اژه‌ای: باید خون‌خواهی بکنیم؛ نشریه تایم: شمار کشته‌شدگان در ایران ممکن است به هزاران تن رسیده باشد+۱۸

غلامحسین اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی با اشاره به مأموران سرکوبِ اعتراضات که در درگیری با معترضان جان باخته‌اند، گفت ما باید «از این خون‌هایی که ریخته شده خون‌خواهی بکنیم.»

او روز دوشنبه در جلسه شورای عالی قوه قضائیه که از تلویزیون دولتی پخش شد، گفت که این «خون‌خواهی» باید «قاطع و مؤثر» و «با استفاده از ظرفیت‌های مختلف» صورت بگیرد و خبر داد که برای «تسریع در محاکمه و مجازات» افرادی که وی آن‌ها را «عناصر اصلی» اعتراضات دانسته، به دادستان کل و دیگر دادستان‌ها دستور داده است.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، روز یک‌شنبه مدعی جان‌باختن «بیش از ۱۰۰» مأمور فراجا و سپاه در جریان سرکوب اعتراضات شد و با فهرست کردن استان‌ها، بیشترین تعداد یعنی ۳۰ نفر را مربوط به استان اصفهان اعلام کرد.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی سال‌ها اعدام و محاکمه و اعتراف‌گیری از معترضان را «اقدامات قاطع و مؤثر» توصیف کرده اما اعتراضات سراسری در ایران همچنان دوره به دوره ادامه پیدا کرده است.

همزمان با اظهارات مقامات جمهوری اسلامی در مورد سرکوب اعتراضات، مقامات همچنین روز دوشنبه راهپیمایی‌هایی را نیز با شرکت هواداران خود در برخی مکان‌ها در شماری از شهرها برگزار کردند.

غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس‌ قوه قضائیه، روز دوشنبه ۲۲ دی (۱۲ ژانویه) در نشست شورای عالی این قوه، معترضان را "تروریست" خوانده و از قضات خواست تا اقدامات مؤثری را برای "خون‌خواهی" کسانی که او "شهدا و کشته‌شدگان حوادث اخیر" خواند، انجام دهند.

اژه‌ای گفت کسانی که به نیروهای پلیس یا مراکز نیروهای امنیتی حمله کرده و آنها را به آتش کشیدند باید "در اولویت" مراجع قضایی قرار بگیرند. او بار دیگر تهدید کرد که "کوچکترین ارفاق و اغماضی" در قبال معترضان در کار نخواهد بود.

اژه‌ای آمریکا و اسرائیل را به "تهییج" اعتراضات متهم کرده و مدعی شد ناآرامی‌های اخیر "تحریک‌کنندگانی داشت که بعضا در آن سوی مرزها سکنی دارند."

ادعاهای ر‌ئیس‌ قوه قضائیه در حالی مطرح می‌شوند که ویدئوهای منتشره در روزهای اخیر به وضوح تیراندازی نیروهای مسلح به سمت معترضان را به تصویر می‌کشند. سازمان‌های حقوق بشری از کشته‌شدن صدها معترض خبر داده و احتمال می‌دهند به دلیل قطعی سراسری اینترنت و محدود شدن خبررسانی از داخل ایران، آمار واقعی بسیار بیشتر از ارقام اعلام شده باشد.

سازمان حقوق بشری هرانا روز دوشنبه گزارش داد ویدئوهایی را دریافت کرده است که "انباشت شمار زیادی از پیکر معترضان جان‌باخته" در پزشکی قانونی کهریزک را نشان می‌دهد.

مقامات جمهوری اسلامی تا کنون هیچ‌گونه آمار رسمی در مورد شمار شهروندان کشته‌شده ارائه نکرده‌اند. خبرگزاری حکومتی تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، پیش‌تر مدعی شده بود "بیش از صد نفر" از نیروهای "فراجا و حافظان امنیت" در جریان اعتراضات کشته شده‌اند.

هرانا تاکنون جان باختن ۵۴۴ شهروند در جریان اعتراضات را تأیید کرده و نوشت بررسی ده‌ها مورد دیگر همچنان ادامه دارند. به گزارش این نهاد حقوق بشری بیش از ده هزار تن نیز پس از بازداشت به زندانها منتقل شده‌اند.

شبکه وکلای "یک‌کلمه" روز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای نسبت به "خطر تکرار سناریوی محاکمات صحرایی و اعدام‌های فراقضایی معترضان" هشدار داده و گفته بود  سکوت و تعلل نهادهای بین‌المللی و دولت‌ها به قیمت از دست رفتن جان‌های بیشتر خواهد بود.
نشریه تایم: شمار کشته‌شدگان در ایران ممکن است به هزاران تن رسیده باشدیک معترض از شیراز به تایم گفته اعتراضات این دوره "صد در صد" متفاوت با دوره‌های پیشین استنشریه "تایم" روز دوشنبه ۱۲ ژانویه (۲۲ دی) در گزارشی نوشت شمار معترضان کشته‌شده در ایران احتمالا به "هزاران تن" رسیده است. این گزارش می‌گوید هیچ آمار دقیقی از شمار کشته‌ها در دست نیست و به نظر می‌رسد ابعاد کشتار از هر آنچه پیش‌تر در خیابان‌های ایران مشاهده شده بود، فراتر رفته است.

