ویدیوی جنجالی از حمله پهپادی به کاروان کمک به غزه

یورونیوز: ویدئوهای منتشرشده در حساب‌های رسانه‌های اجتماعی «ناوگان جهانی صمود» (Global Sumud Flotilla)، لحظه‌ اصابت یک جسم نورانی به این قایق را نشان می‌دهند. 

گفته می‌شود این شی نورانی روی جلیقه‌های نجات داخل قایق فرود آمده است. هیچ یک از اعضای خدمه آسیبی ندیده‌اند.

به گفته خدمه این ناوگان، کشتی پیشروی آن قبل از حرکت به سمت غزه در یکی از بنادر تونس، مورد حمله پهپادی قرار گرفت. 

این ناوگان که به قایق «خانواده» موسوم است و با پرچم پرتغال حرکت می‌کند، حامل کمک‌های بشردوستانه و فعالان شناخته‌شده از جمله ،گرتا تونبرگ، فعال محیط زیست سوئدی است.  

این کاروان که با هدف شکستن محاصره اسرائیل بر نوار غزه و رساندن کمک به این منطقه درگیر قحطی تشکیل شده است، روز یکشنبه به بندر سیدى بو سعید تونس رسید. 


مقامات تونسی با رد ادعای حمله پهپادی به قایق، اعلام کرده‌اند که آتش‌سوزی در داخل کشتی رخ داده است. 

 با این حال، ویدئوهای منتشرشده در حساب‌های اجتماعی ناوگان لحظه اصابت یک جسم نورانی از بالا به قایق را نشان می‌دهند. 

به گفته سازمان‌دهندگان این کاروان، این شیء آتشین به جلیقه‌های نجات برخورد کرده و همه مسافران و خدمه سالم هستند. این حادثه حدود نیمه‌شب رخ داد و یکی از اعضای خدمه آن را به صورت زنده پخش کرد.  

بیانیه‌ منتشر‌شده از سوی ناوگان اعلام کرد که «آتش به عرشه اصلی و انبار زیر عرشه آسیب زده است.»
درادامه این بیانیه آمده‌است: «اعمال تجاوزگرانه با هدف ایجاد رعب و انحراف ماموریت، ما را متوقف نخواهد کرد. ماموریت صلح‌آمیز ما برای شکستن محاصره غزه و همبستگی با مردم آن با عزم و اراده ادامه خواهد داشت.» 

فرانچسکا آلبانزه، گزارشگر ویژه سازمان ملل، که در بندر تونسی حضور داشت، در ویدئویی ضبط‌شده گفت: «اگر تایید شود که این حمله پهپادی بوده است، اقدامی علیه تونس و حاکمیت آن محسوب می‌شود.» 

 وی افزود: «البته این موضوع باید بررسی شود، اما سابقه حملات به ناوگان وجود دارد و اسرائیل پیش‌تر نیز تهدیدهایی علیه آن مطرح کرده بود.» 

«ناوگان جهانی صمود»، یک ابتکار متکی بر جامعه مدنی با هدف شکستن محاصره اسرائیل بر نوار غزه و رساندن کمک‌های بشردوستانه به این منطقه است. این کاروان شامل ۵۰ قایق و فعالانی از ۴۴ کشور است.
فعال محیط زیست سوئدی گرتا تونبرگ و فعال آلمانی یاسمین آکار، هنگام ورود ناوگان جهانی صمود به بندر سیدى بو سعید تونس در ۷ سپتامبر ۲۰۲۵، از سوی تونسی‌ها مورد استقبال قرار گرفتند 
هفته گذشته، ده‌ها قایق از بندر بارسلونا در اسپانیا حرکت کردند و به گروه دیگری که از شهر جنوا ایتالیا آمده بود پیوستند. این کاروان روز یکشنبه به آب‌های تونس رسید و انتظار می‌رود روز چهارشنبه به سمت غزه حرکت کند. 

این حادثه تنها چند ساعت قبل از دستور تخلیه کامل شهرغزه توسط اسرائیل هم‌زمان با گسترش عملیات نظامی، رخ داد. 

سازمان ملل ماه گذشته وقوع قحطی در استان غزه، شامل شهر غزه و مناطق اطراف آن، را رسما تایید کرد و پیش‌بینی کرد که این وضعیت تا پایان ماه به مناطق دیرالبلح و خان‌یونس نیز گسترش یابد. 

عملیات نظامی اسرائیل در غزه پس از حملات اکتبر ۲۰۲۳،  بیش از ۶۴۰۰۰ تلفات بر جا گذاشته است که اکثر آنان زنان و کودکان هستند. بخش‌های زیادی از نوار غزه نیز بر اثر حملات اسرائیل در ویرانی کامل به‌سر می‌برند.
+34
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    Realman - کالیفرنیا ، ایالات متحده امریکا
    اسراییل نازی ها رو داره رو سفید میکنه
    23
    7
    ‌چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.