قدم به قدم با اجلاس امنیتی سران اروپا در لندن پس از ماجرای پر تنش دیدار ترامپ و زلنسکی

لندن میزبان نشست امنیتی سران اروپا
بی بی سی: رهبران اروپایی امروز در لندن گردهم می‌آیند تا در مورد راه‌های ممکن برای پایان دادن به جنگ در اوکراین و همچنین مسائل امنیتی دیگر گفتگو کنند.

این نشست بویژه پس از مشاجره ولودیمیر زلنسکی با دونالد ترامپ و معاونش جی‌دی ونس در کاخ سفید اهمیت بسیار بیشتری پیدا کرده است. کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا که میزبان نشست امروزاست، می‌گوید از زمان مشاجره روسای جمهور آمریکا و اوکراین، دو بار با آقای ترامپ صحبت کرده است.

آقای استارمر همچنین با دیگر متحدین اروپایی آقای زلنسکی همصدا شد و بار دیگر بر حمایت خود از رئیس‌جمهور اوکراین تاکید کرد.
تظاهرات در حمایت از اوکراین در شهرهای آمریکا بعد از مشاجره ترامپ و زلنسکی
در پی رویارویی دونالد ترامپ و جی‌دی ونس با رئیس‌جمهور اوکراین در کاخ سفید، شهرهای مختلف آمریکا صحنه راهپیمایی‌هایی علیه رئیس‌جمهور آمریکا و معاونش بوده است.

صدها نفر با تجمع در نیویورک و لس‌آنجلس و بوستون حمایت خود را از ولودیمیر زلنسکی اعلام کردند و نحوه بخورد با رئیس‌جمهور اوکراین در کاخ سفید را «آبروریزی ملی» توصیف کردند.

تظاهرکنندگان با در دست گرفتن پرچم‌های اوکراین در جاده اصلی ویتسفیلد در ورمونت تجمع کردند؛ جایی که معاون رئیس‌جمهور آمریکا در حال گذراندن تعطیلات آخرهفته در یک پیست اسکی بود.
زلنسکی: وام جدید بریتانیا «عدالت حقیقی» در برابر روسیه است
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیروز بعد از ورود به لندن در دفتر نخست‌وزیری با کی‌یر استارمر دیدار کرد.

نخست‌وزیر بریتانیا و رئیس‌جمهور اوکراین در این دیدار توافقی را امضا کردند که بر اساس آن وامی به ارزش ۲ میلیارد و ۲۶۰ میلیون پوند برای تامین نیازهای ارتش اوکراین اختصاص می‌یابد.

خبر تصمصم اعطا این وام نخستین بار در ماه اکتبر از سوی وزیر دفاع بریتانیا اعلام شده بود.

جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا، آن زمان گفته بود که این پول به اوکراین کمک خواهد کرد تجهیزات نظامی مورد نیاز برای تقویت خط مقدم خود را تهیه کند.

آقای هیلی این وام را «به کارگیری سودهای مالی رژیم فاسد پوتین علیه خود او با اعطای آن به اوکراین» توصیف کرده بود.

بعد از دیدار دیروز ولودیمیر زلنسکی و کی‌یر استارمر، رئیس‌جمهور اوکراین گفت پول این وام برای تولید سلاح استفاده خواهد شد. او افزود: «این عدالت حقیقی است؛ کسی که جنگ را شروع کرد کسی است که باید بهای آن را بپردازد.»
استارمر: بریتانیا و فرانسه روی طرحی برای پایان دادن به جنگ اوکراین کار می‌کنند
کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، می‌گوید کشورش با فرانسه توافق کرده است که روی طرحی برای پایان دادن به جنگ اوکراین کار کنند.

آقای استارمر پیش از آغاز نشست رهبران اروپایی در لندن گفت که هرگونه توافق صلحی برای آنکه در عمل جواب بدهد، نیازمند تضمین امنیتی آمریکا است.

نشست امنیتی لندن به دلیل مشاجره اخیر روسای جمهور آمریکا و اوکراین در کاخ سفید، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.

آقای استارمر می‌گوید این مشاجره برای او ناخوشایند بوده است، اما در عین حال می‌افزاید که اعتقاد راسخ دارد که دونالد ترامپ خواستار صلحی پایدار در اوکراین است.
آنچه از هفته پیش تا کنون گذشت
نشست امروز در پایان یک هفته گفتگوهای بین‌المللی برگزار می‌شود که تا پیش از تنش میان ولودیمیر زلنسکی و دونالد ترامپ در کاخ سفید، صمیمانه آغاز شده بود.

