اتحادیه اروپا: ۹ کشور غیرعضو به تحریم‌های ما علیه ایران پیوستند

بی بی سی: اتحادیه اروپا اعلام کرده است که کشورهای آلبانی، بوسنی و هرزگوین، ایسلند، مولداوی، مونته‌نگرو، مقدونیه‌شمالی، نروژ، صربستان و اوکراین که عضو این اتحادیه نیستند، تصمیم گرفته‌اند از تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران پیروی کنند و آن را در مقررات داخلی خود بیاورند.

در بیانیه‌ای که شورای اروپا امروز منتشر کرده، با استقبال از تصمیم این ۹ کشور گفته است آن‌ها سیاست‌های‌ داخلی را با مفاد تصمیم اتحادیه اروپا درباره ایران منطبق خواهند کرد.

در پی اعمال‌ مجدد تمامی تحریم‌ها و محدودیت‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران از سوی شورای‌امنیت سازمان‌ملل‌متحد در ۲۸ سپتامبر، شورای اتحادیه اروپا تصمیم گرفت تا تحریم‌های هسته‌ای اتحادیه اروپا علیه ایران را که بر اساس توافق اتمی برجام تعلیق یا لغو شده بودند، دوباره برقرار کند.

بر این اساس، اتحادیه اروپا محدودیت‌هایی را در زمینه واردات نفت‌خام، گاز‌طبیعی، محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی، همچنین فروش و تامین تجهیزات‌کلیدی مورد استفاده در بخش‌انرژی، طلا و برخی دیگر از فلزات‌گرانبها و الماس، تجهیزات‌دریایی خاص و نرم‌افزارهای معینی که کاربرد دوگانه از جمله در صنایع هسته‌ای و موشکی دارند، دوباره اعمال کرد.

بریتانیا، ایالات‌متحده، ژاپن، ترکیه و نیوزیلند هم همزمان با این تصمیم اتحادیه، تحریم‌های هسته‌ای و موشکی ایران را که لغو کرده بودند، دوباره از سر گرفتند.

اینک به‌غیر از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، ۹ کشور آلبانی، بوسنی و هرزگوین، ایسلند، مولداوی، مونته‌نگرو، مقدونیه‌شمالی، نروژ، صربستان و اوکراین هم خود را با این تصمیم شورای اتحادیه اروپا همسو کرده‌اند.

سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان با حمایت ایالات‌متحده، روند بازگشت قطعنامه‌های شورای‌امنیت را آغاز کرده بودند. این تحریم‌ها سرانجام کمتر از یک ماه پیش از سر گرفته شد.
کمال خرازی به وبسایت خامنه‌ای: تعلیق غنی‌سازی در آخرین روزهای دولت خاتمی شکسته شدکمال خرازی، رئیس منصوب علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در شورای راهبردی روابط خارجی ایران اخیرا در مصاحبه با وبسایت رسمی آقای خامنه‌ای از کشورهای اروپایی و آمریکا انتقاد کرده که از شروع مذاکرات اتمی با ایران در اواخر ریاست جمهوری محمد خاتمی، به وعده های خود پایبند نبودند.

دولت‌های غربی می‌گویند که ایران به تعهدات خود در برابر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پایبند نبوده و از نحوه اجرای اقدام‌های ایران در توافق برجام هم رضایت نداشتند.

در صورتی‌که تحریم‌های شورای‌امنیت دوباره علیه ایران برقرار نمی‌شد، مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ ایران باید در روز ۲۶ مهرماه (۱۸اکتبر) از دستورکار شورای‌امنیت خارج می‌شد.

روسیه و چین که هر دو عضو دائم شورای‌امنیت هستند، اعلام کرده‌اند که بازگشت تحریم‌های این شورا درباره ایران را به‌رسمیت نمی‌شناسند.

عباس عراقچی، وزیرخارجه ایران هم در نامه‌ای به دبیرکل سازمان‌ملل‌متحد خواسته تا در این تاریخ اعلام شود که این کشور از دستورکار شورای‌امنیت خارج شده است.

سازمان‌ملل‌متحد یک روز پس از بازگشت قطعنامه‌های پیشین علیه برنامه اتمی ایران در بیانیه‌ای به دولت‌های‌عضو اطلاع داد که پس از ۱۰ سال، محدودیت‌های مندرج در این قطعنامه‌ها از سر گرفته شده و از کشورهای‌عضو ملل‌متحد خواست آن را به‌اجرا بگذارند.
+24
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.