اژه‌ای: نباید گذاشت روایت شکست در مقابل اسرائیل در افکار عمومی جا بیفتد

رادیو فرانسه: محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه ایران، در سخنانی با تأکید بر «پیروزی» جمهوری اسلامی در جنگ دوازده‌ روزه با اسرائیل، نسبت به «جا افتادن روایت شکست» در افکار عمومی ایران هشدار داد و از برخورد قاطع با «جواسیس» سخن گفت. تکرار این لحن از سوی مقامات ارشد سیاسی و نظامی، نشانه‌ای از خط‌م مشی رسانه‌ای هماهنگ در بالاترین سطوح قدرت است. هدف از این خط مشی هم تحکیم روایت رسمی از جنگ و هم مشروعیت‌ بخشی به فضای امنیتی سخت‌گیرانه‌تر در داخل کشور است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه ایران، در جلسه شورای اداری استان خراسان شمالی، با اشاره به جنگ دوازده ‌روزه ایران و اسرائیل گفت: «مبادا دشمن این نظریه را در اذهان بکارد که ما بازنده این نبرد بودیم؛ ما پیروز شدیم چرا که دشمن با عِده و عُده بی‌شمار به ما تجاوز کرد، اما در آخر مستأصل شد و تمنای آتش‌بس کرد.» اژه‌ای  همچنین مدعی شد که پس از جنگ ۱۲روزه، «عزت و اعتبار» جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و جهان ارتقاء یافت و «همگان بر عظمت ایران اسلامی صحه گذاشتند.»

این لحن، که طی هفته‌های اخیر در اظهارات مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، به‌ویژه فرماندهان نظامی سپاه پاسداران و ارتش، بارها تکرار شده گویای یک خط‌مشی رسانه‌ای و امنیتی مشترک است که از قرار در بالاترین مراجع سیاسی و امنیتی کشور اتخاذ شده است. در این دست اظهارات همچنین دایماً تأکید می‌شود که در جریان جنگ اخیر مردم ایران حتا ناراضیان جامعه همگی صف واحدی در حمایت از کشور و جمهوری اسلامی ایران در مقابل تجاوز تشکیل دادند که بعضاً به خارج از مرزهای کشور نیز سرایت کرد.

. تأکید همزمان محسنی اژه‌ای بر «اتحاد و انسجام شگرف» داخلی و «ارتقاء جایگاه ایران در جهان» را می‌توان بخشی از همین تلاش سازمان‌یافته در روایت‌سازی رسمی از نتیجه جنگ دانست؛ جنگی که به روایت منابع مستقل، خسارت‌های سنگینی به زیرساخت‌های نظامی و اقتصادی و اعتبار و منزلت نظامی و امنیتی حکومت ایران وارد کرده است. در واقع به نظر می رسد که بالاترین سطوح قدرت، با هدف جلوگیری از شکل‌گیری این تصور در افکار عمومی که جمهوری اسلامی در این نبرد متحمل شکستی سنگین شده، دستورالعملی هماهنگ برای «پیروزی‌نمایی» صادر کرده باشند.
هشدار درباره «نفوذ» و «جواسیس»
اژه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود، «نفوذ» را یکی از محورهای جنگ‌شناختی دشمن خواند و گفت: «دستگاه‌های اطلاعاتی ما منکر وجود برخی آسیب‌ها و منافذ نیستند، اما قطعاً این آسیب‌ها و منافذ از آنچه که دشمن پیرامون آن تبلیغ می‌کند بسیار کمتر و قلیل‌تر است.» با این حال، او تأکید کرد که «برخورد با جواسیس» مطالبه‌ای «کاملاً به‌حق» است و افزود: «گام اول شناسایی جواسیس است… این کار آسانی نیست و نیاز به شگردهای اطلاعاتی دارد.»

اژه‌ای در ادامه تصریح کرد که «تعدادی از مجرمانی که» با اسرائیل همکاری داشتند، «وفق قانون و پس از محاکمه مجازات شدند». او وعده داد که در پرونده‌های اخیر، «سرعت عمل بیشتری» به خرج داده شود. این اظهارات، همزمان با گزارش‌هایی است که از درخواست جمهوری اسلامی ایران از حکومت طالبان برای شناسایی بیست هزار تبعه افغان که با بریتانیا همکاری کرده‌اند، حکایت دارد.

