پیوند سلول‌های بنیادی به چشمی که در اثر اصابت ترقه نابینا شده بود، نور دوباره بخشید

تصویر نیک کروفه در بیمارستان و پس از جراحی پیوند قرنیه‌
ایندیپندنت فارسی: نیک کروفه چهار ژوییه ۲۰۲۰، در زمان آتش‌بازی‌ها به مناسبت سالگرد استقلال آمریکا، در اثر اصابت مستقیم ترقه به چشمش، بینایی چشم چپ خود را از دست داد.

او به ای‌بی‌سی نیوز گفت با وجود آنکه پزشکان ابتدا در نظر داشتند چشم چپ او را تخلیه کنند، یکی از متخصصان متوجه شد که چشم او سالم است و به تخلیه چشم نیازی نیست. پزشکان به او گفتند که با وجود احتمال خطر، می‌تواند چشمش را نگه دارد اما هرگز نمی‌تواند دوباره با آن ببیند.

-Advertisemnet-
کروفه که آن زمان ۲۳ ساله بود، تلاش کرد این آسیب چشمی را از دیگران پنهان کند تا اینکه در سپتامبر ۲۰۲۰، مادرش خبردار شد در بوستون برای یک جراحی منحصربه‌فرد ترمیم قرنیه آزمایش‌های بالینی در جریان است. این آزمایش در مرکز درمانی بین‌المللی «مس‌ آی‌ اند‌ ایر» (Mass Eye and Ear) که بیمارستان آموزشی دانشکده پزشکی هاروارد است، انجام می‌شد.

 دکتر اولا جورکوناس، چشم‌پزشک و معاون مدیر خدمات قرنیه مرکز «مس‌ آی‌ اند‌ ایر» و جراح کروفه می‌گوید: «درمان موردنظر که به آن پیوند سلول‌های اپیتلیال لیمبال خودی کشت‌شده (CALEC) گفته می‌شود، می‌تواند به بازسازی سلول‌های اپیتلیال سطحی قرنیه که پس از سوختگی‌های شیمیایی، عفونت‌ها یا سایر آسیب‌ها از بین می‌روند، کمک کند.»

او افزود: «این اولین آزمایش سلول‌های بنیادی در قرنیه در ایالات متحده است و راه را برای درمان‌های مشابه هموار می‌کند.» دکتر جورکوناس توضیح داد که وقتی سلول‌های قرنیه کاهش پیدا می‌کند، بیماران ممکن است دچار درد شدید و از دست دادن بینایی شوند. بازگرداندن این سلول‌های بنیادی از طریق کشت آن‌ها در آزمایشگاه می‌تواند کمبود سلول‌هایی را که باعث رشد عروق خونی قرنیه، کدری و درد می‌شوند، درمان کند.

به گفته جورکوناس، پیوند با برداشت یک نمونه کوچک از چشم سالم، استخراج سلول‌های بنیادی آن در آزمایشگاه و سپس پرورش آن‌ها به صورت یک ورق سلولی است تا بتوان بعدا به چشم بیمار پیوند زد.

کروفه توضیح داد که نمونه‌برداری از چشم سالم او ژانویه ۲۰۲۱ و پیوند آن در ماه بعد انجام شد. در سال‌های پس از عمل، حدود ۵۰ درصد بینایی‌ چشم چپش بازگشت و اضافه می‌کند که درد چشمش هم از بین رفته است و ظاهر چشمش بسیار طبیعی‌تر به نظر می‌رسد.

او گفت: «من تا چند سال نمی‌توانستم کار کنم، نمی‌توانستم با افراد جدید ملاقات کنم. بنابراین اکنون از شرایطی که دارم، بسیار خوشحالم.»

دکتر جورکوناس اعلام کرد که از میان ۱۴ شرکت‌کننده در این آزمایش، سطح قرنیه حدود ۹۲ درصد آن‌ها در ۱۲ تا ۱۸ ماه پس از عمل بازسازی شد و ۷۲ درصد بهبود در بینایی گزارش کردند. او اظهار امیدواری کرد این عمل روی بیماران بیشتری انجام و برای درمان آسیب‌های چشمی دوجانبه راهی پیدا شود.
+11
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.