*    همه چیز از روز دوشنبه آغاز شد، زمانی که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، با دونالد ترامپ در واشنگتن دیدار کرد. آقای مکرون پس از این دیدار گفت که امکان حصول یک توافق آتش‌بس بین اوکراین و روسیه در هفته‌های آینده وجود دارد.

*    دو روز بعد، نخست‌وزیر بریتانیا برای گفتگو با رئیس‌جمهور آمریکا وارد کاخ سفید شد.

*   اما روز جمعه دونالد ترامپ در جریان دیدارش با ولودیمیر زلنسکی در کاخ سفید اظهارات خشمگینانه‌ای داشت؛ او به رئیس‌جمهور اوکراین گفت که با روسیه توافق کند «وگرنه ما کنار می‌کشیم».

*    هنگامی که ولودیمیر زلنسکی روز شنبه برای گفتگو با کی‌یر استارمر وارد لندن شد، با استقبال گرمی مواجه شد. رهبران اروپایی امروز امیدوارند موضع مشترکی در مورد پایان دادن به جنگ در اوکراین اتخاذ کنند.
نخست‌وزیر لهستان خواستار تقویت مواضع ناتو در شرق اروپا شد
دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، می‌گوید در نشست امروز لندن رهبران اروپایی را ترغیب خواهد کرد که مواضع ناتو را در شرق اروپا تقویت کنند.

نخست‌وزیر لهستان پیش از پرواز به لندن گفت: «این یک آزمون واقعی برای نیات و توانایی‌های تک‌تک کشورهای اروپایی خواهد بود که نیروهای اروپایی بیشتری در فنلاند و کشورهای بالتیک و لهستان - در مرز روسیه و بلاروس - داشته باشند.»

او همچنین از پیشنهاد جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، برای تشکیل اجلاسی با حضور رهبران اروپایی و ایالات متحده آمریکا حمایت کرد.
ستایش روسیه از دونالد ترامپ همزمان با انتقاد از اروپامصاحبه‌های تازه سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نشان می‌دهد که مسکو چقدر از تحولات این هفته خوشحال است.

آقای لاوروف هدف عملگرایانه دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ در اوکراین را ستایش کرده و گفته است که این دیدگاه برخلاف «غروری» است که به گفته او عملکرد دولت جو بایدن تحت تاثیر آن بود.

وزیر خارجه روسیه همچنین اروپا را به‌دلیل آنچه تلاش برای ادامه درگیری خواند سرزنش کرد و هرگونه بحث درباره نیروهای حافظ صلح در اوکراین را «متکبرانه» دانست.

دیمیتری پسکوف هم در مصاحبه‌ای که ظاهرا قبل از سفر ولودیمیر زلنسکی به آمریکا و دیدارش با دونالد ترامپ در کاخ سفید ضبط شده، گفته است که مواضع سیاست خارجی دولت جدید ایالات متحده آمریکا «تا حد زیادی» با دیدگاه روسیه مطابقت دارد.

آقای پسکوف به‌عنوان نمونه به جانبداری آمریکا از روسیه در قطعنامه‌های سازمان ملل در مورد اوکراین اشاره کرده است که به گفته او قبلا «تصورش هم غیرممکن بود».
**********************************************************اروپا مشتاق است تا زلنسکی و ترامپ را دوباره به میز مذاکره بازگرداند
 جیمز لندل، خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی در امور دیپلماتیک
نشست امروز در لندن پیش از مشاجره دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی در کاخ سفید برنامه ریزی شده بود. اما وخامت روابط بین اوکراین و ایالات متحده آمریکا بحث غالب در این نشست خواهد بود.

انتظار می‌رود که رهبران اروپایی به‌طور علنی از ولودیمیر زلنسکی حمایت کنند.

نخست‌وزیر بریتانیا دیروز این کار را با استقبال گرم و در آغوش گرفتن او در دفتر نخست‌وزیری و اعطای وام ۲‌/۲۶ میلیارد پوندی (۲/۸۴ میلیارد دلار) برای کمک به اوکراین برای خرید تسلیحات بیشتر آغاز کرد.

آقای زلنسکی قرار است امروز بعدازظهر با پادشاه بریتانیا هم دیدار کند.

آقای استارمر نمی‌خواهد که این نشست به عنوان توبیخ رئیس‌جمهور ترامپ تلقی شود.

