جواب ایرانیان به این سئوال: از ترامپ خوشتان میآید یا بدتان میآید؟ چرا؟
+14
رأی دهید
-52

با این حال ایرانیان بسیاری هم، فارغ از اینکه چه نظری درباره جمهوری اسلامی دارند، روی خوشی نسبت به ترامپ ندارند؛ چراکه او را سیاستمداری مخالف ارزشهای دموکراتیک میدانند.
یورونیوز برای بازتاب نسبی نظر عامه مردم ایران درباره دونالد ترامپ، این سؤال ساده را با آنها در میان نهاده است که «از ترامپ خوشتان میآید یا بدتان میآید؟ چرا؟»
آنچه در پی میآید، پاسخ برخی از مردم عادی ایران به سوال یادشده است؛ مردمی که اگرچه کارشناس امور سیاسی نیستند، ولی غالبا اخبار سیاسی را با جدیت و اشتیاق دنبال میکنند.
به نظر من شخصیت ترامپ بسیار به خامنهای شبیه است.
عاطفه، ۶۰ ساله، معلم بازنشسته، شخصیت اقتدارگرای دونالد ترامپ را شبیه شخصیت رهبر جمهوری اسلامی میداند و میگوید: «به نظر من شخصیت ترامپ بسیار به خامنهای شبیه است. او به شدت خودشیفته و قدرتطلب است و دوست دارد با حرفهایش مردم را به سمت خودش بکشاند. فکر نمیکنم وقتی تصمیمی بگیرد، کسی بتواند نظرش را عوض کند و اگر در ماجرایی موفق شود، میخواهد آن را به رخ همه دنیا بکشد و اگر هم اشتباهی مرتکب شود، فکر میکنم آن را گردن نمیگیرد و خطایش را به دیگران نسبت میدهد. در عین حال چون معاملهگر است، هر لحظه ممکن است منافعش باعث شود کل برنامه و مواضعش را عوض کند. پس غیر قابل پیشبینی است. به نظرم این شخصیت صفر و صدی است. یعنی عدهای کاملا از او نفرت دارند و عدهای هم عاشقش هستند؛ چیزی که در مورد خامنهای هم تا حد زیادی صدق میکند. منتها ترامپ در اوج اقتدار است و خامنهای فقط توهم قدرتمندی دارد. بنابراین برای من به عنوان یک ایرانی، شخصیت ترامپ اصلا دوستداشتنی نیست چون من را به یاد کسی میاندازد که با تصمیمات اشتباه و خودرأیی و بیفکری، مردم ایران را به خاک سیاه نشانده است. ولی ترامپ قدرت مقابله با خامنهای را دارد و فکر میکنم میتواند او را سر جایش بنشاند و از این جهت برایم آدم مهمی است، اما دوستداشتنی هرگز.»
از ترامپ خوشم نمیآید چراکه «پرنسیب» سیاستمداران را ندارد
اما امیر، ۵۰ ساله، فعال گردشگری، میگوید: «از ترامپ خوشم نمیآید چراکه "پرنسیب" سیاستمداران را ندارد. ادب را حتی به شکل ظاهریاش رعایت نمیکند. اصولا انسانی که هیچ منتقدی را برنتابد، نمیتواند شایسته احترام باشد چه رسد به خوشآمدن! البته شاید بتوان سیاه ننگریست و و یک سری باورهای بلندپروازانه او را و اینکه با قدرت به هدفش مینگرد و به تعهداتی که به طرفدارانش میدهد با تمام توان عمل میکند، تحسین نمود اما او احترامی برای دموکراسی قائل نیست و تنها و تنها به برنده شدن فکر میکند؛ موضوعی که او را برای من دوستنداشتنی میکند.»
برای مردم کشور خودش واقعا دلسوزانه کار میکند
ولی وحیده، ۴۵ ساله، وکیل دادگستری، اگرچه از تحریمهای ترامپ علیه ایران ناراضی است، نظر مثبتی به ترامپ دارد و میگوید: «از شخصیت ترامپ خوشم میآید چون فکر میکنم با ذکاوت است. شوخطبعیاش هم به نظرم ناشی از هوش زیاد اوست. به نظرم جایگاهش را با زحمت بدست آورده و برای مردم کشور خودش واقعا دلسوزانه کار میکند. اما از عملکرد سیاسیاش نسبت به ایران ناراضیام. اگرچه میدانم او نمیتواند دایه دلسوزتر از مادر باشد. در واقع رهبر ما باید دلسوز ایران باشد و غرور بیدلیل را کنار بگذارد. در کل در صحنه سیاسی بابت وضع خودمان و تحریمهای موجود بسیار عصبانیام. البته اگر هدف ترامپ پاک کردن جمهوری اسلامی از صفحه روزگار باشد، باز قابل تأمل است. اما اگر هدفش فقط نابودی حزبالله لبنان و گروههایی از این دست باشد و بخواهد کارد را به استخوان ملت ایران برساند که قیام کنند، نهایتا از عملکرد او ناراضی خواهم بود.»
اهل مماشات است و معیشت مردم ایران برایش مهم نیست
