در این میان خبرگزاری هرانا (ارگان رسمی مجموعه فعالان حقوق بشر ایران) گزارش داده که بر اساس تازه‌ترین داده‌های تجمیعی در روز سی‌ودوم از آغاز اعتراضات مردمی، مجموع جان‌باختگان تأییدشده به ۶۳۷۳ نفر رسیده که از این تعداد ۵۹۹۳ نفر معترض، ۱۱۳ نفر کودک زیر ۱۸ سال، ۲۱۴ نفر نیروهای وابسته به حکومت و ۵۳ نفر غیرمعترض/غیرنظامی هستند.

شمار جان‌باختگان در حال بررسی ۱۷۰۹۱ نفر اعلام شده است. مجموع بازداشت‌ها به ۴۲۴۸۶ نفر رسیده و شمار پخش اعترافات اجباری ۲۷۰ مورد و تعداد احضارشدگان به نهادهای امنیتی ۱۱۰۲۷ نفر گزارش شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، در روز سی‌ودوم از آغاز اعتراضات، تمرکز تحولات بر ادامه سیاست کنترل ارتباطات (با بازگشت محدود اینترنت)، تداوم موج بازداشت‌ها و فشارهای پساسرکوب همراه با بحران وثیقه‌های سنگین و همچنین واکنش‌های خارجی و مواضع جدید درباره تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران قرار داشت.

بازداشت و سرکوب پزشکان و کادر درمان از سوی ماموران امنیتی جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف نیز همچنان ادامه دارد. سازمان حقوق بشر ایران پیش از این گزارش داده بود که ماموران به منازل و محل کار پزشکان و کادر درمانی که در درمان معترضان مجروح کمک کرده‌اند هجوم برده و آنان را با خشونت دستگیر کردند.
+20
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران
    زنده باد ارتش پارتیزان قوی و نوپای ایران. تولد پارتیزان بر ملت غیور ایران فرخنده باد.
    0
    1
    ‌پنجشنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    hamid4053 - اصفهان، ایران
    عراقچی الدنگ در دوران فراخوان از ترس با خانواده انگلش به لبنان فرار کرده بود. اونقدر پررو هستند این جماعت اشغالگر که حد ندارد. گرچه هدف این اشغالگران منحوس وحشی نابودی ایران میباشد همانطور که بارها گفته اند ما از ایران زمینی سوخته به جا میگذاریم. تا این حد این رژیم اسلامی بی بته و نمک نشناس است با وجود قرنها سوؤ استفاده از این سرزمین چشم این را ندارند که این سرزمین را سرپا ببینند. لعنت بر اسلامیون وحشی پاینده باد ایران
    0
    2
    ‌پنجشنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.