کرملین می‌گوید ولادیمیر پوتین «در صورت لزوم» آماده گفتگو با همتای اوکراینی خود است

گفتگو میان وزرای خارجه آمریکا و روسیه پشت درهای بسته انجام شد
بی بی سی: وزرای خارجه ایالات متحده آمریکا و روسیه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، درباره جنگ اوکراین دیدار کردند؛ این مذاکرات که در پشت درهای بسته در جریان بود پایان یافته و جزئیاتی درباره آن منتشر نشده است.

این اولین گفتگوی رو در روی مقام‌های دو کشور پس از تهاجم روسیه به اوکراین است.

ایالات متحده می‌گوید این مذاکرات اولین گام برای بررسی این موضوع است که آیا روسیه در مورد پایان دادن به جنگ «جدی» است یا نه. روسیه هدف از این مذاکرات را عادی‌سازی روابط خود با آمریکا توصیف کرده است.

همزمان با این مذاکرات، کرملین می‌گوید ولادیمیر پوتین «در صورت لزوم» آماده گفتگو با همتای اوکراینی خود است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفته است: «خود پوتین گفت که در صورت لزوم برای صحبت با زلنسکلی آمادگی دارد.»

در دیدار ریاض، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا را مایک والتز، مشاور امنیت ملی و استیو ویتکوف، فرستاده ویژه ایالات متحده در خاورمیانه همراهی می‌کنند.

همچنین سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه را یوری یوشاکوف، مشاور سیاست خارجه ولادیمیر پوتین همراهی می‌کند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید که هیچ توافقی را که در مذاکرات آن شرکت نداشته باشد، به رسمیت نمی‌شناسد.

رهبران اروپایی دیروز یک نشست اضطراری در پاریس برگزار کردند و دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان گفت که هیچ تصمیمی نباید بدون آنها اتخاذ شود.

در پایان این اجلاس رهبران بریتانیا، آلمان، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، دانمارک، هلند و فرانسه که میزبان بود در کنار رهبران اتحادیه اروپا و ناتو تاکید کردند که هرگونه تلاش و مذاکره‌ای برای پایان دادن به جنگ در اوکراین باید با حضور کی‌یف و کشورهای اروپایی شکل گیرد.

با این حال، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا در جمع‌بندی خود از این اجلاس تاکید کرد که برای شکل‌گیری یک «صلح پایدار» در اوکراین ضمانت امنیتی آمریکا ضروری خواهد بود.

نخست‌وزیر بریتانیا گفت که اروپا «باید نقش خود را ایفا کند... اما هرگونه تضمین امنیتی برای آینده اوکراین باید از پشتیبانی آمریکا برخوردار باشد».

آقای استارمر که به نظر می‌رسد بنا دارد آمریکا و اتحادیه اروپا را بر سر تلاش دولت دونالد ترامپ برای صلح در اوکراین به هم نزدیک کند، در ادامه اظهاراتش گفت: «مواضع اخیر دولت آمریکا دور از انتظار نبود» و بیانگر این است که اروپا باید «مسئولیت» امنیت خود را بر عهده بگیرد.

دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان پیش از نشست دیروز در پاریس به خبرنگاران گفت رهبران اروپایی را ترغیب خواهد کرد که «فورا» بودجه دفاعی خود را افزایش دهند.

آقای توسک در توجیه نظر خود استدلال کرد که اروپا «قادر به مقابله با توان بالقوه روسیه» نیست و به همین دلیل لازم است که توان خود را با قدرت مسکو تطبیق دهد: «اگر برای توانایی‌های دفاعی خودمان فورا گام‌های عملی بر نداریم، قادر نخواهیم بود که به اوکراین هم کمک موثری کنیم.»اظهارات رهبران اروپایی در پاریس که با پس‌زمینه‌ای از نگرانی نسبت به حذف این قاره از اقدامات آمریکا برای توقف جنگ در اوکراین همراه بود، همزمان با سفر مارکو روبیو وزیرخارجه آمریکا به ریاض بود.همسو با اظهارات نخست‌وزیر لهستان، اورزولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا گفتگوهای پاریس را «حیاتی» توصیف کرد و گفت که امنیت قاره اروپا در یک نقطه عطف قرار گرفته است. خانم فون‌درلاین خواستار تغییری فوری در ذهنیت رهبران اروپایی و افزایش بودجه‌های دفاعی شد.

