دیه‌گو گارسیا در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران؛ «پایگاهتان دست آمریکایی‌ها باشد سیبل می‌شوید»

یورونیوز: مسعود پزشکیان، رئیس‌ جمهوری ایران روز یکشنبه ۳۰ مارس (دهم فروردین ۱۴۰۴) اعلام کرد که پاسخ ایران به نامه دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا این بوده که مذاکرات مستقیم مردود است، اما مسیر مذاکرات غیرمستقیم همچنان باز است.

آقای پزشکیان تأکید کرد که ایران هرگز از مذاکره طفره نرفته است و ایالات متحده را مقصر عدم پایبندی به تعهدات پیشین خود، از جمله خروج از توافق هسته‌ای در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ در سال ۲۰۱۸، دانست.

دونالد ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در بیستم ژانویه (یکم بهمن ۱۴۰۳)، کارزار موسوم به «فشار حداکثری» خود علیه ایران را احیا کرده که هدف اعلامی آن جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای از طریق کاهش صادرات نفت این کشور به حد صفر است.

اما رئیس ‌جمهوری آمریکا در عین حال تمایل خود را برای مذاکره سریع برای رسیدن به یک «توافق صلح هسته‌ای تایید شده» با ایران ابراز کرده است؛ ولی آقای ترامپ روز جمعه هشدار داد که اگر تهران نتواند به توافق هسته‌ای دست یابد  «چیزهای بسیار بدی» برای این کشور رخ خواهد داد.

هشدارهای رئیس‌جمهوری آمریکا به ایران، احتمالات گسترده‌تری را مطرح می‌کند. استقرار ناگهانی هفت بمب‌افکن رادارگریز «بی-۲ اسپیریت» در جزیره دیه‌گو گارسیا، نشانه‌ای از احتمال تشدید اقدامات نظامی آمریکا در درجه اول علیه حوثی‌های یمن و بعد از آن علیه ایران است.

این تعداد بمب‌افکن‌ها، یک‌سوم از کل ناوگان بمب‌افکن‌های بی-۲آمریکا را تشکیل می‌دهند، که این خود نشان‌دهنده جدیت مأموریت است.

گمانه‌زنی‌ها نشان می‌دهند که ممکن است این بمب‌افکن‌ها مجهز به بمب‌های غول‌پیکر GBU-57باشند که قادرند به هدف‌های زیرزمینی محکم و مستحکم نفوذ کنند؛ مکان‌هایی که ممکن است شامل سایت‌های استراتژیک در ایران، باشند.
ایران: در صورت حمله ترامپ، پایگاه بریتانیا در چاگوس را هدف می‌گیریم
پس از تهدید دونالد ترامپ به اقدام نظامی علیه ایران در صورت عدم توافق هسته‌ای، یک مقام ارشد نظامی ایران به روزنامه بریتانیایی تلگراف گفت که تهران در پاسخ به هرگونه حمله آمریکا، پایگاه مشترک نیروی دریایی آمریکا و بریتانیا در دیه‌گو گارسیا را هدف قرار خواهد داد.

این مقام ناشناس روز شنبه تأکید کرد که «اگر ایران از هر پایگاه منطقه‌ای یا هر نقطه‌ای که در برد موشک‌های ایران باشد مورد حمله قرار گیرد، هیچ تفاوتی میان هدف قرار دادن نیروهای بریتانیایی یا آمریکایی قائل نخواهیم شد.»

این مقام ارشد نظامی ایران افزود: «وقتی زمانش برسد، فرقی نمی‌کند که شما یک سرباز آمریکایی، بریتانیایی یا ترکیه‌ای باشید—اگر پایگاه شما توسط آمریکایی‌ها مورد استفاده قرار گیرد، هدف قرار خواهید گرفت.»

رسانه‌های دولتی ایران اعلام کردند که تهران در واکنش به هرگونه اقدام خصمانه آمریکا علیه ایران، پایگاه دیه‌گو گارسیا را با موشک‌های بالستیک و پهپادهای انتحاری هدف قرار خواهد داد.

