چرا اروپاییها چشمشان را بر روی سرکوب شدید معترضان ترکیه توسط اردوغان بستهاند؟
+13
رأی دهید
-16

در زمانی که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بهدنبال انعقاد یک توافق گسترده با روسیه است و نسبت به متحدان اروپایی خود خصومت میورزد، ترکیه با در اختیار داشتن دومین ارتش بزرگ در ناتو و صنعت دفاعی پیشرفته، برای امنیت اروپا بسیار مهم است.
در «کتاب سفید» که نقشه راه راهبردی دفاعی اتحادیه اروپا را تشریح میکند، ترکیه به همراه بریتانیا، نروژ و کانادا بهعنوان شریکان اصلی این بلوک در تقویت توان دفاعی و بازدارندگی اروپا معرفی شده است.
-Advertisemnet-
در این زمان حساس برای اتحادیه اروپا، با زندانی شدن اکرم اماماوغلو، شهردار استانبول که رقیب رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه محسوب میشود، اعتراضات گسترده در این کشور آغاز شد که همچنان ادامه دارد.
اگرچه برخی از کشورهای اروپایی، بهویژه فرانسه، نگرانی عمیق خود را از بازداشت اماماوغلو ابراز کردهاند، اما انتقادها از این اقدام دولت ترکیه نسبتاً ملایم بوده و هیچیک از این کشورها موضوع اعتراضات در ترکیه را به همکاریهای امنیتی رو به گسترش اتحادیه اروپا با آنکارا ربط ندادهاند.
نیکو لانگ، یکی از مقامات سابق دفاعی آلمان و پژوهشگر ارشد در کنفرانس امنیتی مونیخ بر این نظر است که کشورهای اروپایی به دلیل تهدیدات جدی روسیه و تیره شدن روابط اتحادیه اروپا با آمریکا نمیتوانند بیش از حد روی مسائل داخلی ترکیه تمرکز کنند. او در گفتوگو با «روزنامه والاستریت جورنال» تأکید کرد که همکاری اتحادیه اروپا با ترکیه برای امنیت این بلوک مهم است.
ایگور یانکه، مدیر اندیشکده مؤسسه آزادی در ورشو با تأکید بر ضرورت تمرکز کشورهای اروپایی مانند لهستان بر امنیت خود، گفت با توجه به سیاست دولت جدید آمریکا و تهدید روسیه، مشکلات دیگر کشورها «اهمیت زیادی» نخواهد داشت. او در ادامه گفت از نظر لهستان، خرید تسلیحات پیشرفته و تضمین امنیت خود مهم است، بنابراین باید به دنبال شرکای جدید باشد.
گونول تول، از مؤسسه خاورمیانه در واشنگتن، با اشاره به توافق سال ۲۰۱۵ اتحادیه اروپا با ترکیه، گفت: «اتحادیه اروپا به دلایل ژئوپلیتیکی به هر آنچه که اردوغان انجام میدهد چشم میبندد.» بر اساس توافق سال ۲۰۱۵ اتحادیه اروپا با آنکارا، بروکسل در ازای تلاش ترکیه برای جلوگیری از ورود پناهجویان به اروپا، میلیاردها دلار به این کشور کمک کرد.

او در این یادداشت با اشاره به اهمیت استراتژیک ترکیه برای کمک به امنیت اروپا نوشت ژئوپولیتیک نباید موجب نادیده گرفتن نقض حقوق بشر در ترکیه شود.
لیا کوارتاپل، نماینده پارلمان ایتالیا گفت که اروپاییها باید نگاهی واقعبینانه به خوی «دیکتاتوری» دولت اردوغان داشته باشند. او گفت در حالی که همکاری امنیتی اتحادیه اروپا با ترکیه مطلوب است، اما این کشور را نباید در رده «کشورهای دموکراتیکی» مانند بریتانیا، نروژ و کانادا قرار داد.
او گفت به کشورهایی که در آنها بقای سیاسی فرد حاکم بر منافع ملی غلبه دارد، نمیتوان برای اتحاد، اعتماد کرد.
ترکیه از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ تلاش کرده است تا تعادلی میان متحدان غربی خود و مسکو ایجاد کند. آنکارا هم از پیوستن به تحریمها علیه مسکو خودداری کرده و هم با فروش تسلیحات به اوکراین و همچنین ممانعت از ورود کشتیهای جنگی روسیه به دریای سیاه از کییف حمایت کرده است.
در شرایط کنونی که ترامپ به دنبال یک توافق جدید با روسیه است، ترکیه نگران است که این توافق به ضرر این کشور تمام شود، زیرا روسیه از دیرباز دشمن استراتژیک ترکیه بوده است.
بنا به گفته سینان اولگن، مدیر اندیشکده ادام در استانبول، اگر روسیه بتواند نفوذ خود را در دریای سیاه دوباره گسترش دهد، این موضوع برای منافع استراتژیک ترکیه زیانبار خواهد بود.
آنکارا همچنین نگران همکاری گستردهتر روسیه و آمریکا در خاورمیانه است، منطقهای که ترکیه با سرنگون کردن حکومت مورد حمایت روسیه در سوریه توانست به موفقیت استراتژیکی دستیابد.