حسین، مترجم زبان روسی، ۴۳ ساله، با اینکه به شدت مخالف جمهوری اسلامی است، ولی میگوید: «از ترامپ بدم میآید چون ایران را تحریم میکند و به علت تحریم، گرانی پیش میآید و باقی ماجراهایی که دودش به چشم مردم ایران میرود نه سردمداران. وضعیت حکومت ایران نشان میدهد که آنقدر جیبشان پر از پول است که در این شرایط به لبنان کمک مالی میکنند در حالی که در جامعه ایران، فقر هر روز بیشتر میشود این نشان میدهد که دود تحریم مستقیما فقط در چشم مردم ایران رفته و ترامپ جرات ندارد با جمهوری اسلامی بجنگد و این حکومت را مثل رژیم صدام ساقط کند. گویا پشت پرده، از همان بدو انقلاب، حکومت آخوندی برای ایالات متحده آمریکا خیلی عزیز است که هیچ حرکت نظامیای نمیکند تا آخوند را پایین بکشد! گذشته از این، حمله نظامی احتمالی هم - به قول خود ترامپ - به تأسیسات اتمی محدود میشود و هدفش سقوط حکومت آخوندی نیست. در نهایت به نظرم ترامپ یک تاجر اهل مماشات است که معیشت مردم ایران برایش مهم نیست.»
جاوید - راننده اسنپ – هم نظری بسیار منفی به ترامپ دارد و میگوید: «از ترامپ ذاتا بدم میآید وچون وجودش برای کل بشریت ضرر دارد. او طبل توخالی و فاشیست است. بین ترامپ و کامالا هریس، طرفدار هریس بودم.»
فایدهاش این است که میتوانیم از کشورهای غربی پناهندگی بگیریم
اما خاطره، منشی دامپزشکی، ۲۰ ساله نظر متفاوتی دارد و میگوید: «از ترامپ بدم نمیآید چون رئیسجمهور آمریکا است. ولی اخبار سیاسی را زیاد پیگیری نمیکنم. اگر به جمهوری اسلامی حمله کند، فایدهاش این است که میتوانیم از کشورهای غربی پناهندگی بگیریم. من ایران را دوست دارم ولی ایرانی که جمهوری اسلامی ساخته، جای زندگی کردن نیست و دوست دارم که در غرب زندگی کنم.»
میخواهد اسلحه ایران را بگیرد و با همان اسلحه، خود ایران را بزند
پارسا، دانشآموز ۱۶ ساله، نظرش درباره ترامپ چنین است: «ترامپ آدم چندان بدی نیست. آزاداندیش است ولی میخواهد اسلحه ایران را بگیرد و با همان اسلحه، خود ایران را بزند. به همین دلیل از ترامپ بدم میآید. در انتخابات آمریکا هم طرفدار همان خانمی بودم که رقیب ترامپ بود. ترامپ خودخواه است. البته از نظام سیاسی ایران هم خوشم نمیآید. ولی نمیگویم که این نظام باید کنار برود. میگویم حکومت باید این تورم را کم کند و رفاه در جامعه بیشتر شود. بخشی از مردم به شدت فقیرند. الان قیمت سیبزمینی حدود هفتاد هزار تومان است. یک کیلو موز ۱۸۰ هزار تومان است. با این قیمت، مگر کسی میتواند موز بخورد؟ تحریمهای ترامپ این وضع را در ایران بدتر میکند. فشار تحریمهای او روی دوش ما مردم عادی است. الان قیمت یک موتوسیکلت معمولی ۱۰۰ میلیون تومان است؛ در حالی که سال ۱۳۹۰ پنج میلیون تومان بود.»
نباید به خواسته چنین ظالمانی پاسخ مثبت داد
یگانه، ۴۰ ساله، خانهدار، ساکن کرمان، میگوید: «قبلا از ترامپ خوشم میآمد ولی بعد از نحوه مواجههاش با جنگ اوکراین به این نتیجه رسیدم که قوانین بینالمللی برایش مهم نیست. کلاً زورگو و متکبر و خودرأی است و الان به نظرم ایران حق دارد که نخواهد با چنین آدمی وارد مذاکره و سازش شود؛ چون هدف او صلح نیست و در نهایت منفعتطلب و مستکبر است و نباید به خواسته چنین ظالمانی پاسخ مثبت داد.»
آریا گردشگر و کوهنورد ۲۲ ساله نیز جزو منتقدین ترامپ است ولی دلایلش به ایران مرتبط نیست. او تحلیل خودش را از مسائل جامعه آمریکا دارد و میگوید: «به عنوان جوانی که درگیر سیاست نیست و از دور نگاهی به اخبار و وقایع سیاسی به واسطه فضای مجازی دارم، احساس میکنم ترامپ هیچ احترامی برای اقلیتهای جامعه آمریکا قائل نیست و قشر مرفه جامعه را بالاتر میبرد و قشر ضعیف جامعه را اگر ضعیفتر نکند، همچنان ضعیف نگه میدارد. بر همین اساس فکر میکنم به قدرت رسیدن ترامپ به سود طبقه سرمایهدار جامعه آمریکا است؛ سرمایهدارانی که کانکشنهای گسترده و نتورکهای بزرگ دارند. ولی اقلیتهای جنسی و قومی بهره چندانی از زمامداری ترامپ نمیبرند.»
بهار، دوست آریا، ۱۹ ساله و دانشجوی سال اول پزشکی هم چنین نظری دارد: «از ترامپ خوشم نمیآید چون به نظرم بیشتر شومن است تا سیاستمدار. آمریکا به عنوان ابرقدرت جهان آدم محترمتر و جنتلمنتری برای ریاست جمهوری نیاز داشت. یکی مثل بایدن. البته که ترامپ هم حتما باهوش بوده که به اینجا رسیده ولی لِوِلش برای آمریکا پایین است و بیشتر حاشیه و شو دارد.»

