ترامپ: ایران یا باید مذاکره کند یا منتظر عواقب اقداماتش باشد

ایران اینترنشنال: دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، گفت که حملات نیروهای آمریکایی، ضربه سنگینی به حوثی‌ها وارد کرده و آن‌ها را در موضع ضعف قرار داده است. او همچنین هشدار داد که جمهوری اسلامی باید هرچه زودتر برای یک توافق هسته‌ای مذاکره کند، در غیر این صورت، با پیامدهای سختی مواجه خواهد شد.

ترامپ سه‌شنبه پنجم فروردین در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «حوثی‌ها به‌شدت تحت فشار هستند، بدترین عناصر آن‌ها کشته شده‌اند.»

او افزود: «این گروه یک نیروی ضعیف و بی‌تجربه نیست. آن‌ها خودشان موشک تولید می‌کنند و البته از ایران هم موشک دریافت می‌کنند. آن‌ها یک شاخه دیگر از ایران هستند، درست مانند دیگر گروه‌ها.»

ترامپ گفت: «شما حماس را دارید، حزب‌الله را دارید، حوثی‌ها را دارید. ایران در تمام این مسائل نقش دارد. ما نامه‌ای به ایران ارسال کردیم و گفتیم به‌زودی مجبور خواهید شد که با ما مذاکره کنید، چراکه نمی‌توانیم اجازه دهیم این وضعیت ادامه پیدا کند.»

جنجال در واشنیگتن بر سر افشای برنامه حملات

اظهارات ترامپ در حالی مطرح شد که انتشار جزییاتی از گفت‌وگوی مقامات ارشد آمریکایی درباره حملات نظامی به حوثی‌ها، جنجال بزرگی را در واشینگتن به وجود آورده است. مخالفان ترامپ از این مسئله به‌شدت انتقاد کرده‌اند و آن را نشانه‌ای از سوءمدیریت امنیتی در دولت او می‌دانند. دموکرات‌ها در کنگره خواستار استعفای مشاور امنیت ملی و وزیر دفاع ایالات متحده شده‌اند.

حملات حوثی‌ها در حمایت از فلسطین

پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و عملیات نظامی اسرائیل در غزه، حوثی‌ها با هدف اعلام همبستگی با فلسطین، به کشتی‌های تجاری و نظامی در آب‌های اطراف یمن حمله کردند. این گروه که بخش بزرگی از یمن را تحت کنترل دارد، از سوی جمهوری اسلامی به پهپادها و موشک‌های پیشرفته مجهز شده است.

هشدار ترامپ به ایران: توافق کنید یا منتظر اقدام نظامی باشید

ترامپ در سخنان روز سه‌شنبه خود بار دیگر از جمهوری اسلامی خواست تا بر سر برنامه هسته‌ای خود مذاکره و با آمریکا به توافقی برسد، زیرا در غیر این صورت، با اقدام نظامی آمریکا مواجه خواهد شد.

او هشدار داد که هر حمله‌ای از سوی حوثی‌ها، به‌عنوان اقدامی از سوی حکومت ایران تلقی خواهد شد و واکنش واشینگتن را در پی خواهد داشت.

اولتیماتوم ترامپ به تهران به‌صورت یک نامه رسمی به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ارسال شده است. اما خامنه‌ای، همان‌طور که در گذشته نیز اعلام کرده بود، پیشنهادهای واشینگتن را رد و تأکید کرده که ترامپ و ایالات متحده قابل اعتماد نیستند.

آیا جمهوری اسلامی به دنبال سلاح هسته‌ای است؟

جمهوری اسلامی همواره تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای را انکار کرده است. با این حال، مدیر اطلاعات ملی آمریکا سه‌شنبه پنجم فروردین با استناد به گزارش سالانه جامعه اطلاعاتی آمریکا از تهدیدهایی که این کشور با آنها مواجه است، اعلام کرد که واشینگتن همچنان بر این باور است که تهران هنوز تصمیم قطعی برای ساخت بمب هسته‌ای نگرفته است، اما برخی تصمیم‌گیران در حکومت ایران این ایده را بیش از پیش مطرح می‌کنند.

اختلاف در مواضع مقامات ارشد ترامپ درباره ایران

در روزهای اخیر، دو مقام ارشد دولت ترامپ مواضع متفاوتی در مورد مطالبات واشینگتن از جمهوری اسلامی مطرح کرده‌اند.