ترکیه با دارا بودن یک صنعت تسلیحاتی مدرن قطعاً ظرفیتهای زیادی برای تقویت توانمندیهای دفاعی اروپا دارد. شرکت ترکیهای «بایکار» که در حال خرید شرکت سازنده موتور و هواپیماهای ایتالیایی «پیاجیو ایرو سپیس» است، در دهه گذشته به یک شرکت پیشتاز در زمینه تولید و صادرات پهپادهای نظامی تبدیل شده است. ترکیه همچنین تسلیحات دیگری به کشورهای اروپایی صادر میکند. بسیاری از این تسلیحات بسیار ارزانتر از نمونههای آمریکایی یا اروپایی هستند.
توسعه صنعت نظامی بومی ترکیه تا حد زیادی مدیون روابط دشوار آنکارا با متحدانش بوده است. آمریکا پس از تهاجم ترکیه به قبرس در سال ۱۹۷۴ یک تحریم تسلیحاتی سهساله علیه آنکارا اعمال کرد.
آلمان نیز تحریمهای تسلیحاتی علیه ترکیه وضع کرده که آخرین آن پس از عملیات زمینی ترکیه در شمال سوریه در سال ۲۰۱۶ بوده است. همچنین در سال ۲۰۱۹، آمریکا ترکیه را از برنامه تولید جنگندههای اف-۳۵ کنار گذاشت زیرا آنکارا سامانه موشکی اس-۴۰۰ روسیه را خریداری کرده بود.
کمیل گراند، پژوهشگر ارشد در شورای روابط خارجی اروپا که تا سال ۲۰۲۲ بهعنوان دستیار دبیرکل ناتو برای سرمایهگذاری دفاعی فعالیت کرده، بر این نظر است که تلاش برخی از کشورهای اروپایی مانند ترکیه، فرانسه و سوئد برای استقلال بیشتر از آمریکا میتواند محور خوبی برای گفتوگو در شرایط کنونی باشد.
او گفت اروپا برای گسترش روابط امنیتی خود با آنکارا تا حدی میتواند ناآرامیهای داخلی در ترکیه را نادیده بگیرد. این پژوهشگر در ادامه با طرح این پرسش که «آیا این وضعیت میتواند برای همیشه ادامه یابد؟» گفت: «این بستگی به شدت اعتراضات و سرکوب معترضان در ترکیه دارد.»
۳۵

ایرانِ سکولار بدون آخوند - زارچ، ایران
همون جوری که روی سرکوب اعتراضات مردمی ایران بستند
0
30
چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۱
۴۷

خردگرا - برن، سوییس
ماهیت حکومتهای اروپایی همین بوده و خواهد ماند، فراموش نخواهیم کرد پشتیبانی از رژیم مفعول پرور را.
0
33
چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۰
۴۵

Adamat7775 - خارکف، اوکراین
بنده واقعا هیچجور نمیتوانم به نتیجه برسم، که معترضان در ترکیه، -که یک مشت دانشجوی احمق و خام رشدیافته در فضای مجازی هستند-، به چه چیز اعتراض میکنند؟. - ترکیه کشوریست که شرایط اجتماعی آن، همچون ایران قبل از ۵۷ میباشد، به بیان دیگر، عیسی به دین خود، موسی به دین خود؛ حجاب اختیاری است، بساط مسجد -برای مذهبیها- به پا است، بساط کافه و عرق و شراب هم به راه است، - صنعت توریسم ترکیه بسیار قوی هست، و سبب ایجاد رونق اقتصادی برای افراد معمولی صاحب مغازه و حتا دستفروشان میشود، - از جهت -مثلاً- فرهنگی هم، که این سریالهای مزخرف بدساخت و آبدوخیاری ترکیهای، در تمام جهان خواهان دارند، و ترکیه از راه فروش سریالهای خود، مبلغ هنگفتی پول درمیآورد. - پس حال پرسش اینکه، معترضان به چه چیزی اعتراض دارند؟. - اگر معترضان بیمنطق سرکوب نشوند، ترکیه را به گند میکشند. - اتفاقا بنده برای اردوغان احترام قایلم، چون همیشه باید هم هوای ایران و روسیه و اتحادیه اروپا را داشته باشد، و هم جریانهای داخلی کشورش را کنترل کند، - سکان ناوگان هدایت کشورش را خوب چسبیده و آنرا رها نمیکند.
29
7
چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۴
۲۹

