نهاد رسمی مسلمانان قرقیزستان از ممنوع شدن نقاب و برقع برای زنان حمایت کرد

یورونیوز: نهاد رسمی امور دینی مسلمانان در قرقیزستان از ممنوعیت پوشش کامل بدن موسوم به نقاب حمایت کرده است؛ اقدامی که در راستای تلاش مقامات آسیای مرکزی برای مقابله با رشد افراط‌گرایی اسلامی صورت می‌گیرد.

قرقیزستان، کشوری با اکثریت مسلمان، اوایل سال جاری قانونی را به تصویب رساند که استفاده از نقاب (پوششی که بیشتر بدن و چهره زنان به جز چشم‌ها را می‌پوشاند) ممنوع می‌کند بر اساس این قانون، افرادی که با این نوع پوشش در انظار عمومی دیده شوند، مبلغی تا معادل حدود ۲۳۰ دلار آمریکا جریمه خواهند شد؛ مبلغی که بیش از نیمی از متوسط درآمد ماهانه در این کشور است.

اداره روحانیت مسلمانان قرقیزستان در بیانیه‌ای در این خصوص اعلام کرد: «نقاب، پوششی بیگانه برای جامعه ماست. ممکن است افرادی که چهره خود را می‌پوشانند، مهاجمان بالقوه‌ای باشند که امنیت عمومی را تهدید می‌کنند. بنابراین ضروری است که چهره افراد قابل مشاهده باشد تا هویتشان مشخص شود.»
-Advertisemnet-


صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان، که این قانون را در ماه ژانویه امضا کرد، نیز در گفت‌وگویی با تلویزیون این کشور گفت: «زنان در فرهنگ ما هرگز برقع یا نقاب نمی‌پوشیدند. این تصمیم، اقدامی مهم برای حفظ امنیت عمومی کشور است.»

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، کشورهای مسلمان‌نشین آسیای مرکزی شاهد افزایش چشمگیر گرایش به تفکرات اسلام‌گرایانه بوده‌اند؛ جریانی که دولت‌های سکولار این منطقه همواره تلاش کرده‌اند با آن مقابله کنند.

در سال‌های گذشته، موارد افراط‌گرایی اسلامی در این منطقه افزایش یافته و در بازه زمانی ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ هزاران نفر از شهروندان آسیای مرکزی به گروه‌های جهادی در خاورمیانه پیوسته‌اند.

هرچند نهادهای دینی در آسیای مرکزی به صورت رسمی مستقل از دولت شناخته می‌شوند، اما همچنان ریشه در ساختارهای حکومتی دوران شوروی دارند و نقش آن‌ها در هماهنگی با سیاست‌های دولتی، به‌ویژه در حوزه مسائل مذهبی، بسیار پررنگ است.
+16
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.