لابد کارایی دارد
مروت، معمارِ ۵۸ ساله، برخلاف آریا و بهار، ترامپ را میپسندد و میگوید: «ترامپ آدم بدی نیست. او میگوید من میخواهم با شما آشتی کنم. مسئولان ما باید حرفش را یک محک بزنند. ما که این قدر ضرر کردهایم در این مملکت، یکبار هم بروند جلو، ببینند او چه میگوید. ظاهرا که میخواهد دست دوستی بدهد به ما. ولی موشک پشتیبان مملکت است. موشک را نباید از دست بدهیم. در اواخر جنگ، اگر موشک نداشتیم، صدام ولکن ما نبود. من در دوران جنگ ۲۸ ماه خدمت کردم. در منطقه کرمانشاه. در عملیات مرصاد هم حضور داشتم. به هر حال ترامپ کسی است که مردم آمریکا دو بار به او رای دادهاند. لابد کارایی دارد. ما هم باید یکبار گفتوگو با او را امتحان کنیم. من در مجموع ترامپ را میپسندم چون میخواهد خودش را نشان دهد و ضمنا جنگطلب هم نیست و آدم قاطعی هم است. رئیس جمهور باید ابهت داشته باشد و دیگران از او حساب ببرند. ولی رئیس جمهور در کشور ما نمیتواند بگوید حرف، حرف من است.»
بیتا دانشآموز ۱۷ ساله هم نظر مثبتی به ترامپ دارد و میگوید: «از ترامپ خوشم میآید چون خیلی زرنگ به نظر میرسد. دوستیاش با ایلان ماسک هم برایم جالب است. هر دو آدمهای عجیب و باهوشی هستند.»
اما سیروس، مهندس آبیاری، ۴۵ ساله، میگوید: «ترامپ ادبیات سیاسی خوبی ندارد و فقط به دنبال منافع کشور خودش است و میکوشد افکار پوپولیستی خودش را جلو ببرد. به هر حال به عنوان یک شهروند ایرانی، مستقیما از حرکتهای ایشان در حال ضربهخوردن هستم ولی معقدم شهروندان سایر کشورها هم به طور غیرمستقیم از ایشان ضربه خواهند خورد. از افزودن تعرفههای گمرکی و خطاب کردن رئیسجمهور کانادا به عنوان استاندار گرفته تا جابجا کردن فلسطینیان از غزه به کجا.»
فشار میآورد تا مردم به ستوه بیایند و بیایند بیرون اعتراض کنند ولی کسی بیرون نمیآید
نوید، میوهفروش ۲۲ ساله هم جزو دوستداران ترامپ است؛ اگرچه با سقوط جمهوری اسلامی موافق نیست. او میگوید: «اعتقادات و دیدگاههای ترامپ را دوست دارم. کشور خوبی هم ساخته. هر چند آمریکا کشور امنی نیست، ولی رکود اقتصادیاش خیلی کمتر از کشورهای دیگر است. ترامپ سیاستمدار است. یعنی همه چیز را با سیاست حل میکند نه با زور. مثلا خودش را جنگ اوکراین کنار کشید. به نظرم آدم خوبی است. درباره اعتقاداتش، منظورم این است که با یک سری کارهای غیراخلاقی موافق نیست. مثلا با همجنسگرایی. من این رویکردش را قبول دارم. سیاستش درباره ایران هم این طور است که دارد فشار میآورد تا مردم به