Burgundy - ریگا، استونی
Adamat7775 - خارکف، اوکراین
درود بر شما عزیز اضافه بر این چیزهایی که فرمودین (که البته قبل اردوغان هم بود) مشکلات هم کم نیستن بزرگترینش که این اقا ۲۳ ساله با هر ترفندی تونسته تو قدرت مونده از تغییر قانون اساسی گرفته تا تطمیع و تهدید رقبا و حتی یک کودتای نمادین. روز به روز بیشتر کشور سکولار و لائیک ترکیه رو که با زحمات کمال پاشا از میراث اسلامی خلافت عثمانی عبور کرده بود رو داره به سوی اسلام سوق میده. از این تمامیت خواهی روز افزون که بگذریم سیاست های غلط ایشون هم دمار از اقتصاد ترکیه دراورده مثال نرخ های بهره که (ایشون به دلیل ریح اسلام اعتقاد چندانی به اقتصاد بازار و بانک داری مدرن نداره) بانی اصلی تورم شدید ترکیه شدن جوری که تو رشد قیمت ها الان تو ترکیه یکی از شش کشور اول جهان هست. شما یا دوستانتون اگر چندسال قبل ترکیه تشریف برده باشین و الان برین به وضوح چندبرابر شدن قیمت هارو حس میکنین (یعنی تقریبا در حد ایران). افزون بر این مشکلات دیگه مثل فساد و عدم شایسته سالاری و توزیع عادلان ثروت هست البته اینها از شنیده های بنده بود از دوستان ترک و من اصلا مطلع به مسائل اونها نیستم ولی گل وبلبلی که میگن نیست0
15
چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۲
۴۵

Adamat7775 - خارکف، اوکراین
Burgundy - ریگا، استونی
گرامی، سپاس برای تمام اطلاعات و مواردی که فرمودید. از تمامشان بیخبر بودم. - من راستش فقط ماه مارس سال ۲۰۱۳، چند ساعتی در فرودگاه ترکیه که اگر اشتباه نکنم در آنکارا بود نشستم، چون پروازم به ایران، [خارکف - آنکارا - تهران] بود (و پس از ۴۱ روز بلعکس )، اما بستگانی دارم که هر چند سال یکبار، از امریکا و ایران میرن ترکیه برای دیدن همدیگه و توریسم. - تورم که همه جا هست، یک جا بیشتر و یک جا کمتر. گمان کنم که بهجز ژاپن و کشورهای اروپای شمالی، اکنون همهجا تورم هست، حتا در امریکا و حتا در آلمان (البته نه به وحشتناکی آنچه که در جاهایی مثل اکراین و ایران و ترکیه [که فرمودید]). - در هر حال، آزادی در ترکیه از ایران بسیار بیشتر هست (به برکت نبودن حجاب اجباری، و صنعت قوی توریسم). اینجا دیشب در اخبار اکراین گفتند، که بیشتر معترضان در این تظاهرات ترکیه، از قشر دانشجو هستند، / - که از دید بنده، دانشجوها و دانشآموختهها اکنون در تمام جهان، محصول و تربیتشده توسط فضای مجازی هستند!، و به همه چیز به چشم اسمایل و چتروم نگاه میکنند. / - سپاس از توجه شما ~ وقت خوش ~0
9
چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۰
۲۹

Burgundy - ریگا، استونی
Adamat7775 - خارکف، اوکراین
ممنونم بابت وقتی که گذاشتید و به اشتراک گذاشتن تجربه خودتون، درست میفرمایید که ترکیه از نظر ازادی های اجتماعی خیلی خیلی از ایران جلوتر هست ولی انها هم مثل همه کشورهای دیگر مشکلات خودشون رو دارن که عقیده دارن مدیریت غلط یک شخص باعث انها شده (درست و غلطش رو من اطلاع زیادی ندارم جز تجربه شخصی خودم از تورم زیادشون) و الان هم اون شخص داره با قلدری مقاومت میکنه برای تغییر و برای همین اومدن خیابون تا سرنوشت خودشون رو پی بگیرن. رهبر جریان مقابل هم ظاهرا یه اسلامگرای افراطی نیست و میخوره ادم تحصیلکرده و شایسته ای باشه. به هرحال قضایا احتمالا بسیار پیچیده تر از فهم و اطلاع بنده هست ولی انقلاب و نارامی هرجایی به دلایل مختلفی پیش میاد مثلا دلایل انقلاب اکتبر حتما با دلایل انقلاب سوریه و ایران یکی نیست چون ساختار و بافت جامعه و قدرت متفاوت بوده. در هرحال امیدوارم مردم هرجا باشند عاقبت به خیر بشند. انشالله همیشه مستدام باشید عزیز0
5
چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۹