او می‌گوید که می‌خواهد بر افزایش هزینه‌های دفاعی اروپا و یافتن تضمین‌های امنیتی برای اوکراین تمرکز کند.

اما به هر حال در جلسه امروز بحث تلاش برای از سرگیری گفتگو میان آمریکا و اوکراین به ناگزیر مطرح خواهد شد.

نخست‌وزیر بریتانیا و رئیس‌جمهور فرانسه دیشب هر دو با دونالد ترامپ گفتگو کردند.

تحولات جاری و معادلات موجود بسیار تعیین کننده است، چرا که می‌تواند آینده روابط دو سوی اقیانوس اطلس و سرنوشت اوکراین را رقم بزند.
************************************************************
رئیس‌جمهور فنلاند: اتحاد دو سوی اقیانوس اطلس همچنان زنده و پابرجاست
الکساندر استوب، رئیس‌جمهور فنلاند، از تلاش‌های کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، برای تهیه یک طرح جدید آتش‌بس اروپایی برای اوکراین حمایت کرده است.

او پافشاری کرد که اتحاد بین اروپا و آمریکا همچنان «زنده و پابرجاست». او اما در عین حال گفت که مشاجره بین روسای جمهور آمریکا و اوکراین یک زنگ بیدارباش بوده است.

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، هم تاکید کرد که اجتناب از خطر بروز دو دستگی در غرب مهم است.
ورود رهبران کشورهای اروپایی برای شرکت در نشست امنیتی لندن
رهبران اروپایی برای شرکت در نشست امنیتی لندن به محل مراسم رسیده‌اند. از جمله روسای جمهوری فرانسه و اوکراین و نخست‌وزیر ایتالیا و لهستان.

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، هم در این نشست که قرار است به موضوع پایان دادن به جنگ اوکراین بپردازد، شرکت کرده است. مارک روته، دبیرکل ناتو، و هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، نیز از جمله شرکت‌کنندگان در این نشست هستند.
مارک روته، دبیرکل ناتو، در دیدار با نخست‌وزیر بریتانیادونالد توسک، نخست‌وزیر لهستانامانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسهجورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا پس از دیدار با کی‌یر استارمراز ترکیه هم هاکان فیدان، وزیر خارجه این کشور، در نشست لندن شرکت داردجاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، مورد استقبال نخست‌‎وزیر بریتانیا قرار گرفتنخست‌وزیر بریتانیا می‌گوید امنیت اروپا در لحظه‌ای تاریخی قرار داردکی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، در نشست امنیتی لندن خطاب به رهبران حاضر گفت که امنیت اروپا در لحظه‌ای تاریخی قرار دارد.

او افزود که حصول یک صلح خوب برای اوکراین برای امنیت کشورها در سرتاسر قاره اروپا حیاتی است.

آقای استارمر همچنین حضور مردم در مقابل دفتر نخست‌وزیری و استقبال آنها از ولودیمیر زلنسکی هنگام ورود او را نشانگر «قدرت احساسات» بریتانیایی‌ها برای اوکراین دانست.
پایان نشست رهبران اروپایی در لندنولودیمیر زلنسکی، نخست‌وزیر اوکراین، بعد از پایان این نشست به دیدار چارلز سوم پادشاه بریتانیا می‌رودبعد از حدود دو ساعت گفت‌و‌گو و مذاکره، نشست رهبران اروپا و کانادا در مورد اوکراین و امنیت اروپا در لندن به پایان رسید.

در حال حاضر رهبران اروپایی به‌تدریج در حال ترک محل برگزاری این نشست در مرکز لندن هستند.

ولودیمیر زلنسکی، نخست‌وزیر اوکراین، قرار است بعد از این نشست به دیدار چارلز سوم پادشاه بریتانیا برود و کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، هم قرار است به‌زودی در یک کنفرانس خبری درمورد این نشست حاضر شود.
استارمر: متحدان اوکراین توافق کردند برای تهیه طرحی جهت متوقف کردن درگیری‌ها همکاری کنند
کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا در کنفرانس خبری که پس از نشست امروز برگزار شد به خبرنگاران گفت که میزبان رهبران اروپایی در لندن بوده تا برای امنیت بریتانیا، اوکراین و کل اروپا همکاری کنند.

او همچنین گفت که بریتانیا، فرانسه و برخی دیگر از کشورها توافق کرده‌اند که با اوکراین برای تهیه «طرحی جهت متوقف کردن جنگ» همکاری کنند.