به نوشته تایم آمارهایی که از سوی گروه‌های معتبر حقوق‌بشری ارائه شده، حاکی از کشته‌شدن صدها تن است، اما باید توجه داشت که این سازمان‌ها فقط اجساد معترضانی را ثبت‌ می‌کنند که هویتشان تأیید شده است؛ روندی که با توجه به قطعی چند روزه اینترنت و همچنین تلفن‌های همراه و حتی تلفن‌های ثابت در ایران، بسیار دشوار و زمان‌بر است.
اجساد کشته شدگان اعتراضات اخیر ایران در یک سردخانه روباز
به نوشته تایم یک گروه غیررسمی از دانشگاهیان و متخصصان ایرانی خارج از کشور از گزارش‌های چند بیمارستان تهران برآورد کرده‌اند که شمار کشته‌شدگان اعتراضات تا روز شنبه دهم ژانویه (۲۰ دی) ممکن است به "شش هزار نفر" رسیده باشد. این محاسبه، به نوشته این نشریه، شامل اجسادی است که به طور مستقیم توسط نیروهای حکومتی به سردخانه‌ها منتقل شده‌اند و اجسادی را که در بیمارستان‌ها نگهداری می‌شوند، در برنمی‌گیرد.

یک معترض در شهر شیراز که موفق شده بود از طریق گوگل میت و اینترنت ماهواره‌ای استارلینک با "تایم" صحبت کند، اعتراضات این دوره‌ را "صد در صد" متفاوت از دوره‌های پیشین خوانده و گفت علاوه بر جمعیت بیشتر، "معترضان این‌بار بسیار سازمان‌یافته‌تر و بسیار مصرتر هستند."

این معترض که به دلایل امنیتی در مصاحبه با تایم از نام "لوئیس" استفاده کرده، افزود: «حملات پلیس هم بسیار بسیار خشن‌تر است.»

پس از انتشار این گزارش، هلیل نویر، مدیر اجرایی سازمان حقوق بشری "دیده‌بان سازمان ملل" با به اشتراک گذاری این مقاله تایم، خواستار برگزاری نشست اضطراری سازمان ملل در رابطه با ایران شد. او با انتقاد از بی‌عملی سازمان ملل نوشت تا کنون هیچ‌ قطعنامه‌ای صادر نشده و هیچ‌گونه تحقیقات و هیچ نشست اضطراری نیز در رابطه با اعتراضات ایران برگزار نشده است.
ادعای عراقچی: وضعیت کاملا تحت کنترل استدر حالی‌که گزارش‌ها حاکی از تداوم اعتراضات در ایران است، عراقچی مدعی شد "اوضاع کاملا تحت کنترل است."عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران روز دوشنبه ۲۲ دی (۱۲ ژانویه) در نشستی با شماری از سفرای خارجی در تهران، مدعی شد وضعیت در کشور "کاملا تحت کنترل" است. او با توجه به هشدار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر حمله احتمالی به ایران در صورت ادامه "کشتار" معترضان، گفت: «جمهوری اسلامی به دنبال جنگ نیست اما کاملا برای جنگ آماده است.»

عراقچی افزود: «جمهوری اسلامی همچنین آماده مذاکره است اما این مذاکرات باید منصفانه، بر اساس حقوق برابر و مبتنی بر احترام متقابل باشد.»

این اظهارات در حالی است که ترامپ روز یکشنبه از تماس رهبران ایران برای مذاکره با ایالات متحده خبر داده و گفته بود قرار است ملاقاتی ترتیب داده شود، اما آمریکا ممکن است پیش از آن جلسه دست به اقدام بزند.

عراقچی همچنین در رابطه با قطعی سراسری اینترنت گفت که پس از مشورت با نیروهای امنیتی، اینترنت دوباره فعال خواهد شد.

نت‌بلاکس که وضعیت دسترسی به اینترنت و اختلالات سایبری در جهان را رصد می‌کند، روز دوشنبه ۲۲ دی (۱۲ ژانویه) در تازه‌ترین بروزرسانی خود گزارش داد قطع سراسری اینترنت در ایران از مرز ۸۴ ساعت عبور کرده است.

در همین حال اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز از "باز بودن" یک کانال ارتباطی میان ایران و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، خبر داده و گفت: «هر زمان که لازم باشد، پیام‌ها رد و بدل می‌شود.»
 کلانتری ۴۳ کیان‌مهر کرج در آتش - «نیروی انتظامی تسلیم شو، کاری باهات نداریم» در ویدیویی که از اعتراضات ۱۸ و ۱۹ دی در کرج برای بی‌بی‌سی فرستاده شده است، لحظات سوختن ورودی ساختمان کلانتری ۴۳ کیان‌مهر کرج و خودروی این کلانتری دیده می‌شود. معترضان در مقابل ساختمان کلانتری از نیروهای امنیتی می‌خواهند که «تسلیم شوند»
فردی که ویدیو را ضبط می‌کند می‌‌گوید: «کلانتری در دست مردم است. فرمان بده شاهزاده.»
 