اظهارات رهبران اروپایی در پاریس که پس‌زمینه‌ای از نگرانی نسبت به حذف این قاره از اقدامات آمریکا برای توقف جنگ در اوکراین را داشت، همزمان بود با سفر مارکو روبیو، وزیرخارجه آمریکا به ریاض.

آقای لاوروف با عنوان کردن موضع کرملین گفته است در مذاکرات احتمالی میان روسیه و اوکراین، اروپا نباید نقشی داشته باشد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین که همزمان به امارات متحد عربی سفر کرده است و قرار است مطابق برنامه‌ای قبلی به عربستان برود، گفته سفرش به امارات و عربستان از قبل برنامه‌ریزی شده است و ربطی به مذاکرات مسکو و واشنگتن در ریاض ندارد.
استارمر: ضمانت امنیتی آمریکا تنها راه رسیدن به یک صلح پایدار استکی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، در حال ترک کاخ الیزه پس از اتمام نشست پاریسعصر دوشنبه (۱۷ فوریه) کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا پس از نشست پاریس گفت پس از رسیدن به صلح بین روسیه و اوکراین «ضمانت امنیتی آمریکا» تنها راه بازدارنده روسیه از حمله مجدد به اوکراین است.

آقای استارمر گفت هفته آینده به واشنگتن خواهد رفت تا با دونالد ترامپ درباره «عناصر کلیدی یک صلح پایدار» گفتگو کند.

او افزود که پس از بازگشت از آمریکا قرار یک جلسه دیگر را با همکاران اروپایی خود خواهد گذاشت و طی روزهای آینده با ولودیمیر زلنسکی صحبت خواهد کرد.

آقای استارمر در پاسخ به سوالی درباره ارسال نیروی نظامی بریتانیا به خط مقدم اوکراین گفت صحبت درباره این موضوع خیلی زود است.
کرملین می‌گوید در مذاکرات ریاض به دنبال احیای کل روابطش با واشنگتن است
همزمان با نگرانی کشورهای اروپایی از تحرکات دیپلماتیک اخیر میان مسکو و واشنگتن که ظاهرا از گرمتر شدن روابط دو طرف حکایت دارد، روسیه اعلام کرده است که کشورهای اروپایی در مذاکرات صلح نمی‌توانند نقش داشته باشند.

او کشورهای اروپایی را متهم کرد که علاقمند به ادامه جنگ هستند و گفت که آنها جایی در مذاکرات نمی‌توانند داشته باشند.

یوری اوشاکوف، مشاور ولادیمیر پوتین که آقای لاوروف را در سفر به ریاض همراهی می‌کند گفته است که طرف آمریکایی هنوز مذاکره‌کننده ارشد خود را معرفی نکرده است.

او به تلویزیون دولتی روسیه گفت که تیم مذاکره‌کننده روسیه با «روحیه کاری» عازم ریاض هستند.

به گفته آقای اوشاکوف، مقام‌های روسیه و آمریکا در گفتگوی تلفنی موافق کرده‌اند که در مورد «عادی‌سازی روابط» مسکو و واشنگتن و چگونگی «آغاز مذاکرات احتمالی در مورد اوکراین» و «چشم‌انداز تماس مقام‌های دو طرف در بالاترین سطوح» گفتگو کنند.

پیشتر دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم گفته بود که روسیه در مذاکراتش با واشنگتن به دنبال احیای کل روابط خود با آمریکا است.

آقای پسکوف گفت که در مذاکرات روز سه‌شنبه در ریاض دو طرف در مورد جنگ در اوکراین و فراهم کردن مقدمات لازم برای انجام دیدار ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ صحبت خواهند کرد.

