فرانسه یک زن ایرانی را به اتهام «تمجید از تروریسم» بازداشت کرد

ایران اینترنشنال: نشریه لوپوئن فرانسه گزارش داد مقام‌های این کشور تایید کرده‌اند مهدیه اسفندیاری، شهروند ایرانی ساکن لیون، به اتهام «تمجید از تروریسم» بازداشت و به زندان منتقل شده است.

لوپوئن نوشت این مترجم ۳۹ ساله از ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ در زندان فِرِن در جنوب پاریس در بازداشت موقت به‌سر می‌برد.

اسفندیاری متهم است که در کانالی در تلگرام، پیام‌هایی در حمایت از حمله هفتم اکتبر حماس منتشر کرده است.
-Advertisemnet-


بنا بر اعلام دادستانی پاریس، این محتواها «تحریک به تروریسم» و «توهین به جامعه یهودی» تلقی شده‌اند.

اعضای حماس ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۵۰ هزار کشته و ۱۱۶ هزار زخمی بر جای گذاشته است.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، ۱۸ فروردین با اشاره به دستگیری یک شهروند زن ایرانی در فرانسه، از دولت این کشور خواست درباره علت بازداشت او توضیح دهد و امکان دسترسی او به خدمات کنسولی را فراهم کند.

او افزود وزارت خارجه جمهوری اسلامی از طریق سفارت فرانسه در تهران و سفارت ایران در پاریس، پیگیری‌های لازم را در خصوص سرنوشت این فرد انجام می‌دهد.

بقایی به هویت شهروند ایرانی بازداشت‌شده در فرانسه اشاره‌ای نکرد.
اسفندیاری تحت نظر «مرکز ملی مقابله با نفرت آنلاین» فرانسه قرار داشت
لوپوئن در ادامه گزارش خود نوشت پرونده اسفندیاری آذرماه ۱۴۰۳ در دستور کار «مرکز ملی مقابله با نفرت آنلاین» فرانسه قرار گرفت و او ۱۰ اسفند به‌همراه یک مظنون دیگر بازداشت شد.

تحقیقات قضایی، فعالیت‌های او را در پلتفرم‌هایی مانند تلگرام و ایکس در بر می‌گیرد.

به گزارش لوپوئن، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ضمن اعلام پیگیری پرونده از طریق سفارت‌خانه‌های ایران و فرانسه، خواستار دسترسی کنسولی به اسفندیاری شده است. با این حال، برخلاف پرونده‌های مشابه در گذشته، تاکنون درخواستی برای آزادی او ارائه نکرده است.

شاهین هزامی، روزنامه‌نگار مستقل و فعال حامی فلسطین، در حساب اینستاگرام خود با انتشار تصویری از اسفندیاری نوشت او از مردم غزه حمایت کرده است.

بازداشت اسفندیاری در حالی رخ می‌دهد که فرانسه جمهوری اسلامی را به «گروگان‌گیری» شهروندانش در ایران متهم می‌کند.

ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، ۲۰ فروردین از شهروندان این کشور خواست برای اینکه در معرض خطر بازداشت خودسرانه یا گروگان‌گیری قرار نگیرند، به ایران سفر نکنند.

او ۱۴ فروردین نیز جمهوری اسلامی را به «نقض حق حمایت کنسولی» از فرانسوی‌های زندانی در ایران متهم کرد و گفت پاریس قصد دارد برای پیگیری وضعیت این افراد، علیه جمهوری اسلامی نزد دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کند.

به گزارش رادیو فرانسه، تا چندی پیش، هفت شهروند این کشور در ایران زندانی بودند. اکنون نیز دو شهروند فرانسوی به نام‌های سسیل کولر و ژاک پاریس همچنان در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌برند.
+103
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن

    از دولت فرانسه تقاضا میکنم دست بسته بمن تحویلش بدهید تا من یک بازجویی کامل و یکساله ازش بکنم ، تا دیگه آدم بشه ، مخارج سفرش به توکیو هم با من !
    8
    84
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Ginger - چگو، اسپانیا

    این حامی تروریست به احتمال زیاد ایرانی نیست همانجا در زندان نگهش دارد تا بعد انقلاب مردمی رسیدگی شود ببینیم از کجا پول آورده رفته خارج
    2
    34
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۳:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران

    این عربپرست و عربه نه ایرانی
    2
    36
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۴:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    منتظر الزورو - کپنهاگ ، دانمارک

    این آشغال ها رو از اولش هم نباید تو مملکتشون راه میدادن. خوشبختانه کشورهای اروپایی داره چشماشون باز میشه و این انگل های اسلامی رو از کشورهاشون بیرون میریزن.
    1
    35
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۴:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۴
    HAPPINESS - لندن، انگلستان

    جناب علتشو من برات توضیح میدم: جاسوسی علیه نظام مقدس، طرح حمله به اماکن مقدسه، همکاری با دول بیگانه، آشوب علیه کشور، آتش زدن سطل آشغال، توهین به مقدسات، و همون اتهاماتی که خودتون به جوونا میزنین و بعد با ارعاب جلوی دوربینهای تلویزیون می شونیشون که دستگیری اونا رو برای یه عده مشنگ توجیه کنین.!!
    1
    23
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    حسین٣١٣ - اسلو، نروژ

    Momijii - توکیو، ژاپن
    تو خودت مجرمی کی رو میخوای بازجویی کنی ....کبابی
    35
    1
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    حسین٣١٣ - اسلو، نروژ

    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
    مگه ما عرب نداریم تو ایران؟ چرا توهین میکنی ؟
    29
    4
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران

    حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
    خودت هم میدانی بحث توهین به عربا نیست بحث اینکه اینا منافع ایران و مردم ایران براشون مهم نیست و این حرف من نیست خیلیا میگن عمو حسین
    1
    27
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۵
    میلاد2020 - داخائو، آلمان

    Momijii - توکیو، ژاپن
    تو نون شبتو نداری بخوری ..... حالا اراجیف تحویل میدی اینجا! برو ....خودتو فعلا بکش بالا بعد بیا شعار بده
    23
    0
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن
    میلاد2020 - داخائو، آلمان
    دقیقاً ، تو راس میدی !!
    0
    16
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن
    حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
    تو از کجاش پیدات شد !؟ فعلاً نون پناهندگی رو بخور و ساکت باش ! راستی کِیس پناهندگیت چی بود ؟ .... بهت نمیخوره پنجاه و هفتی باشی ، چون خیلی بچه ای و البته بیسواد !!
    0
    15
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
    Momijii - توکیو، ژاپن
    چیه صاحبش تویی مگه؟ میگفتی اجازه بگیریم بیایم حتما دست صاحبش درد نکنه ولی چرا ساکت شم مگه تو نونم رو میدی؟ . من اینجا هستم تا نذارم شما علیه کشورم سیاه نمایی کنی از کسی هم اجازه نمیگیرم
    11
    0
    یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.