سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد مذاکرات شنبه با هیئت ایرانی در عمان مستقیم خواهد بود

بی بی سی: کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد مذاکرات شنبه با هیئت ایرانی در عمان مستقیم خواهد بود. ایران اما می‌گوید این مذاکرات غیرمستقیم است. عباس عراقچی وزیر خارجه ایران هم در یادداشتی در واشنگتن پست نوشت که در هفته‌های گذشته پیام‌ها و نامه‌های بسیاری بین ایران و آمریکا رد و بدل شده است که هدفش گشودن روزنه دیپلماتیک بوده است. در همین حال بنیامین نتانیاهو هشدار داد که اگر مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا بیش از حد طول بکشد، «گزینه نظامی اجتناب‌ناپذیر» خواهد بود.

در تازه‌ترین اظهارنظرها درباره برنامه‌ هسته‌ای ایران، سخنگوی کاخ سفید گفت همان‌طورکه دونالد ترامپ رئیس جمهور تاکید کرده است «ایرانی‌ها اگر تصمیم نگیرند مسیر دیپلماسی و توافق را ادامه دهند -مسیری که به نظر ما در حال حرکت به سوی آن هستند- با پیامدهای بسیار جدی مواجه خواهند شد.»

در همنی حال، بنیامین نتانیاهو در پیامی که پس از ترک کاخ سفید منتشر کرد می‌گوید نابودی تاسیسات هسته‌ای ایران باید با نظارت و اجرای آمریکا صورت بگیرد.
-Advertisemnet-


نخست‌وزیر اسرائیل تاکید کرد که چنین توافقی باید مانند توافق هسته‌ای با لیبی باشد. در آن توافق معمر قذافی رهبر لیبی در برابر لغو تحریم‌ها، توانایی و تاسیسات هسته‌ای‌اش را نابود کرد.

در همین حال عباس عراقچی در مقاله‌ای در واشنگتن پست نوشت در هفته‌های اخیر، ایران وآمریکا مجموعه‌ای پیام‌ و نامه‌ رد و بدل کرده‌اند که نه نمادین بودند نه تشریفاتی. او نوشت این مکاتبات «تلاشی واقعی برای شفاف‌سازی مواضع و گشودن روزنه‌ای به‌سوی دیپلماسی» است.

وزیر خارجه ایران با تاکید برراه‌حل دیپلماتیک نوشت مذاکرات غیرمستقیم اگرچه پیچیده‌تر از مذاکرات مستقیم است اما مذاکره غیرمستقیم نیز ممکن است ثمربخش باشد.

او با تاکید براظهارات روز دوشنبه هفته پیش دونالد ترامپ بر دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک نوشت ایران آمادگی دارد با نیت جدی و با هدف دستیابی به یک توافق وارد گفت‌وگو شود.

آقای عراقچی در این مقاله تاکید کرد که ایران «تحت هیچ شرایطی هرگز به دنبال ساخت، توسعه یا دستیابی به سلاح هسته‌ای نخواهد بود» و ۱۰ سال پس از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، همچنان به این موضع متعهد است.

وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از مقاله هم تاکید کرد که مایل است «تصور اشتباهی» که بسیاری در واشنگتن دارد را اصلاح کند.

به گفته آقای عراقچی بسیاری در واشنگتن گمان می‌کنند که ایران از نظر اقتصادی کشوری بسته است اما «واقعیت این است که ما از حضور کسب‌وکارهای جهانی استقبال می‌کنیم. این دولت‌ها و قوانین کنگره آمریکا هستند که مانع حضور شرکت‌های آمریکایی در بازاری شده‌اند که ارزش آن هزار میلیارد دلار برآورد می‌شود نه ایران.»

او همچنین نوشت: «زمانی که آمریکا مجوز فروش هواپیمای مسافربری را در چارچوب برجام صادر کرد، ایران بلافاصله قرارداد خرید ۸۰ هواپیما را با شرکت بوئینگ امضا کرد. اگر بگوییم ظرفیت تجارت و سرمایه‌گذاری در ایران بی‌سابقه است، باز هم کم گفته‌ایم.»

