قطر: اسرائیل با سلاح‌های «رادارگریز» به دوحه حمله کرد

یورونیوز: محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر قطر با محکوم کردن حمله اسرائیل به دوحه گفت که دولت تنها ۱۰ دقیقه پس از انفجار، از ماجرا مطلع شده و اسرائیل با به‌کارگیری سلاح‌های غیرقابل ردیابی، مرتکب «خیانت» شده است.

نخست‌وزیر قطر ادعای دریافت هشدار از سوی واشنگتن یا تل‌آویو درباره حمله روز سه‌شنبه اسرائیل به محل برگزاری نشست رهبران حماس در دوحه را رد کرد و به خبرنگاران گفت نخستین تماس، تنها ۱۰ دقیقه پس از وقوع انفجار انجام شده است.

او این اقدام اسرائیل را «خیانت» توصیف کرد و افزود این کشور از سلاح‌هایی استفاده کرده که توسط رادار قابل شناسایی نبوده‌اند.

این در حالی است که کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید گفته بود دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا بلافاصله فرستاده ویژه خود «استیو ویتکاف» را مأمور کرده تا قطر را از حمله قریب‌الوقوع مطلع کند.

سخنگوی وزارت خارجه قطر نیز تأکید کرد هیچ اطلاعی از قبل دریافت نشده بود.

به گفته آل‌ثانی، امیر قطر دستور داده است تیمی حقوقی همه گزینه‌های واکنش و اقدامات متقابل احتمالی را بررسی کند و افزود که امنیت شهروندان قطری در اولویت اصلی این روند قرار دارد.

نخست‌وزیر قطر همچنین اسرائیل را متهم کرد که عمداً روند دستیابی به توافق را مختل می‌کند و پرسید: «آیا پیامی روشن‌تر از این وجود دارد که چه کسی زورگو و قلدر منطقه است؟»

او بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را به بی‌ثبات‌سازی منطقه برای منافع شخصی خود متهم کرد.

آل‌ثانی تأکید کرد بخشی از دیپلماسی قطر همواره میانجی‌گری بوده و این کشور تا تحقق ثبات در منطقه از این نقش دست نخواهد کشید. او افزود: «با توجه به حمله اخیر، بعید است مذاکرات جاری، معتبر تلقی شود.»

واکنش‌ها و محکومیت‌های کشورهای عربی
دولت قطر این حمله را «بزدلانه» و «جنایتکارانه» خواند و در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این تجاوز آشکار، نقض فاحش تمامی قوانین و هنجارهای بین‌المللی است و تهدیدی جدی علیه امنیت و ایمنی شهروندان و ساکنان قطر محسوب می‌شود.»

این بیانیه تأکید کرد: «دولت قطر رفتار بی‌پروا و غیرمسئولانه اسرائیل را که پیوسته امنیت منطقه را تضعیف می‌کند، تحمل نخواهد کرد و هیچ اقدامی علیه امنیت و حاکمیت خود را نادیده نمی‌گیرد.»

امارات متحده عربی نیز با وجود گرم شدن روابطش با اسرائیل طی سال‌های اخیر در چارچوب «توافق‌نامه‌های ابراهیم» به میانجی‌گری ترامپ، بمباران اخیر را محکوم کرد.

وزارت خارجه امارات، حمله به دفتر سیاسی حماس را «تجاوزی خطرناک به قوانین بین‌المللی» و «افزایش غیرمسئولانه در تنش‌ها» خواند.

عربستان سعودی نیز این حمله را «وحشیانه» توصیف و محکوم کرد.

سفارت آمریکا در دوحه پس از «گزارش‌هایی درباره حملات موشکی» دستور پناه گرفتن در محل را به کارکنان خود صادر کرده بود.زمینه حملات اسرائیل
این دومین بار در سال جاری است که قطر هدف حمله قرار می‌گیرد. پیش‌تر، در ماه ژوئن، ایران در واکنش به حملات اسرائیل به تأسیسات هسته‌ایش، پایگاه نظامی آمریکا در قطر را با اطلاع قبلی هدف قرار داده بود.

