عباس عراقچی و استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه شنبه در عمان گفتگو می‌کنند

رسانه‌های دولتی ایران می‌گویند عباس عراقچی و استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، مذاکرات دو کشور را هدایت می‌کنندبی بی سی: چین و روسیه دو متحد ایران در پی اعلام زمان مذاکرات تهران و واشنگتن در روز شنبه ۲۳ فروردین (۱۲ آوریل) از این نشست که با میانجی‌گری عمان برگزار خواهد شد، استقبال کرده‌‎اند.

کرملین امروز اعلام کرد که روسیه از مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم بین ایران و آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای تهران حمایت می‌کند، زیرا این مذاکرات می‌تواند منجر به کاهش تنش بین دو طرف شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین بر حمایت روسیه از راه‌حل دیپلماتیک و سیاسی تاکید کرد.
-Advertisemnet-


پکن نیز از ایالات متحده خواست تا در مذاکرات هسته‌ای با ایران «صداقت» نشان دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، گفت: «ایالات متحده به عنوان کشوری که به طور یکجانبه از توافق جامع در مورد موضوع هسته‌ای ایران خارج شد و شرایط کنونی را ایجاد کرد، باید صداقت سیاسی و احترام متقابل از خود نشان دهد.»

مذاکرات ایران و آمریکا با میانجی‌گری بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، انجام خواهد شد.

قرار است عباس عراقچی و استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه،‌ این گفت‌وگوها را هدایت کنند.

آقای عراقچی پیش از آنکه به الجزایر سفر کند در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این یک فرصت و نیز یک آزمون است. توپ در زمین آمریکاست.»

او در پاسخ به پرسش خبرنگاران در پایتخت الجزایر گفت: «اهمیت شکل مذاکره، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، به نظر من در درجه اول نیست. آنچه که واقعاً اهمیت دارد، مؤثر بودن یا غیرمؤثر بودن مذاکرات، جدیت طرفین و نیات آن‌ها و اراده آنها در رسیدن به توافق است.»

آقای عراقچی در پاسخ به تاکید ایران بر غیرمستقیم بودن مذاکرات نیز گفت: «دلیل این انتخاب این است که مذاکراتی که آنها به‌ وسیله فشار و تهدید نکات خود را تحمیل کنند، در واقع دیکته کردن است و ما به این شیوه اعتقادی نداریم. مذاکره غیرمستقیم می‌تواند تضمین‌کننده یک گفتگوی واقعی و مؤثر باشد. ما هم به این شیوه پیش خواهیم رفت.»

آقای ترامپ گفت که اگر مذاکرات روز شنبه شکست بخورد، ایران «در خطر بزرگی» قرار خواهد گرفت.

قرار است روسیه، چین و ایران امروز سه‌شنبه در مسکو در این باره رایزنی کنند.
ترامپ در دیدار با نتانیاهو در کاخ سفید: مذاکره با ایران به صورت مستقیم خواهد بودرئیس‌جمهور آمریکا دیروز در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در کاخ سفید تاکید کرد که «مذاکره با ایران به صورت مستقیم» خواهد بود.

آقای ترامپ گفت: «ما با ایران مستقیم گفت‌وگو می‌کنیم» و «همه موافقند که انجام یک توافق را بر انجام یک کار بدیهی دیگر ترجیح می‌دهم.»

او ادامه داد: «من هم نمی‌خواهم کاری جز توافق را انجام دهم و درگیر آن شوم» اما ما در حال ورود به یک «محدوده بسیار خطرناک» هستیم.

رئیس‌جمهور آمریکا تاکید کرد که مذاکرات با طرف ایرانی «در سطح بسیار بالا» انجام خواهد گرفت.

او گفت که بسیار مطرح شده است که «مذاکره از طریق میانجی انجام می‌گیرد» اما «نه، ما مستقیما با آنها مذاکره می‌کنیم.»

به گفته وی، «توافق برای ایران بسیار خوب خواهد بود.»

خبرنگاری از رئیس‌جمهور آمریکا پرسید که مذاکره در کجا انجام خواهد گرفت و او پاسخ داد «نمی‌توانم بگویم اما در سطح بالایی انجام خواهد شد.»

