وقتی مهران مدیری نگرانی های مردم را به سخره گرفت

مهدی تدینی نوشت: 
از آن روز که مهران مدیری ترس‌های بجای مردم ایران را به سخره گرفته بود تا امروز قیمت دلار ۳۲ برابر شده؛ سی‌ودو برابر! یعنی ۳۳۰۰ درصد افزایش بهای دلار و این معنایی جز کاهش ارزش پول ملی ندارد. قرار بود طنز برای دفاع از مردم در برابر صاحب قدرت باشد؛ قرار بود حرفی را که نمی‌توان مستقیم به صاحبان قدرت گرفت، به زبان طنز بیان کرد، نه اینکه دردهای مردم را به سخره گرفت؛ به ریش مردمی خندید که سفره‌شان به دلیل مداخله سیاست در زندگی روبه‌نابودی است.حالا می‌توان برگشت و از این کمدین پرسید: آیا مردم حق داشتند از صعود دلار وحشت کنند؟ شهروند معمولی، بدون اینکه خطی اقتصاد بداند، فهمیده است صعود ارزش دلار یعنی آب رفتن توان خریدش در برابر کالا.

یک مقایسه ساده انجام می‌دهم:

-- یک لیتر شیر در سال ۹۶ حدود ۲۷۰۰ هزار تومان بود، الان هفتاد هزار تومان شده: حدود ۲۶ برابر شده
-- یک کیلو گوشت گوسفند حدود ۴۰ هزار تومان بود، الان به حدود یک میلیون رسیده: حدود ۲۵ برابر شده
-- قیمت لوبیا چیتی ۱۲ هزار تومان بود، الان به ۳۲۵ هزار تومان رسیده، حدود ۲۷ برابر شده

اما کف حقوق فقط ده برابر شده! یعنی توان خرید حدوداً یک‌سوم شده! و این یعنی فاجعه‌ای هولناک!

اینها پایه‌های غذای مردم ایران است. پایه غذایی مردم در خطر جدی قرار گرفته. بله، ما یک دسته دلار را ندیده‌ایم که بفهمیم این دلار است یا صابون گلنار، اما می‌دانیم و می‌دانستیم بهای دلار دماسنجِ معیشت و تورم ماست. اما همیشه یک ارکستر کامل در دولت و رسانه‌های وابسته به نهادهای دولتی قیمت دلار آزاد را بی‌ارزش و بی‌اعتبار معرفی می‌کرد، در حالی که همان عدد بی‌اعتبار دقیقاً بر گرده مردم تحمیل می‌شد و پس از مدتی دولت هم دلار دولتیِ اختصاص‌داده‌شده به کالاها را یکی یکی حذف می‌کرد.

ما انتظار نداریم هر کسی قلم و هنر و صدایش را در خدمت بیان دردهای مردم قرار دهد، اما اجازه داریم به هنرمندی که فرو رفتن مردم در لجنزار تباهی را به سخره می‌گیرد، خرده گیریم. ما تا زیر گلو در لجن فرو رفته‌ایم ــ به ما نخند!

کسانی که از رسانه‌ و صدایشان برای انکار خواسته‌های مردم استفاده می‌کنند، کسانی که از رسانه استفاده می‌کنند تا صدای مردم شنیده نشود، کسانی که به درد و رنج مردم می‌خندند، کسانی که با انکارکنندگان مردم و خواست مردم همنوا می‌شوند، ننگ این کردار زشت بر پیشانی‌شان خواهد ماند. اگر هنرمندید، اگر صدایی دارید، اگر رسانه دارید، اگر خبرنگارید، حق ندارید به ابزاری برای شنیده‌نشدن صدای مردم تبدیل شوید ــ و اگر چنین خیانتی کردید، منتظر پاسخ جامعه باشید.
+7
رأی دهید
-83

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۶
    siavash786 - شیکاگو، ایالات متحده امریکا

    یک بچه شاید از نزدیک دلار را ندیده باشه ولی با دانستن ارزش آن خوب میفهمه که اوضاع زندگیش خرابتر و بدتر میشود . دیگر گوشتی سر سفره نخواهد بود ۰ دیگر شب عید لباس نو نخواهد بوشید ، از میوه و نوشابه هم خبری نیست . او شاید دلیل بالا رفتن های آنرا نمیداند ولی پدرش میداند که تو چقدر آدم پست و بیشرفی هستی که نانترا بهنرخ روز میخوری و خودت خوب میدانی که اگر ورق برگردد اولین نفری که فرار کند تویی
    4
    72
    شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    نسل بی سواد - اسلو، نروژ

    بله باید هم مردم ایران‌ رو به سخره بگیری بخاطر یه دسته صد دلاری که یعنی ندید بدید هستیم . اگر افراد رانت خواری مثل تو و اطلاعاتی که با رانت اطلاعات وارد صدا و سیما شده ای نبودید و این مملکت رو به فنا نبرده بودید امروز در خانه های ما ده ها بسته صد دلاری برای خرج روزانه و تفریح خارج از کشورمون داشتیم ولی الان بخاطر وجود پرامزاده هایی چون تو از یک سفر مشهد هم عاجز هستیم . روز پرداخت شما نزدیک هست .
    1
    41
    شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    Ginger - چگو، اسپانیا

    مهران مدیری بازیچه سناریو های وزارت اطلاعات است از ان زمان که شروع به ساخت سریال برره با هدف تخریب زبان فارسی را شروع کرد تا امروز که درهر برنامه اش فساد رژیم اسلامی را عادی سازی می کند و به شکل واقعیت خنده دار به خورد مردم می دهد تا خشم مردم را با خنده تخلیه کند مدیری و امثال او ،۴۷ سال زندگی های مردم را با عادی سازی کشتار و فساد و دزدی رژیم اسلامی ،به باد دادند و هنوز ادامه می دهند این ملیجک های خطرناک و انگل را باید بایکوت کنیم صدا وسیما مرکز و لانه دشمنان مردم ایران است و باید نابود شود
    3
    30
    شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۲
    senator x - تهران، ایران
    ا ولا ابله خودتی و بابات با این گوساله ائیکه پس انداخت.غربتی,اون زمانیکه تو دهات پهن بیل میزدی,مردم ایران با (پان امریکن) بدور دنیا پرواز میکردند و تو رستورانها 20 دلار 20 دلار انعام میدادند,پفیوز نوکر سپاه و حکومت.
    4
    12
    یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.