سناتورهای آمریکایی با نتانیاهو دیدار کردند؛ گراهام: یا «مدل لیبی» یا حمله نظامی به تاسیسات اتمی

 سناتور جمهوری‌خواه لیندزی گراهام، و گروهی دیگر از قانونگذاران آمریکایی در یک کنفرانس خبری در اسرائیل - ۲۹ بهمن ۱۴۰۳صدای آمریکا: لیندزی گراهام، نماینده ایالت کارولینای جنوبی در سنای آمریکا، که همراه با گروهی از قانون‌گذاران هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به اسرائیل سفر کرده است، پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، وزیر دفاع و وزیر امور خارجه این کشور، درباره چالش‌های امنیتی با خبرنگاران گفت‌وگو کرد.

این سناتور ارشد جمهوری‌خواه روز دوشنبه ۲۹ بهمن در سخنانی در جمع خبرنگاران در تل‌آویو تأکید کرد که اسرائیل یک دوست قدرتمند و متحدی نزدیک برای ایالات متحده آمریکا است.

او گفت جهان در آینده‌ای نزدیک باید درباره «چهار موضوع مهم» یعنی: مسئله اتمی جمهوری اسلامی ایران، مسئله نابودی حماس، مسئله فلسطینی‌های غزه و حضور نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه، تصمیم بگیرد.

این عضو ارشد سنای آمریکا به «جاه‌طلبی هسته‌ای» جمهوری اسلامی به عنوان چالش نخست اشاره و تصریح کرد که حکومت ایران تلاش‌های خود را برای دستیابی به سلاح هسته‌ای تسریع کرده است و مقامات جمهوری اسلامی به آن به‌عنوان یک «بیمه‌نامه» می‌نگرند.

سناتور گراهام با اشاره به تضعیف نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی، از جمله نابودی بخش بزرگی از توان حماس و ضربات جدی به حزب‌الله، هشدار داد که حکومت ایران ممکن است سلاح هسته‌ای را نه تنها راهی برای حل مشکلاتش، بلکه روزی به‌عنوان یک ابزار جنگی به کار گیرد.

سناتور گراهام گفت از تمامی مقامات اسرائیلی که با آن‌ها گفت‌وگو کرده، پرسیده است آیا اگر جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد آن را علیه اسرائیل به کار خواهد برد؟ به گفته او، همه پاسخ مثبت داده‌اند و او نیز با این ارزیابی «موافق» است.

او افزود دولت ترامپ به‌زودی باید درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی تصمیم‌گیری کند.

سناتور گراهام سپس دو مسیر پیش‌رو را مطرح کرد: گزینه نظامی، که در آن آمریکا به اسرائیل کمک می‌کند تا ضربه‌ای قاطع به تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی وارد کند (مسیری که گراهام گفت آن را ترجیح می‌دهد) و گزینه مذاکرات، که هدف آن متقاعد کردن جمهوری اسلامی به کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای‌اش خواهد بود.

گراهام تأکید کرد که اگر مسیر مذاکره انتخاب شود، باید برای آن زمان مشخصی تعیین شود و معیارهای موفقیت آن نیز به‌روشنی تعریف گردد. گراهام مدل خلع سلاح هسته‌ای لیبی را که در آن جامعه بین‌المللی توانست برنامه هسته‌ای معمر قذافی را از بین ببرد، گزینه‌ای قابل‌قبول از نظر دیپلماتیک دانست.

سناتورها شلدون وایت‌هاوس، ریچارد بلومنتال، آدام شیف و اندی کیم از حزب دموکرات، و سناتور جونی ارنست از حزب جمهوری‌خواه، همراه لیندزی گراهام به اسرائیل سفر کرده‌اند.
مدل توافق هسته‌ای لیبی چیست؟
پیشتر نیز بخش فارسی صدای آمریکا در ۲۲ بهمن گزارش داد که سفیر اسرائیل در آمریکا، در مصاحبه‌ای تلویزیونی تأکید کرد که تنها راه حل مؤثر برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای در ایران، توافقی مشابه مدل لیبی است، که شامل تخریب کامل زیرساخت‌های هسته‌ای و جمع‌آوری اورانیوم غنی‌شده این کشور باشد.

دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای با فاکس‌نیوز که ۲۳ بهمن گزارش شد، گفت ترجیح می‌دهد به جای حمله به تاسیسات هسته‌ای در ایران، توافقی با جمهوری اسلامی شود که به از بین بردن برنامه هسته‌ای آن منجر شود.

ترامپ گفت: «خیلی بیشتر مایلم که توافقی با ایران داشته باشیم، جایی که بتوانیم توافق کنیم، نظارت کنیم، بررسی کنیم، بازرسی کنیم، و سپس آن را از بین ببریم یا فقط مطمئن شویم که دیگر چیزی به نام برنامه هسته‌ای وجود ندارد.»

اظهارات لیندزی گراهام، و همچنین سخنان سفیر اسرائیل در واشنگتن و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در روزهای اخیر نشان می‌هد که برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی چقدر در کانون توجه مقامات اسرائیلی و آمریکایی قرار دارد.

سناتور گراهام روز دوشنبه در تل آویو همچنین گفت که اسرائیل خواهان باقی ماندن نیروهای آمریکایی در خاورمیانه است و آن‌ها را نیروهایی برای ایجاد ثبات می‌داند.

مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا می‌گوید حکومت ایران هیچ علاقه‌ای به توافق نشان نداده است.

روبیو روز یکشنبه ۲۸ بهمن در گفت‌وگو با شبکه خبری سی.بی.اس گفت واشنگتن شاهد «هیچگونه» تماسی از سوی جمهوری اسلامی نبوده و تاکید کرد حکومت ایران «به هیچ توافقی علاقه‌ای نشان نداده و تماسی برقرار نکرده است.»

او گفت حکومت ایران در تلاش‌های دیپلماتیک پیشین خود تنها به دنبال تمدید مهلت و در عین حال ادامه [فعالیت‌های] غنی‌سازی، حمایت از تروریسم، ساخت تسلیحات دوربرد و ایجاد بی‌ثباتی در سراسر منطقه بوده است.

در روزهای اخیر، با افت بیشتر ارزش ریال در ایران، هر دلار آمریکا به بیش از ۹۰ هزار تومان معامله می‌شود. افت ارزش ریال پس از مخالفت علی خامنه‌ای با مذاکره بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی صورت گرفت
+62
رأی دهید
-12

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۳
    طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
    قابل توجه کسانیکه بجای بیدار کردن مردم که خیلی سخته اما یک عمر گارانتی داره، از گزینه حمله نظامی و به قولی ضرب الحچل بوسیله خود شخص آمریکا یا اروپا که به پاس بدبختی هاشون در طی ۴۳ سال گذشته با یک روبان قرمز بهشون اعطا بشه، طرفداری میکنن. بفرمایید تا سرد نشده. آیا شمایان مسولیت پیامدهاش رو برای ایران و ایرانی تقبل میکنین؟ میگه یا عین لیبی میکنیم یا نیروگاه هاشو می‌زنیم. هر کجا که هستیم برای بیداری و مبارزه و مسولیت پذیری هر کاری که باید انجام بدیم، یا بریزیم تو پادگان‌های ارتش بعد تک تک این مادر قسطیان پدر مجهول را به سزاشون برسونین. باور کنید که هر رقم حساب کتاب کنید، دو دوتا میشه چهارتا.
    2
    1
    ‌سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    فاطی کماندو - قرچک، ایران
    من که گفتم روزی که رهبر مفعول انداختن عقب وانت چوب تو هر چه نابترش کردن کار خود بنده هست بس. 😂
    1
    6
    ‌سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۱
    GORG AMERICAN - واشنگتن دی سی، ایالات متحده امریکا
    تنها راهی که دنیا برا برنامه ی هسته‌ای ایران امتحان نکرده بمبارونه
    1
    1
    ‌سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.