آیا ویزای طلایی اتحادیه اروپا محبوبتر است یا طرح اقامت ۵ میلیون دلاری دونالد ترامپ؟
+4
رأی دهید
-3

به گزارش شنگن نیوز، دلیل اصلی این امر، مقرون به صرفهتر بودن برنامههای ویزای طلایی اروپا عنوان شده است.
گزارش جدیدی از «پراپرتی وایر» Property Wire نشان داد که تنها چند روز پس از معرفی «کارت طلایی» دونالد ترامپ، میزان جستجوی آنلاین برای آن به سرعت کاهش یافت، زیرا تمرکز مردم به سمت گزینههای اقتصادیتر، بهویژه برنامههای ویزای طلایی اروپا، معطوف شد.
-Advertisemnet-
علاوه بر این، در همین گزارش اشاره شده است که کارت طلایی آمریکا حتی در اوج محبوبیت خود، هرگز از نظر میزان اقبال به برنامه ویزای طلایی اروپا، به ویژه برنامههای ارائه شده توسط مالت، مجارستان، پرتغال و یونان، پیشی نگرفت؛ طرح ارائه شده از سوی یونان در حال حاضر محبوبترین آنها است.
کارت طلایی آمریکا؛ «یک معامله خوب»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا فوریه سال جاری از معرفی کارت طلایی خبر داد که زمینه اقامت دائم در ایالات متحده را در ازای سرمایهگذاری ۵ میلیون دلاری (۴.۶۵ میلیون یورویی) یا بیشتر فراهم میکند.
این برنامه جدید جایگزین طرح اقامت دائم EB-5 آمریکا شده است که حداقل مبلغ سرمایهگذاری در ازای آن به طور قابل توجهی پایینتر از کارت طلایی ارائه شده از سوی دولت جدید آمریکا بود، به نحوی که از ۸۰۰ هزار دلار (۷۴۴ هزار یورو) شروع میشد.
با وجود اینکه طرح اقامتی جدید آمریکا گرانترین برنامه از نوع خود در جهان است، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، حداقل مبلغ مورد نیاز برای تهیه آنرا «مناسب» دانست و تأکید کرد که این طرح معاله خوبی است که با استقبال زیادی روبرو خواهد رفت.

