پزشکیان: با ذلت مذاکره نمی‌کنیم؛ روسیه برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد

مسعود پزشکیان در دیداربا نمایندگان احزاب و تشکل‌های مردمی در نهاد ریاست جمهوریبی بی سی: در پی افزایش تنش میان ایران و آمریکا، کاخ ریاست جمهوری روسیه اعلام کرد آمادگی دارد تا «هر آنچه ممکن است» برای حل و فصل دیپلماتیک اختلافات دو کشور به کار گیرد. نمایندگان روسیه و چین و ایران فردا در مورد برنامه هسته‌ای ایران در مسکو گردهم خواهند آمد. در همین حال، مسعود پزشکیان هم گفت ایران به مذاکره با «ذلت» تن نمی‌دهد. مقام‌های ایران می‌گویند آمریکا به پیشنهاد این کشور برای مذاکره غیرمستقیم جواب نداده است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین مرکز ریاست جمهوری روسیه، در مسکو به خبرنگاران گفت: «ما با شرکای ایرانی خود مدام مشورت می‌کنیم، از جمله در خصوص توافق هسته‌ای.»

آقای پسکوف درباره تنش تهران و واشنگتن گفت: «این روند ادامه خواهد یافت، از جمله در آینده نزدیک. روسیه آماده است تمام تلاش خود را به کار گیرد و هرآنچه ممکن است انجام دهد تا این مشکل با روش‌های سیاسی و دیپلماتیک حل شود.»
-Advertisemnet-


امروز هم ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، گفت که نمایندگان روسیه و چین و ایران سه‌شنبه ۸ آوریل (۱۹ فروردین) برای بررسی برنامه هسته‌ای ایران جلسه‌ای در سطح «کارشناسی» برگزار خواهند کرد.

مسکو بارها پیشنهاد کرده است که برای میانجیگری بین دو طرف آمادگی دارد. این کشور تلاش می‌کند روابط خود با آمریکا را بهتر کند و همزمان مناسبات بسیار نزدیکی با اسرائیل دارد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، امروز قرار است در کاخ سفید با هم ملاقات کنند. گفته می‌شود که موضوع ایران از محورهای اصلی این دیدار است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ۳۰ مارس (۱۰ فروردین) به شبکه ان‌بی‌سی گفت اگر ایران با آمریکا به توافق هسته‌ای جدید دست نیابد «بمباران» خواهد شد.

دو روز پس از این اظهارات، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، این «اتمام حجت» به ایران را محکوم کرد و آن را «فاجعه‌بار» خواند.
پزشکیان: ایران به دنبال بمب نیست به دنبال مذاکره است
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، امروز در دیدار با نمایندگان احزاب و تشکل‌های مردمی گفت: «ما به مذاکره باور داریم اما به هر قیمت و با ذلت مذاکره نمی‌کنیم.»

او در ادامه گفت «ما دنبال جنگ، ناآرامی و بمب هسته‌ای نیستیم، به دنبال مذاکره هستیم.»

او گفت «آمریکایی‌ها هم باید ثابت کنند که به دنبال مذاکره هستند.»

علی خامنه‌ای رهبر ایران تاکنون در برابر خواسته‌های آقای ترامپ برای مذاکرات مستقیم مقاومت کرده اما اجازه مذاکرات غیرمستقیم داده است.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، امروز گفته است که هنوز هیچ مذاکره‌ای به طور غیرمستقیم هم برگزار نشده است.

در همین حال، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در نشستی خبری در تهران گفت ایران «منتظر تصمیم آمریکا» درباره پیشنهاد مذاکره غیرمستقیم است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران پیشنهاد ایران برای مذاکره غیرمستقیم را «سخاوتمندانه و مبتنی بر تصمیمی مسئولانه و خردمندانه» توصیف کرد.

