ابتکار روس‌ها برای حمله به نیروهای اوکراینی: عبور از داخل لوله گاز

 تاسیسات گاز در سودژا - ژانویه ۲۰۰۹
صدای آمریکا: نیروهای ویژه روسیه با حرکت از درون یک خط لوله گاز توانستند از پشت به نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک حمله کنند. این حمله را ارتش اوکراین و وبلاگ‌نویسان نظامی روس اعلام کردند.

مسکو مدعی شده است که در تلاش خود برای بازپس‌گیری بخش‌هایی از منطقه مرزی کورسک که کی‌یف در یک حمله غافلگیرکننده تصرف کرده بود، پیشروی‌های تازه‌ای داشته است.

اوکراین در ماه اوت تهاجمی جسورانه به کورسک انجام داد که بزرگ‌ترین حمله به خاک روسیه از زمان جنگ جهانی دوم محسوب می‌شود. ظرف چند روز، واحدهای اوکراینی موفق به تصرف هزار کیلومتر مربع از خاک روسیه شدند و صدها سرباز روس را به اسارت گرفتند.

به گفته کی‌یف، هدف از این عملیات، کسب امتیاز در مذاکرات احتمالی صلح و همچنین واداشتن روسیه به انتقال نیروهای خود از جبهه شرق اوکراین بود.

اما ماه‌ها پس از این حمله سریع اوکراین، حملات بی‌وقفه بیش از ۵۰ هزار سرباز، از جمله نیروهایی از کره شمالی که متحد روسیه است، نیروهای اوکراینی را در کورسک خسته و آسیب‌دیده کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در روز یکشنبه ۱۹ اسفند، نقشه‌های منبع‌باز نشان می‌دهند که ده‌ها هزار سرباز اوکراینی در خطر محاصره قرار دارند.

طبق مطالب منتشر شده در تلگرام که اواخر شنبه یک وبلاگ‌نویس حامی کرملین و متولد اوکراین منتشر کرد، نیروهای روسی حدود ۱۵ کیلومتر درون خط لوله گاز حرکت کردند؛ خط لوله‌ای که مسکو مدت‌ها از آن برای ارسال گاز به اروپا استفاده می‌کرد. بنا به گفته این بلاگر به نام یوری پودولیاکا، برخی از نیروهای روس چند روز درون لوله بودند و سپس از پشت به واحدهای اوکراینی در نزدیک شهر استراتژیک سودژا حمله کردند.

پیش از تهاجم کامل روسیه در فوریه ۲۰۲۲، شهر سودژا حدود ۵ هزار نفر جمعیت داشت و ایستگاه‌های اصلی انتقال و اندازه‌گیری گاز در طول این خط لوله در آن قرار داشت. این خط لوله‌ زمانی مسیر اصلی صادرات گاز طبیعی روسیه از خاک اوکراین بود.

کانال تلگرامی وبلاگ‌نویس دیگری با نام مستعار «دو سرگرد» نیز از نبردهای سنگین برای تصرف سودژا نوشت داد و گفت نیروهای روسیه توانسته‌اند از طریق خط لوله وارد این شهر شوند که در دست نیروهای اوکراینی است.

کانال‌های تلگرام روسیه تصاویری منتشر کرده‌اند که ظاهرا نیروهای ویژه ارتش روسیه را با ماسک‌های گاز و در حال حرکت در داخل لوله‌ای بزرگ نشان می‌دهد.

ستاد کل ارتش اوکراین شنبه شب تأیید کرد واحدهای «تخریب و تهاجم» روس از این خط لوله برای تثبیت موقعیت خود در اطراف سودژا استفاده کرده‌اند. این ستاد در پستی در تلگرام اعلام کرد که نیروهای روس «به‌موقع شناسایی شدند» و اوکراین با استفاده از راکت و توپخانه به آنها پاسخ داده است.

وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه گفت نیروهای این کشور چهار روستا در شمال و شمال‌غرب سودژا را تصرف کرده‌اند که نزدیک‌ترین آن‌ها حدود ۱۲ کیلومتر از مرکز شهر فاصله دارد. این ادعا یک روز پس از اعلام تصرف سه روستای دیگر در نزدیکی سودژا مطرح شد.

اوکراین هنوز به این ادعاهای روسیه واکنشی نشان نداده است
+7
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.