در پی افزایش تنش میان ایران و آمریکا، کاخ ریاست جمهوری روسیه اعلام کرد آمادگی دارد تا «هر آنچه ممکن است» برای حل و فصل دیپلماتیک اختلافات دو کشور به کار گیرد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین مرکز ریاست جمهوری روسیه، در مسکو به خبرنگاران گفت: «ما با شرکای ایرانی خود مدام مشورت می‌کنیم، از جمله در خصوص توافق هسته‌ای.»

آقای پسکوف درباره تنش تهران و واشنگتن گفت: «این روند ادامه خواهد یافت، از جمله در آینده نزدیک. روسیه آماده است تمام تلاش خود را به کار گیرد و هر آنچه ممکن است انجام دهد تا این مشکل با روش‌های سیاسی و دیپلماتیک حل شود.»

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، نیز گفت که نمایندگان روسیه و چین و ایران سه‌شنبه ۸ آوریل (۱۹ فروردین) برای بررسی برنامه هسته‌ای ایران جلسه‌ای در سطح «کارشناسی» برگزار خواهند کرد.

مسکو بارها پیشنهاد کرده است که برای میانجیگری بین دو طرف آمادگی دارد. این کشور تلاش می‌کند روابط خود با آمریکا را بهتر کند و همزمان مناسبات بسیار نزدیکی با اسرائیل دارد.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، دیروز گفت: «ما به مذاکره باور داریم اما به هر قیمت و با ذلت مذاکره نمی‌کنیم.»

او می‌گوید که «ما دنبال جنگ، ناآرامی و بمب هسته‌ای نیستیم، به دنبال مذاکره هستیم.»

به گفته آقای پزشکیان، «آمریکایی‌ها هم باید ثابت کنند که به دنبال مذاکره هستند.»

علی خامنه‌ای رهبر ایران تاکنون در برابر خواسته‌های آقای ترامپ برای مذاکرات مستقیم مقاومت کرده اما اجازه مذاکرات غیرمستقیم را داده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ۳۰ مارس (۱۰ فروردین) به شبکه ان‌بی‌سی گفت اگر ایران با آمریکا به توافق هسته‌ای جدید دست نیابد «بمباران» خواهد شد.

دو روز پس از این اظهارات، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، این «اتمام حجت» به ایران را محکوم کرد و آن را «فاجعه‌بار» خواند.
+15
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران
    این عراقچی واقعا ضعیفترین شخصتی هستش که در جایگاه وزیر خارجه قرار گرفته. آدمی ترسو و کم اعتماد به نفس و کم اطلاع و بدون هیچگونه قدرت تولید محتوای فکری و ایده و در هیچ سطحی روابط بین الملل را نمی فهمه. احمق اونا نماینده ویژه فرستادند و وزیر خارجه اش را نفرستاده بعد تو اسکول پاشدی رفتی اونجا مسافرت؟ یا طرف داده یک مشاور اماراتی نامه ای را آورده بعد این اسکول عراقچی میره استقبال از طرف و نامه را تحویل میگیره!!! اینها همه نشانه های ضعیفی و نفهمی این الدنگ هستش که باعث سقوط جایگاه ایران و نگاه بقیه به ایران میشه. بیشعور مشاور اماراتی آمده تو هم مشاور بفرست استقبالش. الان نماینده ویژه فرستادن شما هم یک نماینده ویژه اصلا جلیلی را بفرست اونجا. شما قرار نیست اونجا تصمیمی بگیرید فقط میرید گوش کنید و سر تکون بدید خوب به جلیلی بگند بره اونجا و هیچ حرف اضافه ای هم نزنه فقط مطالب را بگیره برگرده. این عراقچی اسکول هنوز فکر میکنه معاون وزیر خارجه است ...
    0
    7
    ‌سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
    حیف شد داشتیم اما ه می‌شدیم با چیپس و تخمه آفتابگردون بالا پشت بوم آتیش بازی تماشا کنیم ای بخشکی شانس، این ترامپ کاکل به سر هم عین موهاش تو زرد از آب در اومد. زکی سه..
    6
    2
    ‌سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    paksan - ایران، ایران
    مشخصه خیلی از تحقیر نظام توسط عراقچی عصبانی و ناراحتی رومانو 🙂 و در اون حالت کاملا درسته چرا اونها یک نماینده بفرستند ولی جمهوری اسلامی مجبور باشه مهم ترین وزیرش را بفرسته؟ شان نظام واقعا این نیست و این پیغام منقل میشه که خدای ناکرده نظام در موضع ضعف و ناچاری قرار گرفته.
    0
    4
    ‌سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.