مقام‌های ایران می‌گویند پیوسته درباره پرونده اتمی این کشور با سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه، آلمان و همچنین روسیه و چین مشورت کرده‌اند.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، گفته است ایران و آمریکا هنوز وارد مذاکره غیرمستقیمی هم نشده‌اندبی بی سی: در دوره اول ریاست‌جمهوری آقای ترامپ، ایالات متحده از توافق اتمی برجام ایران با قدرت‌های جهانی که محدودیت‌های و نظارت‌های گسترده بر فعالیت‌های هسته‌ای مورد مناقشه ایران اعمال می‌کرد، خارج شد.

پس از خروج آمریکا از این توافق، علاوه بر بازگشت تحریم‌های اتمی آمریکا علیه ایران، تحریم‌های مضاعفی هم اعمال شد.

آقای ترامپ در سال جدید میلادی نیز با شروع دوره دوم ریاست جمهوری‌اش با امضای بخشنامه‌ای اعلام کرد که «سیاست فشار حداکثری» بر ایران برای به «صفر رساندن درآمد نفتی» این کشور را از سر گرفته است.

در هفته‌های گذشته با بالا گرفتن تهدیدهای نظامی علیه ایران، برخی مقام‌های ایران، از جمله علی لاریجانی، مشاور رهبر ایران، هشدار دادند که در صورت حمله به این کشور، ممکن است ساخت بمب هسته‌ای را در دستور کار قرار بدهند.

با این حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز تصریح کرده است که این کشور «هیچ برنامه‌ای برای ساخت چنین سلاحی ندارد.»

ایران همواره تاکید کرده است که به انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز نیاز دارد و هرگونه تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را رد کرده است.

ژان نوئل بارو وزیر خارجه فرانسه ۲ آوریل (۱۳ فروردین) گفته بود مهلت دستیابی به توافقی جدید برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران اندک است و اگر توافق حاصل نشود رویارویی نظامی «تقریبا ‌اجتناب‌ناپذیر» به نظر می‌رسد.
+2
رأی دهید
-21

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
    پوزیده این وسط چه میگه؟ رهبر کاملا با ذلت و حقارت و خواری قمبلانه و جلوگیری از کتلتانه، تحقیر شد در برابر ترامپ تعظیم کرد. البته من مطمئن بودم اون تهدید های مفعول لونی ما همه هارت پورته
    1
    16
    دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    سرباز رهبر - پاریس، فرانسه

    دروود بر رییس جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران دکتر پزشکیان محبوب قلبها و امین و معتمد رهبر کبیر امام خامنه ای. پایدار باشید جناب دکتر ارجمند
    33
    1
    دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    احتمالا پوزکی نمیدونه که خامنه ای اتفاقا این ذلت را قبول کرده و بر خلاف مخافت صریحش با هر نوع مذاکره، نه تنها مذاکره را پذیرفته بلکه مذاکره مستقیم.یعنی تمام شرایط ترامپ بهش تحمیل شده و سر خم کرده.دقت داشته باشید خامنه ای خرفت همون کسیه در دوره قبلی ترامپ وقتی شینزو آبه نخست وزیر ژاپن نامه ترامپ را به تهران آورد، حتی حاضر نشده بود نامه رو تحویل بگیره و شینزو آبه با حرکتی زیرکانه نامه رو عمدا جوری که دیده بشه زیر پایش قرار داد که دوربین تصویر را ثبت کنه.و حالا با شکست و از بین رفتن حزب الله و بقیه نیابتیها، ورق چقدر برگشته.با اینحال بعید میدونم ترامپ به چیزی کمتر از تسلیم کامل رضایت بده،چرا که اکر قرار دادی نصفه نیمه مثل برجام در نظر داشت،اینهمه به برجام ایراد نمیگیرفت که کافی نبوده و اینجور لشکر کشی پر هزینه نمیکرد که باز استخوان لای زخم باقی بمانه.
    1
    16
    دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    سرباز رهبر - پاریس، فرانسه
    یه سوال! این صفتها رو از کجای خشتکت در میاری حواله رهبر میدی؟ 😀
    0
    2
    دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.