از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی یعنی زمانی که شبه‌نظامیان فلسطینی تحت رهبری حماس به خاک اسرائیل حمله کردند و دست‌کم ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند، جنگی میان دو طرف در نوار غزه آغاز شده که بنا بر آمار وزارت بهداشت غزه، تا کنون منجر به مرگ ۶۴ هزار فلسطینی شده، اکثریت ساکنان را از خانه‌هایشان رانده و بیشتر زیرساخت‌های این منطقه را نابود کرده‌ است.

اسرائیل همچنین به دو گروه دیگر مورد حمایت ایران، یعنی حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن حمله کرده است. هر دوی این گروه‌ها پس از ۷ اکتبر حملاتی علیه اسرائیل یا متحدان آن انجام داده‌اند.

لبنان نیز به دلیل حمایت‌های حزب‌الله از حماس، بهای سنگینی پرداخته است. اسرائیل در حملات به بیروت و جنوب لبنان، رهبران حزب‌الله را هدف قرار داد و سال گذشته حسن نصرالله، دبیرکل آن را در یک حمله هوایی در حومه بیروت کشته شد. این حمله جنگی تازه میان حزب‌الله و اسرائیل به راه انداخت که هزاران غیرنظامی را در شمال اسرائیل و جنوب لبنان آواره کرد.

در سطحی دیگر از تنش‌ها، اسرائیل در ژوئن گذشته حملات خود به تأسیسات هسته‌ای ایران را «تلاشی برای مقابله با تهدید موجودیت اسرائیل» توصیف کرد. این حملات بی‌سابقه به تبادل آتش کوتاه‌مدت اما پرمخاطره‌ای میان ایران و اسرائیل منجر شد.

هفته گذشته نیز ارتش اسرائیل به ساکنان شهر غزه هشدار داد که برای عملیات گسترده‌تر به «منطقه انسانی تعیین‌شده» منتقل شوند.

همزمان، کمیته جهانی طبقه‌بندی امنیت غذایی، قحطی رسمی را در شهر غزه اعلام کرد. این خبر در حالی اعلام شده که گفته می‌شود به دلیل محدودیت‌ها در ورود کمک‌های بشردوستانه به این باریکه، گرسنگی جان بسیاری از ساکنان غزه را گرفته است.
+49
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۱۹
    pirzan e irani - استکهلم، سوئد
    گویند شتری خوابیده بود روباه فکرمیکرد شترمرده است،دم خودرا به دم شترگره زد می خواست شتررا بکشد.ناگهان شتربلندشد وروباه به دم شترآویزان وشتر می رفت.شغال پرسید:روباه چرا اینطوری آویزون پشت شترهستی؟روباه گفت:هیچی بابزرگان وصلت کرده ام.حالاحکایت قطراست.بابزرگانی چون امریکا وغیره وصلت کرده،هرکه ازراه میرسه راکتی میندازه.ایران بهش راکت زد.حالا اسراییل راکت زد.بزودی حوثی ها یک راکت بالنگ خودشون پرتاب میکنند.جالبه میگه اسراییل ازرادارگریزاستفاده گرده!یعنی اگه رادارگریز نبود چکارمیکردید؟پس بیا پایین شیرجه نزن!بگوزنده باد پیمان ناتانیاهویی!
    10
    15
    ‌چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    اسکول وقتی آمریکا رادارها را خاموش کنه و کنترل رادارهای شما رو هم در دست داره انتظار دیدن چی رو دارید؟ وقتی آمریکا پیشنهاد جعلی میده تا اینها را جمع کنه تا اسرائیل بزنه و حتی هواپیمای سوخت رسان انگلیسی در قطر آماده بوده برای عملیات سوخت رسانه به جنگنده اسرائیلی برای برگشتن به اسرائیل شما بعنوان مقام قطری واقعا چیکاره ای که اصلا حرف بزنی. خودشون برنامه ریزی و اجرا میکنند و بعد محکوم هم میکنند خخخخ محکومیت انگلیس و ترامپ جوک زیبایی بود برای احمق هایی مثل این نخست وزیر
    9
    8
    ‌چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.