از منظر امنیتی تمرکز بر اتباع افغانِ مرتبط با بریتانیا دو کارکرد احتمالی دارد: نخست، بهره‌برداری تبلیغاتی از خصومت دیرینه با لندن و نمایش پیوند «نفوذ خارجی» با دشمنان سنتی جمهوری اسلامی؛ دوم، ارسال پیام بازدارنده به جامعه بزرگ مهاجران افغان در ایران، در دوره‌ای که حکومت تهران سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری نسبت به این جمعیت در پیش گرفته است. اما انتخاب چنین هدفی می‌تواند تبعات اجتماعی و سیاسی جدی نیز داشته باشد و به تشدید تنش و بی‌اعتمادی میان تهران و مهاجران افغان و نهایتاً میان جمهوری اسلامی و حکومت طالبان بینجامد.
خط‌مشی واحد در سطح عالی
سخنان اژه‌ای، چه در بخش پیروزی‌نمایی و چه در برجسته‌سازی خطر نفوذ، با لحن و محتوای اظهارات دیگر مقامات امنیتی و نظامی ایران همخوانی دارد و دست‌کم دو هدف را دنبال می‌کند : نخست، جلوگیری از تثبیت روایت شکست نظامی در اذهان عمومی مردم ایران؛ دوم، مشروعیت‌بخشی به اقدام‌های امنیتی و قضایی سخت‌گیرانه‌تر در داخل کشور، با تکیه بر خطر «جاسوسی» و «نفوذ».

چنین سیاستی، به حاکمیت ایران امکان می‌دهد تا در فضای پساجنگ، همزمان روایت رسمی را تحکیم کند و هرگونه مخالفت یا نقد داخلی را در چارچوب «حربه دشمن» قلمداد کرده و سرکوب کند.
+4
رأی دهید
-54

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    amirHassna - سیدنی، استرالیا

    نوش جون امت ا‌کثراه همیشه در صحنه و بچه زرنگو قیمه خورو من سیاسی نیستم. تمام
    0
    28
    ‌چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    پنجاه و هفتی - پلیموث، انگلستان
    شکست نفسی نفرمایید ، شما پیروز واقعی هستید و احتمال قریب به یقین در جنگ بعدی با اسراییل نتانیاهو را دست بسته در خیالان فلسطین تهران به دار میکشید
    0
    17
    ‌چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۴:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    Persian2600 - استکهلم، سوئد
    اخه اخونک ابله و دزد و فاسد دوزاری تخم تازی، شکست سنگینی که خورید خیلی وقته که جا افتاده ولی تو پهن مغز حالیت نشده هنوز.
    0
    18
    ‌چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۵:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    antifascism - تهران، ایران
    وقتی اسراییل به 7 روش سامورایی باردارتون کرده و اونایی که زنده اید از اسراییل امان نامه گرفتید، چی میخواد جا نیوفتد. من با اینکه کل جنگ رو تهران موندم و زیر آتیش بودم کلی از تحقیرتون کیف کردم.
    1
    8
    ‌چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    antifascism - تهران، ایران
    متاسفانه اینا هر ساعت موندنشون برابر 1بمب اتم خوردن به اکوسیستم و مردم ایرانه. امیدوارم زودتر اسراییل کارو تموم کنه.
    1
    6
    ‌چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    #شمشیر عدالت - نیمیخن، هلند
    با گفتن بگید ما زدیم کسی نمیگه شما زدید!!افتضاحیکه فقط فقط در ۱۲ روز جنگ شاهدش بودیم در تاریخ جنگها ثبت شده نه در افکار عمومی 😂حتی ۱۲ روز نتونستید بنزین پمپ بنزینها رو بدید پول نقد تو کشور پیدا نمیشد بماند که همه ژنرالهاتون ب.. رفتن و رهبرتون تو سورارخخ موش بود فکرش و بکنید اگه جنگ دوماه بود چی میشد
    0
    7
    ‌چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    اسرائیل در جنگ با عراق هم ادعا کرد 90 درصد موشکها را زده و فقط ده درصد موشکهای صدام برخورد کرده ولی بعدا رسانه های آمریکایی برملا کردن که دقیقا برعکس بود و 90 درصد موشکها خورده بودند و فقط ده درصد رهگیری شده بودند. الانم دقیقا همینه سانسور شدید و بمباران خبری شدید و پخش اخباری که فقط مورد تایید اسرائیل هستش تقریبا در تمام رسانه های جهان که علنی هم انجام میدادند گواه روشن هستش که روایت اسرائیل شکست خورده و نباید مردم ایران تسلیم روایت سازی های رسانه هاش و بمباران شدید خبری اسرائیل شوند نه بخاطر اینکه اسرائیل دشمن ماست بخاطر اینکه اسرائیل سعی میکنه روحیه مردم ایران چه در داخل و چه در خارج را بشکنه و ملتی که شکسته بشوند سردرگم و تن به هر ذلتی میدهند.
    2
    0
    ‌چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۹
    sabbas - لندن، انگلستان
    خیلی خرید واقعا. در این عصر و زمان چطوری میتونید حقیقتو پنهان کنید؟ واسه همین میگیم خرید. میتونستید بهشتش کنید و در بهشت زندگی کنید ولی ترجیح دادید که بدزدید و بکشید و به مال و عنف مردم تجاوز کنید. در حقیقت راه همون محمد دزد و بچه باز را ترجیح دادید. چون شماها احمق و نوکرید!!!!
    0
    1
    ‌چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.