پرواز بمب‌افکن‌های «بی۵۲» آمریکا در آسمان خاورمیانه

 پرواز بمب‌افکن‌های «بی۵۲»صدای آمریکا: فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در بیانیه‌ای اعلام کرد که در روز دوشنبه ۲۹ بهمن یک «مأموریت گروه ضربت بمب‌افکن» را در خاورمیانه با هدف نمایش قابلیت‌های استقرار و حفظ سریع نیروها و تجهیزات در منطقه انجام داده است.

بر اساس این بیانیه، دو فروند بمب‌افکن «بی۵۲» از پایگاه هوایی «فیرفورد» بریتانیا، از طریق ۹ کشور متحد آمریکا در منطقه تحت مسئولیت سنتکام پرواز کردند و مأموریت آنها شامل سوخت‌گیری هوایی و پرتاب مهمات در محدوده کشورهای شریک آمریکا بود.

علاوه بر این، جنگنده‌های «اف-۱۵» آمریکا و چهار کشور متحد ایالات متحده که نقش آنها همراهی جنگنده‌ها بود، بمب‌افکن‌ها را در طول این مأموریت همراهی کردند.

ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده سنتکام، در بیانیه‌ای گفت که مأموریت‌های گروه ضربت بمب‌افکن، نشان‌دهنده توانایی ایالات متحده در حفظ تعهد خود به امنیت منطقه‌ای و توانایی پاسخگویی به هر کشور و یا گروه است که به دنبال «گسترش یا تشدید درگیری» در منطقه تحت مسئولیت سنتکام باشد.

در ماه نوامبر سال گذشته میلادی نیز چند بمب افکن «بی-۵۲» و هواپیماهای سوخت‌رسان به منطقه فرستاده شدند تا از ادامه حضور نظامی آمریکا هنگام خروج ناو هواپیمابر «یو اس‌اس آبراهام لینکلن» اطمینان حاصل کنند.

بمب‌افکن‌های «بی‌۵۲» که توانایی حمل سلاح هسته‌ای دارند، به طور مکرر برای هشدار به جمهوری اسلامی به خاورمیانه اعزام شده‌اند.

دارایی‌های نظامی ایالات متحده، به ویژه در دریای سرخ، در خنثی کردن حملات حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی نقش حیاتی داشته است.

حوثی‌ها که به عنوان نیروی نیابتی جمهوری اسلامی شناخته می‌شوند، در سال ۲۰۱۴ میلادی صنعا، پایتخت یمن، را تصرف کردند و با ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی و دولت قانونی یمن که در بندر عدن مستقر است، درگیر شدند.

حوثی‌ها که در دوره نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار گرفته بودند، با آغاز به کار جو بایدن و با توجیه «امکان دریافت کمک‌های بشردوستانه» از این فهرست خارج شدند.

دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا، روز چهارم بهمن با صدور یک فرمان اجرایی اعلام کرد که روند بررسی برای قرار دادن «انصارالله» یمن، معروف به حوثی‌ها، در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی آغاز شده است.

بر اساس این دستور، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، موظف است در مدت ۳۰ روز گزارشی درباره این موضوع به رئیس‌جمهوری ارائه دهد و پس از آن، اقدامات لازم را برای اعلام رسمی این گروه به‌عنوان یک سازمان تروریستی انجام دهد
+31
رأی دهید
-7

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.