فرستاده ترامپ: قوای بریتانیا و فرانسه مثل مدل برلین کنترل مناطقی از اوکراین را بدست بگیرند

یورونیوز: ژنرال کیث کلوگ، فرستاده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در امور اوکراین پیشنهاد داد که نیروهای بریتانیایی و فرانسوی بیایند و مناطق کنترلی مشخصی را در خاک اوکراین در اختیار بگیرند.

او در مصاحبه‌ای با روزنامه تایمز که روز شنبه ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین) منتشر شد، گفت که نیروهای بریتانیایی و فرانسوی می‌توانند در قالب طرح «نیروی اطمینان‌بخش» مسئولیت برخی از مناطق غرب رودخانه دنیپرو را به‌عهده بگیرند. بر اساس این طرح پیشنهادی، یک منطقه نظامی‌زدایی‌شده، نیروهای غربی را از مناطق تحت اشغال روسیه در شرق اوکراین جدا می‌کند.

ژنرال کیث کلوگ در ادامه گفت‌وگوی خود اظهار داشت: «تقریبا می‌توان این وضعیت را شبیه آنچه پس از جنگ جهانی دوم در برلین رخ داد در نظر گرفت؛ زمانی که یک منطقه تحت کنترل روس‌ها بود، یک منطقه در اختیار فرانسوی‌ها، منطقه‌ای برای بریتانیایی‌ها و منطقه‌ای نیز برای آمریکایی‌ها.»


او سپس در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس توضیح داد که ایالات متحده در این طرح نیرو اعزام نخواهد کرد.

ژنرال کلاگ افزود: «شما در غرب رود دنیپرو قرار دارید، که خود مانعی طبیعی و عمده است» و تأکید کرد که به همین دلیل چنین نیرویی «اصلا اقدامی تحریک‌آمیز برای روسیه نخواهد بود.»
پیشنهاد ایجاد منطقه حائل
ژنرال کلوگ همچنین پیشنهاد داد که می‌توان یک منطقه نظامی‌زدایی‌شده در امتداد خطوط کنونی کنترل در شرق اوکراین ایجاد شود. به گزارش روزنامه تایمز، این منطقه می‌تواند مرزی میان مناطق تحت اشغال روسیه و بخش‌های دیگر اوکراین باشد.

این ژنرال بازنشسته که در دوره نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ به عنوان مشاور موقت امنیت ملی خدمت کرده بود، در ادامه گفت: «اوکراین به اندازه‌ای بزرگ هست که بتواند چند ارتش مختلف را برای اجرای آتش‌بس در خود جای دهد.» کلوگ ۸۰ ساله با این اظهارات تاکید کرد که استقرار نیروهای چندملیتی در مناطق مشخص، قابل تحقق است و می‌تواند به ثبات وضعیت کمک کند.

برای جلوگیری از درگیری مستقیم نیروهای بریتانیایی، فرانسوی، اوکراینی و سایر نیروهای متحد با نیروهای روسی، ژنرال کیت کلاگ تأکید کرد که وجود یک منطقه حائل ضروری است.

او گفت: «وقتی به نقشه نگاه می‌کنید، باید چیزی شبیه به یک منطقه نظامی‌زدایی شده ایجاد کنید.»

ژنرال کلوگ ادامه داد: «شما یک منطقه غیرنظامی خواهید داشت که می‌توان آن را تحت نظارت قرار داد، و یک منطقه ممنوعه آتش‌ (no-fire zone) شکل می‌گیرد.»
سوالات بی‌پاسخ درباره نیروی اطمینان‌بخش و مشروعیت زلنسکی
با این حال او اذعان کرد که حتما نقایصی وجود خواهد داشت. وی گفت: «آیا نقض‌هایی در این منطقه وجود خواهد داشت؟ احتمالا، چون همیشه این اتفاق می‌افتد. اما توانایی شما برای نظارت بر این وضعیت ساده خواهد بود.»

ژنرال کلوگ در پایان اذعان کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «ممکن است این پیشنهاد را نپذیرد».

ژنرال کیث کلوگ بعد از این اظهارات، موضع خود را روشن کرد و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من در مورد نیرویی پس از آتش‌بس برای حفظ تاب‌آوری و حمایت از حاکمیت اوکراین صحبت می‌کردم. در بحث‌های مربوط به تقسیم، من به مناطق یا حوزه‌های مسئولیت برای یک نیروی متحد اشاره داشتم (بدون حضور نیروهای آمریکایی). من اصلا به تقسیم اوکراین اشاره نکردم.»

بریتانیا و فرانسه پیشگام مذاکرات یک ائتلاف ۳۰ کشوری هستند که ممکن است نیروهایی را به اوکراین اعزام کنند تا مقوم هرگونه آتش‌بس احتمالی که رئیس‌جمهوری ترامپ ممکن است به آن دست یابد، باشند.

لندن و پاریس این اعزام را به عنوان «نیروی اطمینان‌بخش» توصیف می‌کنند که هدف آن ارائه نوعی تضمین امنیتی به اوکراین است.

با این حال، بسیاری از سوالات، از جمله اندازه نیروهای اعزامی، کشورهایی که در این امر مشارکت خواهند داشت، ماموریت این نیرو و اینکه آیا ایالات متحده از آن پشتیبانی خواهد کرد یا نه بی‌پاسخ باقی مانده است.

ولادیمیر پوتین که خودش به مدت ۲۵ سال در قدرت بوده و بارها در انتخابات بدون رقیب پیروز شده است، بارها «مشروعیت» ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین را زیر سوال برده است، به‌ویژه پس از اینکه دوره پنج ساله ابتدایی زلنسکی در مه ۲۰۲۴ (اردیبهشت ۱۴۰۳) به پایان رسیده است.

طبق قانون اوکراین، در زمان‌های جنگ گسترده، انتخابات به تعویق می‌افتد و تمامی مخالفان داخلی آقای زلنسکی نیز اعلام کرده‌اند که نباید هیچ رأی‌گیری تا پس از پایان جنگ برگزار شود.

ژنرال کیث کلوگ در این باره گفت: «اگر به آتش‌بس برسید، انتخابات برگزار خواهد شد.»

او افزود: «من فکر می‌کنم زلنسکی آمادگی دارد این کار را انجام دهد، البته زمانی که به آتش‌بس رسیدید و به نوعی حل و فصل دست پیدا کردید. اما این تصمیمی است که باید توسط مردم اوکراین در پارلمان اوکراین گرفته شود، نه ما.»

آقای کلوگ گفت که روابط بین اوکراین و ایالات متحده اکنون «به مسیر درست برگشته است»، و به از سرگیری مذاکرات در مورد توافق پیشنهادی درباره منابع معدنی اوکراین اشاره کرد.

او افزود که مقامات سعی خواهند کرد طی روزهای آینده یک «توافق تجاری» را به یک «توافق دیپلماتیک» تبدیل کنند.
+11
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.