آقای عراقچی در پایان یادداشت خود نوشت: «فرصتی برای تبدیل شدن به رئیس‌جمهوری صلح‌طلب برای آمریکا وجود دارد. این‌که آیا این فرصت را غنیمت بشمارد یا نه، انتخابی است که پیش روی اوست.»  عباس عراقچی: مهمتر از شیوه مذاکره جدی بودن طرفین و موثر بودن آن استایران می‌گوید مذاکرات عمان غیرمستقیم و آمریکا می‌گوید مستقیم است.

عباس عراقچی وزیر خارجه ایران روز سه‌شنبه در مصاحبه با صدا و سیما گفت در صورتی که طرف آمریکایی در مذاکرات غیرمستقیمی که قرار است شنبه در عمان آغاز شود حسن نیت کافی داشته باشد، امکان رسیدن به توافقی جدید درباره برنامه هسته‌ای وجود دارد.

رئیس‌جمهور آمریکا دیروز در دیدار با بنیامین نتانیاهو در کاخ سفید تاکید کرد که «مذاکره با ایران به صورت مستقیم» خواهد بود.

آقای ترامپ گفت: «ما با ایران مستقیم گفت‌وگو می‌کنیم» و «همه موافقند که انجام یک توافق را بر انجام یک کار بدیهی دیگر ترجیح می‌دهم.»

او ادامه داد: «من هم نمی‌خواهم کاری جز توافق را انجام دهم و درگیر آن شوم» اما ما در حال ورود به یک «محدوده بسیار خطرناک» هستیم.

مذاکرات ایران و آمریکا با میانجی‌گری بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، انجام خواهد شد.
*****************************************
تماس‌های ایران و آمریکا و آنچه که ظاهرا نباید علنی می شد
حسین اسماعیلی، بی‌بی‌سی
کمتر از یک روز پس از آنکه سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت تهران در انتظار پاسخ آمریکا به «نامه سخاوتمندانه» است، عباس عراقچی در مقاله‌ای در روزنامه آمریکایی واشنگتن پست خبر داد که «در هفته‌های اخیر، مجموعه‌ای نامه‌ و پیام‌ میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا رد و بدل شده است.»
 
خبر مذاکرات را که آمریکا بر مستقیم بودن و ایران بر غیرمستقیم بودن آن تأکید دارد، دونالد ترامپ اعلام کرد و گفت که این گفت‌وگو در سطح عالی روز شنبه (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) انجام می‌شود.
 
در حالیکه تماس‌ ایران و آمریکا تا مرحله تعیین میزبان، سطح مقام‌های شرکت‌کننده و روز شروع مذاکرات پیش رفته و نهایی هم شده بود، فقط چند ساعت قبل از اظهارات آقای ترامپ، با گفته‌ مسعود پزشکیان دور از انتظار به نظر می‌رسید که گفت «به هر قیمت و با ذلت مذاکره نمی‌کنیم.»
 
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران با وجود اصرار آقای ترامپ بر مذاکره مستقیم، مذاکره مستقیم را منع کرده است. به نظر می‌رسد اصرار بر این وضعیت کم و بیش نامتعارف باعث شد که طرف ایرانی علاقه‌ای به علنی کردن تاریخ و افراد درگیر در مذاکرات نداشته و با اظهارات آقای ترامپ، در عمل انجام شده قرار گرفته است.
 
محور مقاله آقای عراقچی در واشنگتن پست اصرار بر غیرمستقیم بودن مذاکره با استیو ویتکاف، نماینده دولت آمریکا در امور خاورمیانه است. او در متن، علائم مصالحه‌جویانه به آمریکا می‌دهد و از جمله غیرمستقیم می گوید که مانعی برای «ورود شرکت های آمریکایی به بازار ایران» وجود ندارد.
 