ستوه بیایند و بیایند بیرون اعتراض کنند ولی کسی بیرون نمیآید. فشار میآورد که مثلا دلار بشود ۱۵۰ هزار تومان. گوشت و مرغ هم بشود کیلویی خدا تومان. یعنی کشور از داخل فروبپاشد. با از بین رفتن جمهوری اسلامی موافق نیستم. اینکه این رژیم برود و یک رژیم دیگر بیاید سر کار، شاید اوضاع بدتر از این شود. من کاری با جمهوری اسلامی ندارم. فقط میخواهم اوضاع درست شود. منِ جوان، الان هیچی ندارم ولی به نظرم وضع کشور درست میشود. اینها با ترامپ مذاکره میکنند و کوتاه میآیند و گشایش اقتصادی ایجاد میشود. صد در صد.»
پژمان، مهندس برق، ۵۳ ساله، که سیاست را با جدیت دنبال میکند، امیدوار است ترامپ حکومت ایران یا رفتار این حکومت را تغییر دهد. او میگوید: «به طور کلی افراد سیاسی صرفا با یک کلمه "خوب" یا "بد" قابل طبقهبندی نیستند. هر چند که افراد به ظاهر سیاسیای هستند که میتوان آنها را شر مطلق نامید. ترامپ هر چند که با معیارهای دموکراتیک، سیاستمداری شر و یک عقبگرد محسوب میشود، که البته برآمدنش هم نتیجه اهمالکاری و تندروی دولتهای حزب دموکرات آمریکا بوده، ولی در شرایط منطقهای و زمانی کنونی میتواند منشأ تغییرات مثبتی هم باشد؛ از جمله تغییر رژیم در ایران یا دست کم وادار کردن رژیم جمهوری اسلامی به تغییر رفتار اساسی. بنابراین، حداقل در مورد ایران، میتوان از ترامپ انتظار عملکرد مثبت داشت.»
تا حالا حرفی نزده که به آن عمل نکرده باشد
اما مجتبی، چوپانی ۴۴ ساله در منطقه جوین خراسان، میگوید: «از ترامپ خوشم نمیآید چون یک آدم افراطی است و رفتارش عاقلانه به نظر نمیرسد. ترامپ مرتب ایران را تهدید به حمله نظامی میکند و همین تهدیداتش دلیل افراطی بودن اوست.»
ولی احمد، راننده تریلی، ۵۵ ساله، اهل دامغان، نظر دیگری دارد و میگوید: «اگر دو تا مرد در دنیای سیاست باشد، یکی از آنها نتانیاهو است و دومی ترامپ. ترامپ تا حالا حرفی نزده که به آن عمل نکرده باشد. به همین دلیل من برایش احترام قائلم.»
مائده، ۴۰ ساله، پرستار در شهر بم، به مذاکره با ترامپ خوشبین است و میگوید: «به نظرم ترامپ بیشتر بیزینسمن است تا جنگطلب. یعنی میشود با راهکارهای مختلف با او مذاکره کرد و به نتیجه مطلوب رسید.»
لیلا، ۳۸ ساله، فروشنده لباس در تهران نیز میگوید: «اینکه دونالد ترامپ این قدر کشورش را دوست دارد برایم باعث حسرت است. کاش حاکمان ایران هم چنین حسی نسبت به کشورشان داشتند. ولی جدا از میهندوستی ترامپ، باید بگویم که از هر آدم قلدر مستبدی بدم میآید.»
۳۹

