پزشکیان: مجبور باشیم، زمستان هم برق را قطع می‌کنیم

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران گفته است که دولت او«عامل ناترازی‌ها نیست، وارث آنهاست»بی بی سی: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، می‌گوید وضعیت انرژی کشور خوب نیست و هشدار داده است در صورتی که دولت او «مجبور» باشد، زمستان هم برنامه قطعی برق وجود خواهد داشت. آقای پزشکیان طی دو سخنرانی در تهران و بیرجند که به فاصله چند ساعت انجام شده درباره وضعیت انرژی کشور و احتمال قطع برق در زمستان هشدار داده است.

او در بیرجند با اشاره به قطعی پی در پی گاز و برق در ماه‌های اخیر در ایران گفت: «چاره‌ای نداشتیم مجبور بودیم قطع کنیم. الان هم زمستان در راه است، اگر نتوانیم درست عمل کنیم مجبور خواهیم شد بعضی جاها برق را قطع کنیم.»

آقای پزشکیان یک روز پیش در تهران گفته بود: «دولت چهاردهم عامل ناترازی‌های موجود نیست، بلکه وارث آنهاست است» ما وعده داد که «دولت تلاش می‌کند در کوتاه‌ترین زمان ممکن این ناترازی‌ها را رفع کند.»

مقام‌های ایرانی در اشاره به کمبود جدی آب، گاز و برق از اصطلاح «ناترازی» استفاده می‌کنند که به معنی بیشتر بودن مقدار مصرف از میزان تولید است.

آقای پزشکیان آنچه اصلاحات و اولویت‌بخشی به حوزه‌های انرژی، حمل‌ونقل و زیرساخت‌ها در ایران خوانده را ضروری توصیف کرده است.

در سال‌های اخیر مقام‌های متعدد دولتی و کارشناسان ناظر وضعیت جاری درایران درباره «فرسوده» شدن زیرساخت‌های کشور هشدار داده‌اند.

دولت ایران که از نظر درآمد شدیدا وابسته به صادرات نفت و محصولات پتروشیمی است و سال های اخیر به دلیل تحریم‌های ایالات متحده با کاهش شدید درآمد مواجه شده است.

به گفته اقتصاددادن یکی از عوارض کاهش درآمدهای نفتی و کسری پی‌درپی بودجه سالانه کشور، کم شدن بودجه طرح‌های عمرانی بوده که در کمبود برق و گاز بازتاب یافته است.
هشدار درباره احتمال قطع گاز برخی از صنایع ایران مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران هشدار داده که اگر مصرف بیش از ذخیره گاز تداوم پیدا کند، گاز برخی از صنایع قطع خواهد شد.همزمان با اظهارات رئیس جمهور ایران درباره وضعیت نامناسب انرژی در این کشور و مطرح کردن احتمال تداوم قطعی برق و گاز در زمستان،در برخی از شهرهای ایران پس از ماه‌ها باران و برف و باریده است. گزارش شده است که توده هوای سردی که از شمال غرب ایران وارد شده، در روزهای آینده بسیاری از نقاط کشور را در بر می گیرد.

شرکت ملی گاز ایران می گوید، بیش از ۷۰ درصد از کل گاز موجود در شبکه در روزهای گذشته در خانه‌ها، ادارات و صنایع کوچک مصرف شده که پیش‌بینی می شود در روزهای آینده بیشتر شود در حالی که این رقم باید تقریبا بیست درصد کمتر باشد.

سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، هشدار داده است که اگر مصرف بیش از ذخیره گاز تداوم پیدا کند، گاز برخی از صنایع قطع خواهد شد.

صنایعی که با قطع گاز یا تعطیل می شوند یا مجبور به استفاده از سوخت‌های جایگزین هستند کارخانه‌های تولید سیمان است.

احمدرضا عمرانی‌فرد، عضو انجمن صنفی صنعت سیمان، به خبرگزاری ایسنا گفته است که «فقط برای یک یا دو کارخانه سیمان که در شهرهای مستعد آلودگی مانند تهران و اصفهان مسقرند، گاز وجود دارد و دیگر صنایع سیمانی همگی در حال استفاده از سوخت مازوت هستند.»

خبرگزاری فارس می‌گوید، استفاده از مازوت تنها در نیروگاه ها در دو هفته اول آذر، با نزدیک به ۱۴۰ درصد افزایش، از ۳۷ میلیون لیتر به ۸۸ میلیون لیتر رسیده است.

یکی از دلایل اصلی تشدید آلودگی هوای شهرهای بزرگ ایران که در هفته های اخیر درگیر آن بودند استفاده از مازوت به جای گاز در کارخانه‌ها است.
هشدار درباره خطر سرمازدگی در مناطق کوهستانی ایران مقام های ایرانی هشدار دادند با ورود موج سرما و بارش برف و باران در مناطق کوهستانی خطر بهمن و سرمازدگی شدید وجود داردبر اساس اعلام سازمان هواشناسی در ایران، به علت تشدید سامانه بارشی در استان‌های فارس، بوشهر، کرمان و هرمزگان هشدار سطح قرمز برای این استان‌ها صادر شده است.

بر اساس گزارش‌های رسمی احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی در این چهار استان وجود دارد.

شهرهای یزد و مشهد طی ساعات اخیر شاهد بارش برف بودند و رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران وضع هوا در از صدور هشدار قرمز درباره تداوم بارش برف و کولاک و وقوع سیلاب گسترده در نیمه جنوبی ایران خبر داده است.

صادق ضیاییان گفته است که تا روز جمعه (فردا) در بیشتر مناطق کوهستانی خطر بهمن و سرمازدگی شدید وجود دارد.

مقام‌های سازمان هواشناسی پیش بینی کردند که امروز موج دوم سامانه بارشی نیمه جنوبی کشور را دربر می‌گیرد و می‌تواند موجب بارش‌های شدید، جاری شدن سیل، طغیان رودخانه‌ها و وقوع رانش زمین در برخی مناطق شود.

بر اسس این گزارش در ارتفاعات هم خطر کولاک و بهمن افزایش می‌یابد.

سازمان‌های امدادی ایران از مردم خواسته‌اند از با توجه به شرایط جوی از کوهنوردی و فعالیت های مشابه خودداری کنند.
+10
رأی دهید
-13

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۲
    Havadare Rahbar - اتاوا، کانادا
    جناب رییس جمهور محترم ما ملت ایران حاضریم نون خشک بخوریم ولی سروری و عزتمون خدشه دار نشود ما زیر بار زور صهیونیست ها و استکبار جهانی نمی رویم همانطور که رهبر گرانقدر فرمودند تکیه باید بر روی پتانسیل داخلی باشد لطفا به فرمایشات رهبر گوش کنید
    4
    0
    ‌پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.