به نظر می‌رسد شرطی که رهبر جمهوری اسلامی گذاشته تا زمانی که باقی است، برای مذاکره‌کنندگان ایرانی حاشیه‌ساز خواهد بود. تا به اینجا وزیر خارجه ایران بیشتر از هرچیز، مدام خود را مجبور به توضیح درباره غیرمستقیم بودن گفت‌وگوها و عمل به این دستور آقای خامنه‌ای دیده است.
+32
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    Hassan1479 - تهران، ایران
    در روز شنبه خامنه ای قمبل قهرمانانه خواهد کرد ، و ترامپ بر آن سپر شهمی چنان کوفتی که چاک چاک شدی . و ته باز رهبر وازلین مربوطه را جهت درمان تامین خواهد کرد .
    0
    8
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۱:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    این عراقچی با اون چهره مکار ولی در عین حال بیعرضه اش اینقدر دروغ گفته دیگه کسی اهمیتی نمیده،آخه ابله اگه غیر مستقیمه،تو شنبه برای چی میری عمان؟ غیرمستقیم یعنی بینتون پرده یا پشتتون رو کنید به میز بتمرگید؟
    0
    11
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۱:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران
    تا یک ساعت بعد از قطع نامه ۵۹۸ ایران و عراق حتی افراد وزارت خارجه نیز نمیدانستند و این باعث تعجب آنها بود.شخص مورد مذاکره ترامپ استیون ویتکاف یک یهودی مالک شرکت سرمایه‌گذاری ویتکاف گروپ است که حدس مرا با واقعیت نزدیک میکند قطعا او یک تیم تجاری با خود آورده چون از نظر تکنیکی چیزی بهتر از برجام برای دوطرف وجود ندارد. این در واقع برجام پلاس است که آمریکا و ایران ماهها قبل سر کلیات آن به توافق رسیده‌اند. دست کشیدن ایران از سوریه حتی خالی کردن پشت حشد‌الشعبی شاید یکی از دومینو‌ها باشد، باید دید. من نمیدانم چطور با زور یا دفن شدن در میان تغییرات ملت مانند مغول و غیره، ولی در هر صورت مردم نباید بی خیال شوند و این رژیم باید تغییر کند، چون سیستم فعلی نابود کننده فرصتها منابع و محل ایجاد تخاصم درونی و بیرونی است (تف به قبر خمینی). بهترین دستور کار از طرف شخص شاهزاده رضا پهلوی اعلام شده، یک اتحاد و احترام گذاشتن به یکدیگر دوم تمامیت ارضی کشور (ایشان میگوید زیر ساخت کشور مهمترین چیز است). ایشان میخواهد هرچه برای آینده ایران خواهد شد مردم سیستم فعلی را حذف و کل خانواده از هر تفکری کنار هم بیایند.
    20
    4
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    نه هیر مزاکره لاکن مستقیم نیست عراقچی در مزاکره برقع افغانی سر میکنه و فگیرارا یک پرده هم مثل زنانه مردانه تو لهافکشخانه رضا عرب و معابد شیعی بین هیت ایرانی و نامحرمان یو اس آی قرار دادا بشه
    1
    3
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۵:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    karaji - کرج ، ایران
    اگه تو هم باشی تو مذاکره از قبل ایران باخته چون اینا تمام حواسشون به دیپلماسی چینی خانوم بازی پرت میشه !
    1
    4
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۶:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Geelongcats - سیدنی، استرالیا
    نمونه بارزی از دروغگویی جمهوری اسلامی. چقدر تماشایی است که آخوند ها دارند اینطور تحقیر میشن.
    0
    5
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    romano - تهران، ایران
    واقعا دیوانه و مجنون هستی دیگه خیلی وقته از توهم رد شدی. رفتی گشتی ببینی ویتکاف اصلالت یهودی داره یا نه بچسبونی به عقاید بیمارگونه ات ؟. حالا کمی آموزش واقعیات تا یاد بگیری: دور ترامپ افراد مختلفی هستکسانی که تفکر کلاسیک و ططرلدار حمله نظامی هستند مثل مارکو روبیو و والتز و کسانی که مخالف هرنوع عملیات نظامی هستند و دنبال توافق و مذاکره و اولویت مسایل اقتصادی هستند مثل همین ویتکاف و ونس و تولسی گابارد و ایلان ماسک. ویتکاف بخاطر ذهنیت و سابقه اقتصادی و تجاریش نفوذ زیادی روی ذهن ترامپ داره.اینها حتی مخالف حمله به حوثیها بودند (هزینه بر).از طرف دیگر اما روبیو و والتز هستند که بشدت طرفدار اقدام نظامی هستند.در نهایت ترامپ تصمیم گیرنده هست اما وزنه داخلگراها سنگینی میکنه.
    0
    5
    ‌چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.