freedom of the press - تهران، ایران
من که شخصا از ترامپ بدم می آید ولی با این وجود رفتارش تا حدی معقولتر شده نسبت به دوره اولش. ترامپ اهل مذاکره هستش و از تهدید به عنوان اهرم فشار استفاده می کند. بعدش مقایسه ترامپ با ملاها خیلی احمقانه است. ترامپ در قبال آمریکا و مردمش احساس مسئولیت می کند ولی اشغالگران ایران چرا باید در قبال مردم ایران و کشور ایران احساس مسئولیت کنند. کدام اشغالگری احساس مسئولیت کرده که این ملاها دومی باشند. خود مردم ایران در کشورشان شهروند درجه ۳ و یا حتی ۴ حساب مسئولیت شوند. بعدش جالب برای من این است که ایرانی ها ملاها را مسئولین خطاب می کنند. سطح حماقت را می بینید. خوشبختانه نسل جدید و مردم زیادی به این نکته مهم رسیده اند که ملاها اشغالگر هستند و ایران در سال ۵۷ به اشغال درآمد و ۵۷ های احمق پایکوبی کردند و رقصیدند و شیرینی پخش کردند و خودشان را متفکر هم می دانند. این تو اون افکارتان.
4
37
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۴
۳۶

Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
ترامپ و نتانیاهو ندارد هر کس اهل کتلت درست کردن باشد ما دوستش داریم حتی رومانو باشد
10
59
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۵
۵۵

زنده باد رضاشاه دوم پهلوی - پاریس، فرانسه
دشمن خامنه ای دوست ماست! ❤️
9
61
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۳
۶۴

vg2000 - اسلو، نروژ
ترامپ مادرشم برای پول میفروشه بنابراین اون هیچ کاری با مردم ایران نداره اگه با این فرقه کثیف اسلامی به توافق برسه ولی خب اگه نرسه بهشون فشار میاره فقط پوئنش اینه
17
23
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۷
۲۹

Burgundy - ریگا، استونی
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
بله عزیز نظر جناب نظر کل مردم ایران است اون یکی دو نفر غیر هم نظر هم یا چپولن یا طرفدار نظام مابین هم ندارد9
23
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۷
۴۸

garadagh - استکلهم، سوئد
خوش قیافه نیست والا بعضی از ایرانی ها بسته به نوع گرایششان بهش لقب والا جا، عالی جناب،اعلی حضرت، حضرت خالی، قدیس و امام زمان میدادند بهش.
9
3
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۸
۳۶

Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
Burgundy - ریگا، استونی
افرین بر جناب مهاتما برگاندی2
8
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۸
۵۷

حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
Burgundy - ریگا، استونی
از کجات دراوردی ...؟ کی به تو گفته نظر بدی از طرف بقیه؟. گور بابای ترامپ و بقیه و شما برعندازا که چند .. بیشتر نیستید😅17
4
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۹
۲۵

varied - ریزه، ترکیه
قلم زنان یورونیوز که در زنجیر های اسلامی اسیر هستند و در واقع نظرات طویله اسلامی را منعکس میکند اینبار چقدر از طویله اسلامی دلار گرفته تا در اهداف طویله اسلامی قلم فرسایی کنند با توجه به کامنتهایی که در یک سال اخیر فقط در این سایت در مورد ترامپ نوشته شده میشود حدس زد که 90 درصد مردم ایران از ترامپ را منجی آزادی ایران میدانند اما یورونیوز کاملا برعکس موضوعات در مخالفت با ترامپ گزارش داده ( درضمن من نظرم را در مورد ترامپ بارها نوشته ام طویله اسلامی و ترامپ بقول ننه آقا در فیلمهای صمد با هم لاس خشکه می زنندو دعوایشان دعوای زرگری است )
0
6
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۷
۲۹

Burgundy - ریگا، استونی
Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
دمت گرم واقعا خنده دار بود😂4
3
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۸
۲۹

Burgundy - ریگا، استونی
حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
نعوذابالله من غلط بکنم. راستی شما دوستان ولایی و رهبر بزرگوارتون تو این ۴۶ سال چندبار از مردم ایران نظرسنجی کردین قبل گرفتن این تصمیمات مشعشع که باعث ویرانی کشور شده؟؟؟3
6
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۱
۵۷

حسین٣١٣ - اسلو، نروژ
Burgundy - ریگا، استونی
بله خود رای گیری به خودی خود همون نظرسنجی هست، اگه ۵ میلیون هم رای بدن بعض ۵۰۰ میلیون که هیچ کار نمیکنن و پشت کامپیوتر عقده های خودشون رو خالی میکنن2
1
سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۶