به دلیل قطعی اینترنت در ایران در چند روز گذشته و درز تعداد کمی از ویدیوها با روش‌های نوآورانه معترضان، تعیین تاریخ دقیق ویدیو مقدور نیست.
+6
رأی دهید
-46

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۷
    amirHassna - سیدنی، استرالیا

    .....مردم باید از خودشون دفاع کنند و هزینه طرف مقابل بالا بره. حرکت باید ملیونی باشه. آخوندا سمبه پرزور باشه پشمک هم نیستن. الانم دارن به خیال خودشون ترامپو با یه مذاکره الکی بازی میدن. اگه خیابون دست مردم باشه هیچ کسی نمی‌تونه پشت صحنه معامله کنه. پیروزی از کف خیابون و با دفاع مشروع میسر میشه!
    4
    44
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    عقاب ابادان - پاریس، پولینزی فرانسه

    اژه‌ای امیدواریم به زودی در دادگاه برای این جنایت‌هایی که انجام داده‌اید محاکمه شوید
    5
    46
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    ASH. ASH - هنگ کنگ ، هنگ کنگ

    پرچم جمهوری اسـ... رو باید کرد تو .... اژه ای چون میخواد ک.. خواهی کنه
    5
    47
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    arian1 - ابادان، ایران

    در جواب این اخوند جنایتکار بایستی گفت که شما ادم کشان ۴۷ سال است که با هر بهانه ای دست به قتل عام مردم ایران زده اید و ما هیچگاه فراموش نکرده ایم و روز حساب ما هم برای خون خواهی اماده هستیم
    5
    44
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    چلیپا - جزایر سلیمان، جزایر سلیمان

    ننگ بر شما اتش افروزان ب کشور.مرگ بر اون پخمه و عوامل صعیونیش.دو تا کلانتری و فلان اتیش زدی فک کردی نمی گیریمتون??شکی دیگع ندارم اینها عوامل اون پخمه و اترافیانش هستن .اما الان مثل 57 نیست. و برا همهتون داریم. کار اجباری در طویله و اصطبل.بزودی همهچیز رو ریل درست میوفته
    51
    6
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    سهراب هیچستانی - لاهه، هلند

    . این مردک آخوند فکر میکند دهه 60 است که خمینی نعره های دیوانه وار میکشید و هزار هزار بی گناه را برای بقای نظام می کشت. باید بگویم آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت. این نظام فشل شده است و کرک و پشم اش ریخته است. خمینی می گفت:. اسلام آن بود که شمشیر را کشیده و تقریبا نصف دنیا یا بیشتر را با شمشیر گرفت؛. قران می گوید بکشید، حبس کنید.. پیغمبر شمشیر دارد تا آدم بکشد. ائمه همه جندی( نظامی ) بودند. همگی جنگی بودند. شمشیر می کشیدند. آدم می کشتند.. ما خلیفه می‌خواهیم که دست ببرد، حد بزند، رجم کند. همان طور که رسول الله دست می برید، حد می‌زد، رجم می‌کرد. همان طور که یهود بنی قریظه را، چون جماعتی ناراضی بودند قتل عام کرد. اگر رسول الله فرمان داد که فلان خانه را آتش بزنید، فلان طایفه را از بین ببرید، حکم به عدل کرده است. زندگی بشر را باید با قصاص تأمین کرد.. با چند سال زندان کار درست نمی‌شود. این عواطف بچه گانه را کنار بگذارید. ما معتقدیم مجرم اصولاً محاکمه ندارد و باید او را کشت. تنها باید هویت آنان را ثابت کرد و بعد آن ها را کشت
    3
    37
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    چلیپا - جزایر سلیمان، جزایر سلیمان

    همین جمله ( فردی که ویدیو را ضبط می‌کند می‌‌گوید: «کلانتری در دست مردم است. فرمان بده شاهزاده.» ) خودش نشون میده دستور مستقیم از اون پخمه گرفته اما ما شناساهی میکنیم.استعمارلینک کار نمیکنه.چهطور از شیراز اونم نه تهران چیز فرستادن? امکان نداره.پخمه پدری از تو دربیاریم که یاد بچگیهات بیوفتی.برو قبر رزرو کن کنار بابات تو قاهره.
    52
    5
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    مهدی52 - روتردام، هلند

    از گوبلز باهوشتر نیستید آخر سر خودش و زن و بچه هاش رو کشت حالا نوبتتون میرسه که بچه هاتون یا بکشنتون ویا لو تون بدند.
    1
    22
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۶
    siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
    چلیپا - جزایر سلیمان، جزایر سلیمان
    من فکر کردم آن سربا رهبر خیلی خرباید باشه که رفته انگلستان و سنگ سینه رهبردیکتاتور مفعول را میزنه ، ولی تو دیگه از أو الاغ تری که رفتی تو جزیره سلیمان گم و گور شدی و خودت هم نمیدونی کجایی . واقعا از انسانیت بویی برد ی ؟ نمیگم مثل رهبر چلاقت خرافاتی نباش ولی چرا احمق تر از او ؟
    0
    15
    دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.