این رسانه‌ها هشدار دادند: «ایران سلاح‌های کافی برای چنین حمله‌ای از داخل خاک خود، از جمله نسل‌های جدید موشک خرمشهر با برد متوسط و پهپاد انتحاری شاهد-۱۳۶ با برد ۴ هزار کیلومتر در اختیار دارد.»
چگونه ایران می‌تواند پایگاه دیه‌گو گارسیا را هدف قرار دهد؟
رسانه‌های ایرانی اعلام کردند که این پایگاه در تیررس تهران قرار دارد، زیرا محل استقرار بمب‌افکن‌های راهبردی آمریکا است.

بمب‌افکن «بی-۲ اسپیریت»، که دارای بردی بلند، ظرفیت حمله سنگین و ویژگی‌های پیشرفته رادارگریزی است، اغلب به‌عنوان یک پلتفرم ایده‌آل برای بمباران تأسیسات زیرزمینی ایران مطرح می‌شود.

این گزارش می‌افزاید که «در چنین سناریویی، این بمب‌افکن‌ها قطعا از پایگاه دیه‌گو گارسیا به پرواز درخواهند آمد، و این پایگاه که در فاصله ۳۸۰۰ کیلومتری ایران قرار دارد، به‌طور حتم هدف عملیات تلافی‌جویانه ایران خواهد بود.»

یک سخنگوی دولت بریتانیا در واکنش به تهدیدهای ایران اعلام کرد: «ما این تهدیدها را به شدیدترین شکل ممکن محکوم می‌کنیم. دولت بریتانیا همچنان با شرکای خود در سراسر منطقه همکاری می‌کند تا از شدت تنش‌ها کاسته شود. پایگاه دیه‌گو گارسیا برای امنیت بریتانیا و ایالات متحده حیاتی است و نقش مهمی در حفظ امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی ایفا می‌کند.»
بمب افکن‌های بی-۲ در دیه‌گو گارسیاپایگاه دیه‌گو گارسیا در فهرست اهداف ایران
رسانه‌های دولتی ایران پایگاه دیه‌گو گارسیا را به‌عنوان یکی از اهداف احتمالی در کنار سایر مراکز نظامی آمریکا در آسیا و خاورمیانه معرفی کردند. از جمله این اهداف، یک پایگاه دریایی در بحرین است که در نزدیکی یک تأسیسات پشتیبانی نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا قرار دارد.

دیه‌گو گارسیا بزرگ‌ترین جزیره در مجمع‌الجزایر چاگوس و از مناطق تحت حاکمیت بریتانیا است که دولت این کشور قصد دارد آن را به موریس واگذار کند.

این پایگاه که از دهه ۱۹۷۰ میلادی به‌عنوان یک پایگاه مشترک بریتانیا و آمریکا فعالیت دارد، یکی از موارد بحث‌برانگیز در مذاکرات مربوط به واگذاری این جزایر بوده است.

در حال حاضر، حدود ۴ هزار نیروی آمریکایی و بریتانیایی، شامل نظامیان و پیمانکاران غیرنظامی، در جزیره دیه‌گو گارسیا مستقر هستند.

بر اساس توافق پیشنهادی دولت بریتانیا با موریس، جزیره دیه‌گو گارسیا با هزینه سالانه ۹۰ میلیون پوند به بریتانیا اجاره داده خواهد شد تا عملیات نظامی در این پایگاه ادامه یابد.
+6
رأی دهید
-25

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    صدام که پیشرفته ترین دفاع هوایی منطقه و انواع تسلیحات پیشرفته روسی را پر اختیار داشت هم از این زر زر ها میکرد ،۸ سال در جنگ با ایران دوام آورده بود اما جلوی آمریکا ۱ هفته. رژیم نفهم فکر میکنه اگر به کشورهای دیگر موشک پراکنی کنه اونها علیل و بیدفاع وایمیستن. تماشا خب اونها هم حمله همه جانبه میکنند و اونها بر خلاف اسرائیل هیچ نوع ملاحضات مردمی (بدلیل حمایت و علاقه اکثر ایرانیان به اسرائیل) برای مردم غیر نظامی ایران نخواهند داشت.خلاصه اوصاع پسه و برای همین ساهد شدت گرفتن فعالیت اراش سایبری خامنه ای در فضای مجازی هم هستیم.سقوط رژیم بسیار محتمله.هیچوقت در این ۴۷ سال رژیم اینقدر در هطر سیوط و‌نابودی نبوده.باید دید چی میشه.
    2
    21
    یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.