لوتنیک همچنین اظهار داشت که در سراسر جهان مجموعاً ۳۷ میلیون نفر توانایی دریافت ویزای طلایی در آمریکا را دارند و رئیسجمهوری آمریکا نیز نسبت به فروش یک میلیون کارت طلایی ابراز امیدواری کرده است.
قیمت ۵ میلیون دلاری «بیش از حد بالا» است
اما دنیس کراچنکو، مدیر توسعه کسب و کار و رئیس دفتر آشتونز در قبرس به «پراپرتی وایر» گفت که قیمت ۵ میلیون دلاری تعیین شده احتمالاً بسیار بالاست. به گفته وی، به همین دلیل، این طرح مورد استقبال بسیاری از افراد قرار نخواهد گرفت.
به گفته وی، در نتیجه میتوان گفت که اهداف اصلی این طرح که همانا تامین پول مورد نیاز برای کمک به کاهش بدهی ملی آمریکاست احتمالا محقق نخواهد شد.
کراچنکو گفت که رئیس جمهوری آمریکا ممکن است با چالشهای بیشتری روبرو شود زیرا کشورهای دیگری در سراسر جهان وجود دارند که برنامههای «در دسترستر و مقرون به صرفهتری» ارائه میدهند.
وی در این خصوص از طرح شهروندی در مالت از طریق سرمایهگذاری در این کشور نام برد که یکی از طرحهای در دسترستر به شمار میرود.
به موجب این طرح، هر فرد میتواند با سرمایهگذاری کمتر از ۱ میلیون یورویی، پس از ۱.۵ سال تابعیت یک کشور اتحادیه اروپا را بدون نیاز به اقامت دائم به دست آورد.
افزایش چشمگیر علاقه آمریکاییها به برنامه گذرنامه طلایی مالت
گزارش اخیر شرکت اقامت جهانی Latitude نشان میدهد که ۲۵ درصد از مشتریان آمریکایی این شرکت، مالت را برای برنامههای گذرنامه طلایی اروپایی انتخاب میکنندد.
آمار اخیر از همین منبع نشان میدهد که مالت به دومین انتخاب برای اتباع ثروتمند آمریکایی علاقهمند به اخذ شهروندی در کشورهای اروپایی تبدیل شده است.
بنا به گزارش Latitude همچنین حدود ۸۰ درصد از متقاضیان گفتهاند که هیچ برنامه فوری برای نقل مکان ندارند، اما میخواهند گذرنامه دوم یا «پلن بی» را در صورت بیثباتیهای سیاسی یا اقتصادی احتمالی داشته باشند.
برنامه شهروندی از طریق سرمایهگذاری مالت که به عنوان برنامه گذرنامه طلایی نیز شناخته میشود، به اتباع ثروتمند غیر اتحادیه اروپا در ازای سرمایهگذاریهای مالی و رعایت برخی شرایط لازم، امتیاز اقامت رسمی به عنوان شهروند در این کشور را ارائه میدهد.
از جمله شرایط بهرهمندی از این طرح، سرمایهگذاری حداقل ۶۹۰ هزار یورویی است. سرمایهگذاران واجد شرایط میتوانند پس از یک تا سه سال برای شهروندی درخواست دهند.
اخذ شهروندی مالت مزایای متعددی دارد. یک شهروند مالتی از تمام امتیازات و مزایای اتحادیه اروپا برخوردار است. علاوه بر این، داشتن شهروندی مالت از طریق برنامه گذرنامه طلایی امکان سفر بدون ویزا به آمریکا و کانادا را فراهم میکند.
همچنین، شهروندان مالتی میتوانند بدون ویزا به آفریقا، آسیا، خاورمیانه و چندین کشور آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی سفر کنند.
سرنوشت ویزای طلایی در کشورهای پرتغال، اسپانیا و یونان
دنیس کراچنکو همچنین به برنامه جدید اقامت مجارستان که از سال گذشته با حداقل سرمایهگذاری ۲۵۰ هزار یورویی آغاز شده و همچنین گزینههای مختلف پرتغال در قالب ویزای طلایی اشاره کرد (اگرچه این کشور اخیراً گزینه سرمایهگذاری در املاک را به دلیل بحران مسکن حذف کرده است).
با این حال شنگن نیوز به نقل از رئیس آژانس ادغام، مهاجرت و پناهندگی پرتغال اعلام کرد که این آژانس پردازش ویزاهای طلایی را از سر گرفته است.
فهرست انتظار این آژانس شامل ۵۰ هزار سرمایهگذار و خانوادههای آنهاست که برخی از آنها حدود سه سال است که منتظر دریافت ویزای طلایی پرتغال هستند.
بنا به برخی گزارشها، از سرگیری پردازش درخواستهای ویزای طلایی در پرتغال هنوز با سرعتی که متقاضیان انتظار دارند، انجام نمیشود.
برنامه ویزای طلایی پرتغال به شهروندان کشورهای غیر اتحادیه اروپا اقامت میدهد، مشروط بر اینکه آنها از نظر مالی در این کشور سرمایهگذاری کنند و واجد شرایط اشاره شده در این طرح باشند.
محبوبترین گزینه این طرح، مسیر سرمایهگذاری در املاک و مستغلات بود که سال ۲۰۲۳ به عنوان بخشی از تلاشهای پرتغال برای مقابله با بحران مسکن لغو شد.
اسپانیا نیز تا روز گذشته (۳ آوریل ۲۰۲۵) در ازای سرمایهگذاری ۵۰۰ هزار یورویی ویزای طلایی ارائه میداد، اما این برنامه لغو شد.

دنیس کراچنکو، مدیر توسعه کسب و کار و رئیس دفتر آشتونز در قبرس میگوید: «ویزای طلایی یونان در حال حاضر محبوبترین گزینه است.»
حداقل مبلغ مورد نیاز برای برنامه ویزای طلایی یونان ۲۵۰ هزار یورو است که در برخی از معروفترین مناطق این کشور نظیر آتن به ۸۰۰ هزار یورو نیز میرسد.
به گفته کراوچنکو: «اینکه جوانان آمریکایی عامل افزایش اخیر تقاضا برای ویزای طلایی یونان بودهاند، به نوعی طعنهآمیز است.»
به گزارش شنگن نیوز، یونان در همین راستا، تنها در سال گذشته، ۹۲۸۹ تقاضا برای برنامه ویزای طلایی خود دریافت کرده است.