نخست وزیر بریتانیا افزود که این طرح سپس با ایالات متحده مورد بحث قرار خواهد گرفت «و این برنامه به‌صورت مشترک پیش برده خواهد شد.»
بریتانیا ۱/۶ میلیارد پوند در اختیار اوکراین قرار می‌دهد تا موشک‌های جدید خریداری کندنخست وزیر بریتانیا اعلام کرد که دولت این کشور به اوکراین اجازه خواهد داد تا ۱/۶ میلیارد پوند از منابع مالی صادراتی بریتانیا را برای خرید بیش از پنج هزار موشک پدافند هوایی استفاده کند.

او گفت که این موشک‌ها در بلفاست تولید خواهند شد و این اقدام به ایجاد شغل در بخش دفاعی بریتانیا کمک خواهد کرد.

آقای استارمر تأکید کرد که هدف از این حمایت، قرار دادن اوکراین در قوی‌ترین موقعیت ممکن است تا بتواند از موضع قدرت مذاکره کند.
استارمر: در مورد چهار گام برای تضمین صلح در اوکراین توافق شد
نخست‌وزیر بریتانیا اعلام کرد که رهبران حاضر در نشست بر سر چهار گام مهم برای تضمین صلح در اوکراین توافق کردند:

*    ادامه ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین تا زمانی که جنگ ادامه دارد و افزایش فشار اقتصادی بر روسیه

*    هرگونه صلح پایدار باید حاکمیت و امنیت اوکراین را تضمین کند و اوکراین باید در هر مذاکراه صلحی حضور داشته باشد

*    در صورت دستیابی به توافق صلح، هدف رهبران اروپایی جلوگیری از هر گونه تهاجم مجدد روسیه به اوکراین خواهد بود

*    «ائتلافی از داوطلبان» برای دفاع از اوکراین و تضمین صلح در این کشور تشکیل خواهد شد
دیدار زلنسکی با چارلز سوم، پادشاه بریتانیاچارلز سوم، پادشاه بریتانیا و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراینولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین پس از شرکت در نشست امنیتی در لندن برای دیدار با چارلز سوم،‌ پادشاه بریتانیا به سندرینگهام، اقامتگاه سلطنتی رفت.

برخی از مردم محلی با در دست داشتن پرچم اوکراین در بیرون این محل از رئیس جمهور اوکراین استقبال کردند.
************************************************
زلنسکی همچنان بدون کت و شلوار با پادشاه بریتانیا دیدار کردویتالی شوچنکو- سردبیر بخش روسی مانیتورینگ بی‌بی‌سی
دیدار ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین با چارلز سوم، پادشاه بریتانیا بدون پوشیدن کت‌وشلوار از همان ابتدا مورد توجه قرار می‌گرفت، اما پس از تنش‌هایی که روز جمعه در دفتر بیضی کاخ سفید رخ داد، پیراهن غیررسمی همیشگی او بیش از پیش برجسته شد.

دونالد ترامپ، که چند روز پیش در شبکه‌های اجتماعی خود را «شاه» خطاب کرده بود، ظاهراً با این موضوع مشکل داشت. یکی از خبرنگاران محافظه‌کار آمریکایی که در آن جلسه پرتنش در کاخ سفید حضور داشت، آقای زلنسکی را به «بی‌احترامی به شأن این دفتر» متهم کرد.

اما به نظر می‌رسد که پادشاه بریتانیا هیچ مشکلی با پوشش زلنسکی ندارد.
***********************************************************
تظاهرات حامیان اوکراین هم‌زمان با نشست رهبران اروپا
در ۴۸ ساعت گذشته، چندین راهپیمایی در حمایت از اوکراین در اروپا و ایالات متحده برگزار شده است، از جمله امروز در لندن، هم‌زمان با نشست رهبران اروپا برای گفتگو درباره پایان دادن به جنگ در اوکراین.

در ادامه، تصاویری از این تظاهرات را مشاهده می‌کنید:
واکنش رهبران پس از نشست: «اروپا بیدار شده است»دونالد توسک، نخست وزیر لهستانواکنش‌های بیشتری از رهبران اروپایی منتشر شده است:

دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان در پستی در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار تصویری از نشست امروز نوشت: «اروپا بیدا شده است.» او همچنین تاکید کرد که رهبران حاضر در نشست همگی یک صدا درباره کمک به اوکراین، لزوم همکاری نزدیک‌تر و تقویت مرزهای شرقی صحبت کردند.

