پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا: کانال پاناما را از کنترل چین خارج می‌کنیم

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا (نفر وسط) در جریان بازدید از پاناما
دویچه وله: پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا در جریان بازدید خود از پاناما گفت ایالات متحده اجازه نخواهد داد چین کمونیست یا کشور دیگری عملیات کشتیرانی کانال را تهدید کند. چین ادعای آمریکا را رد کرد و آن را "باج‌گیری" دانست.

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا در جریان بازدید از پاناما گفت کانال پاناما به طور دائم در معرض تهدید قرار دارد و چین زیرساخت‌های حیاتی اطراف کانال را تحت کنترل دارد.

به گفته وزیر دفاع آمریکا این امر امکان انجام فعالیت‌های جاسوسی در پاناما را برای پکن فراهم ساخته است و این وضعیت پاناما و ایالات متحده را کمتر امن موفق و مستقل می‌کند.

هگست در جریان سخنرانی خود در اسکله‌ای که با کمک آمریکا در شهر پاناما بازسازی شده بود اظهار داشت: «ما با هم کانال پاناما را از زیر نفوذ چین بیرون خواهیم کشید.»

وزیر دفاع آمریکا افزود که پاناما و آمریکا به‌طور مشترک تلاش خواهند کرد تا کانال را از  نفوذ چین خارج کنند و آن را برای استفاده همه کشورها باز نگه دارند.

در سخنرانی وزیر دفاع آمریکا خوزه رائول مولینو، رئیس‌جمهور پاناما نیز حضور داشت.
واکنش سریع چین به آمریکا
سفارت چین در پاناما به سرعت اظهارات وزیر دفاع آمریکا را رد کرد و گفت:«چین هرگز در مدیریت یا عملیات کانال پاناما دخالتی نداشته است.»

چین تاکید کرده است که همواره به حاکمیت پاناما بر کانال احترام گذاشته و از ایالات متحده خواسته است که از "باج‌گیری" و "غارتگری" در پاناما و کشورهای منطقه دست بردارد.
خروج چینی‌ها از مدیریت کانال پاناما
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در ماه‌های گذشته بارها تهدید کرده بود که کنترل کانال پاناما را به دست خواهد گرفت. ترامپ از نفوذ بیش از حد چین بر این آبراه استراتژیک که برای تجارت جهانی اهمیت دارد، انتقاد کرده بود.

نگرانی‌های آمریکا درباره نفوذ چین بر کانال پاناما بیشتر بر دو بندر بالبوآ و کریستوبال متمرکز است که از سال ١٩٩٧ تحت مدیریت شرکت زیرمجموعه "هاتچیسون پورت هولدینگز" در هنگ‌کنگ قرار دارند.

دولت پاناما در واکنش به این موضوع امتیازاتی به ترامپ داد و بر شرکت اپراتور بندری "هاتچیسون" از هنگ‌کنگ فشار آورد تا از مدیریت کانال کنار برود. شرکت هاتچیسون در ماه مارس اعلام کرد که مدیریت بنادر در ورودی‌های دو سوی کانال پاناما را به یک کنسرسیوم آمریکایی واگذار می‌کند و حدود ۹۰ درصد از سهام شرکت "Panama Ports Company" به ارزش ۱۹ میلیارد دلار به گروهی به رهبری شرکت سرمایه‌گذاری بلک‌راک (BlackRock) فروخته خواهد شد.
زمینه تاریخی ارتباط کانال پاناما با آمریکا
کانال پاناما که در سال ۱۹۱۴ تکمیل شد، به مدت چند دهه تحت مدیریت آمریکا بود و در سال ١٩٩٩ کنترل کامل آن به پاناما واگذار شد. با‌ این‌ حال، واشنگتن حق استفاده از نیروی نظامی برای حفظ بی‌طرفی این آبراه را برای خود محفوظ نگه داشت.

‌دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
کانال پاناما که سالانه حدود ۴۰ درصد از ترافیک کانتینری آمریکا از آن عبور می‌کند اکنون توسط "اداره کانال پاناما" مدیریت می‌شود.
+13
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.