پزشکی قانونی آلمان می‌گوید بعضی اعضای داخلی مانند زبان و قلب در جسد جمشید شارمهد نبود

بی بی سی: خانواده جمشید شارمهد، زندانی سیاسی ایرانی-آلمانی که در زندان ایران جان باخت، اعلام کردند که نتایج کالبدشکافی در پزشکی قانونی آلمان نشان می‌دهد ایران پس از خارج کردن بعضی از اعضای داخلی او، جسدش را تحویل داده است.

غزاله، دختر آقای شارمهد در مراسمی که امروز، ۲۲ فروردین در برلین برای او برگزار شد، گفت: «وکلای ما گفته‌اند که قلب و زبان پدرم را درآورده‌اند و او را کامل بازنگردانده‌اند. با این شرایط نمی‌توان دلیل مرگ را مشخص کرد اما باید تحقیقات بیشتری انجام شود.»

آقای شارمهد از چهره‌های اصلی انجمن پادشاهی ایران بود و حکومت ایران گفته بود او عامل «اقدامات تروریستی» بوده است، اتهامی که خانواده‌اش رد می‌کردند.
-Advertisemnet-

دستگیری در دوبی و محاکمه به اتهام «افساد فی‌الارض»
اعضای خانواده جمشید شارمهد می‌گویند که او در سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی در دوبی توسط ماموران حکومت ایران ربوده و به ایران منتقل شد.

شایان شارمهد، پسر آقای شارمهد همان سال در مصاحبه‌ای گفت که پدرش در دوبی به سر می برد و قصد سفر به هند برای معامله‌ای تجاری در چارچوب شرکت نرم‌افزاری خود را داشت.

قوه قضائیه ایران گفته بود جمشید شارمهد «سرکرده گروهک مزدور انجمن پادشاهی معروف به تندر» بود. به گفته قوه قضائیه ایران، این گروه در «عملیات تروریستی» بمب‌گذاری حسینیه سیدالشهدا در شیرازدر سال ۱۳۸۷ دست داشته است.

دادستانی تهران در کیفرخواست خود مدعی شده بود که آقای شارمهد به «تلاش برای بمب‌گذاری در سد سیوند فارس، برنامه‌ریزی جهت ترور مسئول پروژه سد، انفجار در کفش‌داری مقبره آیت‌الله خمینی در سال ۱۳۸۸ و تهیه بمب برای انفجار حوزه علمیه آیت‌الله گلپایگانی اعتراف کرده است.»

ریاست دادگاه را قاضی صلواتی برعهده داشت که احکام سنگینی برای زندانیان سیاسی صادر کرده است.

خانواده آقای شارمهد این اتهامات را رد کرده و تاکید کرده بودند که او فقط سخنگوی تندر بود و فعالیت‌هایش هیچ ربطی به حملات در داخل ایران نداشت.

غزاله شارمهد در توضیح اولین دادگاه پدرش نوشت: «از تاریخ دادگاه اطلاعی نداشتیم. کنسولگری آلمان هم در این مورد مطلع نشده است. این محاکمه ساختگی است.»
مرگ «ابهام‌آمیز» و انتقال جسد پس از «تلاش‌های دیپلماتیک»قوه قضائیه ایران روز ۷ آبان ۱۴۰۳ اعلام کرد که آقای شارمهد به اتهام «افساد فی‌الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی» در همان روز اعدام شده است.

پس از اعلام خبر اعدام جمشید شارمهد،‌ دولت آلمان سفیر خود را از تهران فراخواند و کاردار ایران در برلین را برای ادای توضیحات احضار کرد. پس از آن آلمان تمام کنسولگری‌های ایران در آن کشور را تعطیل کرد.

پس از مدت کوتاهی سخنگوی قوه قضائیه در گفتگو با خبرگزاری قدس آنلاین اعلام کرد که آقای شارمهد پیش از اجرای حکم اعدام سکته کرده و از دنیا رفته است.

خانواده آقای شارمهد ابهاماتی را درباره نحوه مرگ او مطرح کردند و خواستار روشن شدن دلیل آن شدند.

بیش از دو ماه پیش ایران جسد جمشید شارمهد را به آلمان تحویل داد. پس از تحویل جسد، وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که این انتقال، «نتیجه تلاش‌های دیپلماتیک و کنسولی فشرده در سطوح مختلف» بود.

آقای شارمند شهروند آلمان بود ولی در سال‌های اخیر به آمریکا مهاجرت کرده بود.
+36
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن

    بیچاره ، اونجاشم احتمالاً نبوده و هدیه تپوندن به مفعول عظما !
    2
    34
    شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Ginger - چگو، اسپانیا

    حق رژیم اسلامی زبان بر این است که ترامپ بری ند روی سر خامنه‌ای جنایتکار عراقی
    1
    27
    شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.