نمایندگان پارلمان اروپا به جای سکوت، یک دقیقه ایستاده مردم معترض ایران را تشویق کردند

در جلسه پارلمان اروپا در روز دوشنبه، ابتکار رئیس این پارلمان، اعضا به مدت یک دقیقه «شجاعت و شهامت» مردم ایران را تشویق کرده و به قربانیان ادای احترام کردند.

روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا در جلسه علنی این نهاد خطاب نمایندگان گفت: می‌دانم بسیاری از شما می‌خواهید یاد هزاران نفری را که در خیابان‌های ایران به قتل رسیدند گرامی بدارید، اما مردم ایران به سکوت نیاز ندارند. آن‌ها ۴۷ سال است که با زور به سکوت واداشته شده‌اند؛ بنابراین امروز از شما می‌خواهم کاری کمی متفاوت انجام دهیم: من می‌خواهم به من بپیوندید و بجای سکوت، با دست زدن زیر این سقف شجاعت و دلاوری جان‌باختگان را ستایش کنیم و به همه آنها که کشته شده‌اند، ادای احترام کنیم.
ویدئویی از اقدام متفاوت پارلمان اروپا در حمایت از مردم ایران
اعضا پارلمان اروپا به مدت یک دقیقه سرپا ایستادند و دست زدند.

از ۲۲ دی همزمان با هفته دوم اعتراضات، پارلمان اروپا اعلام کرد به دلیل سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات ضدحکومتی در ایران، ورود دیپلمات‌ها و دیگر نمایندگان جمهوری اسلامی ایران به ساختمان‌های این نهاد را ممنوع کرد.
شیرین عبادی: جمهوری اسلامی اصلاح‌ناپذیر است، علی خامنه‌ای باید برود
شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، در گفت‌وگویی تازه با روزنامه فرانسوی لیبراسیون تأکید کرد که نظام جمهوری اسلامی «اساساً اصلاح‌ناپذیر» است و ساختار قدرت به گونه‌ای چیده شده که هرگونه تلاش برای بهبود شرایط از درون سیستم با شکست روبرو می‌شود.

او در این مصاحبه بیان می‌کند که مانع اصلی بر سر راه دموکراسی و پیشرفت در ایران، «جایگاه رهبری» است. عبادی معتقد است برای رسیدن به یک تغییر واقعی، علی خامنه‌ای باید از صحنه قدرت «حذف» شود.

این فعال حقوق بشر از رویکرد کشورهای غربی در قبال ایران انتقاد کرده و می‌گوید که سیاست‌های «مصلحت‌گرایانه» و تلاش برای «سازش» با حکومت، تنها به استمرار وضع موجود کمک کرده است. او از جامعه جهانی می‌خواهد که در کنار مردم ایران بایستند و فشارها را بر هسته اصلی قدرت افزایش دهند.

خانم عبادی با اشاره به اعتراضات و نارضایتی‌های گسترده در داخل کشور، گفت که مردم ایران از این نظام عبور کرده‌اند و به دنبال برقراری یک حکومت جدا از دین و مردم‌سالار هستند.
دادستانی تهران از تشکیل پرونده قضایی علیه ۱۵ چهره ورزشی و بازیگر خبر داد
خبرگزاری‌های داخلی ایران گزارش داده‌اند که دادستانی تهران علیه ۱۵ چهره ورزشی و بازیگر که از اعتراضات سراسری اخیر حمایت کرده‌اند، پرونده قضایی تشکیل داده است.

دادستانی تهران همچنین از تشکیل پرونده علیه «۱۰ امضاکننده بیانیه خانه سینما و ۶۰ کافه» خبر داده است. این دادستانی آن‌ها را «حامی مستقیم و غیرمستقیم یا محرک حوادث تروریستی ۱۸ و ۱۹ دی» خوانده است و گفته است که اموال تعدادی از «متهمان» توقیف شده است و «محکومان باید خسارات واردشده را جبران کنند.»

شمار زیادی از چهره‌های فرهنگی، هنری و ورزشی در داخل و خارج از ایران از اعتراضات اخیر اعلام حمایت کرده‌اند.

اسامی چهره‌هایی که علیه آن پرونده تشکیل شده، تاکنون منتشر نشده است.

دیروز (دوشنبه) غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه تاکید کرد که رسیدگی قضایی به پرونده دستگیرشدگان اعتراضات «باید به‌سرعت انجام شود».

با اوج گرفتن اعتراضات سراسری اخیر در ایران و در پی کشتار بی‌سابقه معترضان و قطع اینترنت، مقام‌های امنیتی و قضایی تعداد زیادی از افراد را به اتهام شرکت در اعتراضات بازداشت کرده است. قوه قضائیه گفته است که رقم بازداشت‌شدگان «بعد از تکمیل تحقیقات» اعلام می‌شود.

مقامات ایرانی اعتراضات اخیر را «اغتشاش و آشوب» می‌خوانند و آمریکا و اسرائیل را متهم به دامن زدن به آن کرده‌اند. 
+30
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    سیمرغ ایران - برلین، آلمان
    این ها کارهای مسخره نمادین زیاد میکنند در خیزش مهسا هم خیلی هاشون موهاشون رو قیچی کردند بعد زیر میز با جمهوری نکبت معاملات خودشون رو انجام می‌دادند
    1
    9
    ‌سه شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    arian1 - ابادان، ایران
    کشتار و جنایاتی که رژیم جنایتکار اخوندی و مزدوران کثیف انها در خیابانهای کشورمان رقم زدند در تاریخ ثبت خواهد شد و جهانیان چهره خونخوار اسلام را یک بار دیگر مشاهده کردند و شاید درس عبرتی بگیرند که این جنایتکاران را به راحتی در کشورهایشان راه ندهند و متحد در مقابل اسلام و اسلامیون جنایتکار بایستند
    0
    0
    ‌سه شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.