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا که امروز زودتر از هیئت روسیه وارد ریاض شد، دیروز گفته بود که در روزهای آینده مشخص می‌شود آیا ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، درباره صلح با اوکراین جدی است یا نه، اما او در عین حال تاکید کرد که مسئله جنگ با یک ملاقات حل نمی‌شود.

در همین حال، در آستانه آغاز مذاکرات مسکو و واشنگتن، روسیه یک شهروند آمریکایی را از زندان آزاد کرده است.
کالوب بایرز، شهروند آمریکایی که روسیه آزاد کرده استدیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که آزادی این شهروند آمریکایی را می‌توان در قالب مذاکرات پیش رو درک کرد.

آقای پسکوف به خبرنگاران گفت: «روز سه‌شنبه در مورد احیای روابط صحبت خواهد شد، این تحول را هم در همان چارچوب می‌توان دید.»

کالوب بایرز، شهروند آمریکایی، روز ۷ فوریه (۱۰ روز پیش) هنگام ورود به مسکو به دلیل همراه داشتن شیرینی‌های حاوی ماری‌جوانا بازداشت شد.

آقای بایرز بعد از آنکه سگ‌های پلیس او را شناسایی کردند، در دفاع از خود به ماموران امنیتی فرودگاه توضیح داد که آنها را پزشکی در آمریکا به او تجویز کرده است.
بحث درباره طرح ترامپ در مورد غزهدیدار مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا و همتای سعودی‌اش فیصل بن فرحان آل سعود در ریاضدر همین حال، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا که دیروز وارد ریاض شد، تا پیش از آغاز مذاکرات امروز با روسیه سرگرم دیدار با مقام‌های سعودی است.

آقای روبیو پس از ورود به ریاض با فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه سعودی و بعد با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان دیدار کرد.

مایکل والتز، مشاور امنیت ملی و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در خاورمیانه هم آقای روبیو را در این سفر همراهی ‌می‌کنند.

انتظار می‌رود که طرح بحث‌برانگیز دونالد ترامپ برای آینده غزه هم در میان موضوعاتی باشد که دیپلمات‌های آمریکایی در ریاض پی‌گیری می‌کنند.

پیشنهاد دونالد ترامپ برای انتقال ساکنان غزه به کشورهای عربی منطقه و تسلط آمریکا بر این باریکه خشم کشورهای عربی را برانگیخته است و بسیاری این طرح را به عنوان «چراغ سبزی برای پاکسازی قومی» محکوم کرده‌اند.

محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان تاکید کرده است که هدف واشنگتن مبنی بر عادی‌سازی روابط ریاض و اسرائیل تا زمان تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی عملی نخواهد شد.

قرار بود که در واکنش به طرح آقای ترامپ، ریاض دو روز دیگر (۲۰ فوریه) میزبان نشستی با حضور رهبران کشورهای عربی باشد.

اما خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلمات‌ها گزارش کرده است که برگزاری این نشست یک روز عقب افتاده است و به جای پنجشنبه، روز جمعه ۲۱ فوریه برگزار خواهد شد.

پیش از این قرار بود که فقط سه کشور عربی در نشست ریاض حضور داشته باشند، اما یک منبع سعودی به خبرگزاری فرانسه گفت که حالا رهبران شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس، به همراه مصر و اردن در این نشست برای یافتن پیشنهاد جایگزینی برای طرح ترامپ گردهم خواهند آمد.

امارات متحده عربی، بحرین، عربستان سعودی، عمان، قطر و کویت شش عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند.

به گفته منبع سعودی که با خبرگزاری فرانسه صحبت کرده است، یک کشور «بانفوذ» حاشیه خلیج فارس از عدم حضور خود در نشست ریاض ابراز «نارضایتی» کرده بود و به همین دلیل سازمان‌دهندگان تصمیم گرفتند که همه اعضای شورای همکاری خلیج فارس را دعوت کنند.
+6
رأی دهید
-8

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.