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، هم گفته است: «تنها چیزی که به هیچ وجه نباید اتفاق بیفتد، صلحی است که دوام نداشته باشد.»

خانم ملونی افزوده: «باید هنگام بررسی پیشنهادهای مختلف بسیار محتاط باشیم، به‌ویژه در پاسخ به این پرسش کلیدی که آیا این صلح می‌تواند نقض شود، زیرا متأسفانه، ما در گذشته شاهد چنین مواردی بوده‌ایم.»
جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیااولاف شولتس، صدراعظم در حال کناره‌گیری آلمان، هم در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که اتحاد فراآتلانتیکی در ناتو همچنان کلید امنیت برای ایالات متحده، کانادا و اروپا محسوب می‌شود.» او تأکید کرده است که این ائتلاف در سال‌های اخیر با اعضای جدید و افزایش هزینه‌های دفاعی تقویت شده و این مسیر را در آینده نیز ادامه خواهیم داد.

دیک اسخوف، نخست‌وزیر هلند، هم در پیامش در شبکه ایکس تاکید کرده که اروپا باید نقش بیشتری در تضمین امنیت این قاره ایفا کند و افزوده است که روابط خوب فراآتلانتیکی نیز ضروری است

عبارت فراآتلانتیکی معمولا به همکاری و اتحاد کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس، به‌ویژه ایالات متحده، کانادا و کشورهای اروپایی عضو ناتو اشاره دارد.
وزیر خزانه داری آمریکا: دستیابی به یک توافق اقتصادی بدون توافق صلح غیرممکن استاسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا در این مورد که آیا توافق معدنی بین اوکراین و آمریکا همچنان روی میز است به شبکه خبری سی‌بی‌اس، شریک آمریکایی بی‌بی‌سی گفت بدون یک توافق صلح، رسیدن به توافق اقتصادی غیرممکن است.

آقای بسنت همچنین گفت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین ترتیب اجرای توافق معدنی و توافق صلح را بر هم زده است و مشخص نیست که او اکنون قصد ادامه این روند را دارد یا خیر.

وزیر خزانه داری آمریکا افزود ایده رئیس‌جمهور ترامپ از این توافق اقتصادی، تقویت پیوند میان مردم آمریکا و اوکراین و ارسال پیامی به رهبری روسیه بود که هیچ شکاف و اختلافی وجود ندارد.

او همچنین گفت که آقای زلنسکی به دفتر بیضی آمد و سعی کرد موضوع را در برابر دیدگان جهان دوباره به بحث بگذارد.

به گفته وزیر خزانه داری آمریکا محل انجام چنین گفت‌وگویی، می‌توانست به هنگام ناهار خصوصی باشد.
پیام زلنسکی پس از نشست رهبران اروپا: حمایت قوی از اوکراین را احساس می‌کنیمولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین پس از نشست امروز در پیامی در شبکه اجتماعی تلگرام گفت: « ما حمایت قوی از اوکراین، مردممان، سربازان، غیرنظامیان و استقلالمان را احساس می‌کنیم.»

او افزود: «ما در اروپا با یکدیگر همکاری می‌کنیم تا پایه‌ای محکم برای همکاری با آمریکا، به خاطر صلح واقعی و امنیت تضمین‌شده، ایجاد کنیم.»

آقای زلنسکی همچنین گفت: «وحدت اروپا در سطحی بسیار بالا قرار داد، سطحی که مدت‌ها دیده نشده بود».

رئیس جمهور اوکراین که تنش لفظی او با دونالد ترامپ، در چند روز گذشته در صدر اخبار سیاسی جهان بوده است، عصر یکشنبه در پاسخ به خبرنگار بی‌بی‌سی گفت:‌ «من فقط به دنبال آن هستم که موضع مردم اوکراین و کشورم را برای همگان مشخص کنم و نگذارم خواسته اوکراین نامشخص بماند. ما باید یکدیگر را بفهمیم و خطوط قرمز را هم درک کنیم». آقای زلنسکی در ادامه گفت خطوط قرمز از نظر او واقعی‌اند و نه متاثر از هیجانات.

آقای زلنسکی که امروز بارها در جمع رهبران اروپا و حمایت مکرر آنها دیده شد همچنین درباره قرارداد امنیتی با دولت آمریکا در برابر واگذاری امتیاز استخراج و صادرات میلیاردها دلار مواد معدنی به ایالات متحده گفت: «این قرار داد حاضر است و دو طرف هنگامی که آمادگی داشته باشند آن را امضاء خواهند کرد». 
+5
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.