مایکل والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، یکشنبه سوم فروردین گفت که ایالات متحده خواستار برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران است. او گفت: «کل این برنامه باید متوقف شود. در غیر این صورت، عواقبی جدی در انتظار ایران خواهد بود.»

با این همه، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، رویکردی ملایم‌تر اتخاذ کرد و جمعه، اول فروردین، گفت: «ما باید مذاکره کنیم. باید سوءتفاهم‌ها را برطرف کنیم. باید یک سیستم نظارت ایجاد کنیم تا هیچ‌کس نگران نظامی شدن برنامه هسته‌ای ایران نباشد.»

واکنش وزارت خارجه آمریکا به اختلافات داخلی

در پاسخ به سوالی از سوی ایران‌اینترنشنال درباره تناقض در این مواضع، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که موضع ترامپ کاملا شفاف و بدون ابهام است.

او گفت: «رییس‌جمهوری ترامپ بارها تاکید کرده که ایالات متحده اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.»

او همچنین افزود: «رییس‌جمهوری آمادگی خود را برای مذاکره بر سر یک توافق اعلام کرده است. اما اگر حکومت ایران مایل به توافق نباشد، رئیس‌جمهوری تصمیم خود را گرفته است: او گزینه‌های دیگری را دنبال خواهد کرد که برای ایران بسیار بد خواهد بود.»
+32
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

    خفه شو مذاکره بی مذاکره. همه میدونند دنبال ثروت ایرانی و به هر قیمتی هم که شده با اربابت ماسک دنبالش هستید.
    47
    11
    ‌چهارشنبه ۰۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران

    به نظر من ترامپ در حال گردوخاک کردن هستش و فعلا هیچ توفیقی نداشته و فقط حرف زدن و لاف زدن بوده. در اکراین باعث هدر رفتن هزینه های آمربکا و تقویت روسیه شده و پوتین را در موقعیتی قرار داده که قطعا حاضر به دادن هیچ امتیازی نخواهد شد و ترامپ با بی تجربگی کامل شکست سختی خواهد خورد که محدود به اکراین نخواهد شد ولی ترامپ فکر میکنه دادن اکراین قضیه رو حل میکنه ولی روسها خروج آمریکا از شرق اروپا و حتی خاورمیانه را میخواهند و چون ترامپ با ضعف شدید وارد مذاکره شده و هم هارمونی مقامت در مقابل پوتین را از دست داده هم توان ادامه دادن بیشتر نداره پس سعی میکنه لاف بزنه که مذاکره خوبی بود ولی نتیجه آن با حمله چین به تایوان و اشغال آن تکمیل خواهد شد. زدن حوثی ها فقط قیافه آمدن هستش و همه میدانند عربستان و امارات حملات بسیار بیشتری انجام دادن ولی نتیجه ای نداشت چون چیزی برای زدن نیست پس بازم لاف زدن هستش. در ایران غرب و شرق منتظر خطای حکومت در برخورد با مردم و قدرت گرفتن تجزیه طلبها و فروپاشی از درون هستند گرانی مهمه ولی رفتار سیستم قضایی و بی تحرکی در مقابل فسادهای حکومتی پاشنه آشیل ماجراست
    32
    0
    ‌چهارشنبه ۰۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آهنگ رهایی - وایاکیل، اکوادور
    این با خامنه ای سر آخر میرن حمام
    6
    1
    ‌چهارشنبه ۰۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۱:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
    ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
    دوست عزیز مذاکره ای که ترامپ میخواد علنا ماهیت ج اسلامی را تغییر و اقلیت طرفدار نظام متوجه میشن نظامشان سالها ادعای تبدیل کاخ سفید به حسینیه و امریکا هیچ غلطی نمی کنن و نابودی اسراییل میکرد و .. همه پوچ بودند و مردم هم بعد شجاع تر و در نهایت مردم نظام را میبرن گوشه رینگ و آغا روغن به دست و منتظره تا مردم بلایی که سر قذافی اومد به سرش بیاد البته اگه قبلش نرفته باشد مسکو پیش گردن دراز دیکتاتور سابق سوریه
    1
    18
    ‌چهارشنبه ۰۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۴:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.