بدنبال سقوط ارزش دلار، ترامپ گفت: دوباره بسیار بالا خواهد رفت

بی بی سی: در پی کاهش ارزش دلار، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا گفته است ارزش آن مجددا بالا خواهد رفت. او گفت زمانی که مردم طرح اقتصادی او را درک کنند، ارزش دلار «بسیار بالا خواهد رفت».

پس از اعلام تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ بر واردات از کشورهای مختلف و افزایش چمشگیر آنها، ارزش دلار در برابر یورو دیروز (جمعه ۱۱ آوریل) به پایین‌ترین سطح در سه سال گذشته رسید.

با تشدید جنگ تجاری میان پکن و واشنگتن، چین تعرفه کالاهای وارداتی از آمریکا را به ۱۲۵ درصد افزایش داد.
-Advertisemnet-


اکنون تحلیلگران نسبت به فروش اوراق قرضه دولتی آمریکا با قیمت پایین ابراز نگرانی کرده‌اند.

یکی از مقام‌های ارشد بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) گفته است در صورت نیاز آماده است برای ثبات بازارها وارد عمل شود.

دونالد ترامپ، چهارشنبه ۲ آوریل، در سخنرانی خود در محوطه موسوم به باغ رز در کاخ سفید، در حالیکه با دوستان و سیاستمداران محافظه‌کار و وزیران دولتش احاطه شده بود، تعرفه‌های جدید و گسترده‌ای را بر طیف وسیعی از کشورها - چه متحد، چه رقیب و چه دشمن - اعلام کرد.

او از دهه ۱۹۸۰ همواره به این ایده خود پایبند بوده است و معتقد است که تعرفه‌ها ابزاری موثر برای تقویت اقتصاد ایالات متحده هستند.

او گفت که با این سیاست‌ها بیش از یک قرن پیش ایالات متحده به کشوری ثروتمند تبدیل شده بود و دوباره چنین خواهد شد.

اما این اقدام همچنان با ریسک بزرگی برای رئیس‌جمهور همراه بوده است.

اقتصاددانان از همه طیف‌ها و نگرش‌ها هشدار می‌دهند که پیامدهای این تعرفه‌های سنگین به مصرف‌کنندگان آمریکایی منتقل می‌شود، قیمت‌ها را افزایش می‌دهد و خطر رکود جهانی را در پی خواهد داشت.

اعلام این تعرفه‌ها با واکنش منفی بازارهای مالی جهان روبرو شد و این بازارها در سراسر جهان بطور متوالی شاهد افت و بی‌ثباتی بوده‌اند.

تعرفه‌‌های جدید دونالد ترامپ در راستای وعده‌هایی بود که سال گذشته در کارزار انتخاباتی خود داده بود.

اما این اقدام‌ها گسترده‌تر از آن چیزی بود که برخی تحلیلگران انتظار داشتند، تا جایی که شروع دوشنبه ۷ آوریل بدترین هفته برای بازارهای مالی جهان ازجمله بازارهای آمریکا را از سال ۲۰۲۰ رقم زد، زمانی که همه‌گیری کرونا منجر به تعطیلی‌های گسترده در سراسر جهان شد.

واکنش کشورها، به‌جز چین، به اعلام تعرفه‌های جدید آمریکا محتاطانه بود. در حالی که کشورهای جهان از جمله اروپایی‌ها با سیاست و خودداری موضع گرفتند و دست به اقدام متقابل سریع نزدند، چین از همان آغاز دست به اقدامی تلافی‌جویانه زد.

تنش تجاری بین چین و آمریکا در حالی بالاگرفته است که دونالد ترامپ چهارشنبه ۹ آوریل افزایش تعرفه سایر کشورها را به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد و برخی کشورها در حال تلاش برای رسیدن به توافق با آمریکا هستند.

با تشدید جنگ تجاری میان پکن و واشنگتن، چین تعرفه کالاهای وارداتی از آمریکا را به ۱۲۵ درصد افزایش داد.

چین که خود از سوی آمریکا با تعرفه ۱۴۵ درصدی روبروست، آمریکا را به «قلدری» متهم کرده است و می‌گوید تعرفه‌های اعمال شده از سوی واشنگتن به‌طور «غیرعادی بالا است» و با قوانین اقتصاد و تجارت بین‌المللی و «عقل سلیم» مغایرت شدید دارد.

چین در عین حال گفته است که اگر آمریکا تعرفه‌های اضافی دیگری بر کالاهای چینی اعمال کند، دیگر پاسخی نخواهد داد.

از زمانی که دونالد ترامپ شروع به افزایش تعرفه واردات از کشورهای مختلف، به ویژه چین کرد، پکن هم متقابلا به این افزایش‌ها پاسخ داد و دو طرف پله پله عوارض کالاهای وارداتی از یکدیگر را بالا بردند.

جنگ تعرفه‌ای پکن و واشنگتن می‌تواند بخش زیادی از تجارت میان این دو اقتصاد بزرگ جهان را از بین ببرد.

کارشناسان می‌گویند به نظر نمی‌رسد که موضوع تعرفه‌ها و بی‌ثباتی ناشی از آن امری گذرا و موقت باشد، بلکه سیاست جدید دونالد ترامپ در حال دگرگونی تجارت جهانی در شکل کنونی خود و ایجاد نوع جدیدی از روابط بین کشورها با یکدیگر و با آمریکا است.
+11
رأی دهید
-6

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.