زلنسکی،رئیس‌جمهور اوکراین: مذاکرات آمریکا و روسیه را به رسمیت نمی‌شناسیم

 رئیس‌جمهور اوکراین بعد از امارات، قرار است به عربستان سعودی و ترکیه سفر کندرادیو فردا: رئیس‌جمهور اوکراین در آستانه برگزاری نشست اضطراری رهبران اروپایی می‌گوید دولتش در مذاکرات میان مقامات آمریکا و روسیه در عربستان بر سر پایان دادن به جنگ اوکراین شرکت نخواهد کرد.

ولودیمیر زلنسکی که به امارات متحده عربی سفر کرده است، روز دوشنبه ۲۹ بهمن در ابوظبی همچنین تصریح کرد دولت اوکراین در جریان مذاکرات آتی میان آمریکا و روسیه قرار نگرفته است.

او گفت که هرگونه مذاکره بر سر اوکراین، بدون حضور خود این کشور نتیجه‌ای نخواهد داشت: «ما نمی‌توانیم هیچ توافقی را بدون حضور خودمان در مذاکرات به رسمیت بشناسیم».

آقای زلنسکی سفر به خاورمیانه را آغاز کرده و قرار است بعد از امارات به عربستان سعودی و همچنین ترکیه سفر کند.

ترکیه طی چند سال گذشته نقش فعالی در میانجی‌گری بین اوکراین و روسیه در برخی موارد، مانند باز شدن راه دریایی صادرات غلات از اوکراین داشته است.

سخنگوی کرملین می‌گوید سرگئی لاوروف وزیر خارجه و یوری اوشاکوف دستیار رئیس‌جمهور روسیه در امور خارجی برای دیدار با همتایان آمریکایی خود راهی عربستان خواهند شد. این دیدار برای روز سه‌شنبه ۳۰ بهمن برنامه‌ریزی شده است.
نشست رهبران اروپا
در همین حال وزیر خارجه اسپانیا اعلام کرد که رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس درباره جلوگیری از به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح اوکراین «به گونه‌ای که تجاوز روسیه را پاداش ندهد»، گفت‌وگو خواهند کرد.

خوزه مانوئل آلبارس در گفت‌وگو با رادیو «اوندا سرو» گفت: «به یک جنگ تهاجمی نباید پاداش داده شود. ما نمی‌توانیم دیگران را به راه‌اندازی جنگ‌های تهاجمی تشویق کنیم.» او همچنین تأکید کرد که ولادیمیر پوتین همچنان به حملات و بمباران اوکراین ادامه داده و در حال حاضر نشانه‌ای از صلح در افق دیده نمی‌شود.

این اظهارات در آستانه نشست اضطراری رهبران اروپایی بیان شد. در این نشست که به میزبانی امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه برگزار می‌شود، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا نیز شرکت دارد.

انتظار می‌رود که امانوئل مکرون در این نشست با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، متا فردریکسن، نخست‌وزیر دانمارک (به نمایندگی از گروه هشت کشور نوردیک-بالتیک)، پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، دیک اسخوف، نخست‌وزیر هلند، و رهبران اتحادیه اروپا، از جمله اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، و آنتونیو کوستا، رئیس شورای اروپا، همراهی شود.

به نوشته روزنامه بریتانیایی گاردین، در این نشست، توانمندی‌های دفاعی که اروپا می‌تواند برای ارائه تضمین‌های امنیتی معتبر به اوکراین فراهم کند، از جمله طرحی برای اعطای عضویت خودکار اوکراین در ناتو در صورت نقض آشکار آتش‌بس توسط روسیه، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

این نشست اضطراری پس از آن ترتیب داده شد که مقامات آمریکایی پیشنهاد کردند اروپا نقشی در مذاکرات احتمالی برای پایان دادن به جنگ اوکراین نداشته باشد.

در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته متحدان اروپایی خود در ناتو و اوکراین را غافلگیر کرد و اعلام کرد که بدون مشورت با آنها، مستقیماً با ولادیمیر پوتین گفت‌وگو کرده و روند صلح را آغاز خواهد کرد.

هم‌زمان، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه وارد عربستان سعودی شد تا در مذاکراتی با مقامات روسیه درباره پایان دادن به جنگ سه‌ساله اوکراین شرکت کند.

بنابر گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، رهبران اروپایی قصد دارند در نشست پاریس موضعی یکپارچه اتخاذ کرده و پیشنهادهای جدیدی برای پشتیبانی از اوکراین و تقویت امنیت اروپا ارائه دهند. برخی منابع دیپلماتیک اعلام کرده‌اند که گروهی از کشورهای اروپایی به هیچ عنوان حاضر به مشارکت در یک «توافق شتاب‌زده» با هدایت ترامپ نیستند و بر ادامه حمایت از اوکراین تمرکز دارند.

نگرانی‌ها در اروپا پس از آن افزایش یافت که کیت کلاگ، فرستاده ترامپ در امور اوکراین و روسیه، ۱۵ فوریه اعلام کرد که اروپا به‌طور مستقیم در مذاکرات صلح حضور نخواهد داشت. در همان روز مشخص شد که مقامات آمریکایی و روسی قرار است این هفته در عربستان سعودی مذاکراتی را درباره پایان جنگ آغاز کنند – احتمالاً بدون حضور اوکراین.
«چرا باید اروپایی‌ها را به مذاکره دعوت کرد؟»
سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز دوشنبه در اظهار نظری که احتمالا واکنش تند اروپا و اوکراین را به دنبال خواهد داشت اروپا را متهم کرد که خواهان ادامه جنگ با روسیه است، بنابراین «چرا اصلا باید آنها را به سر میز مذاکره دعوت کرد؟»

از سوی دیگر، پیت هِگسِت، وزیر دفاع آمریکا، اخیراً اعلام کرده که واشینگتن دیگر تمرکز اصلی خود را بر امنیت اروپا قرار نداده است، که این اظهارات نگرانی‌های بیشتری را در میان متحدان اروپایی برانگیخته است.

با این حال، دونالد ترامپ تأکید کرده که زلنسکی در هرگونه مذاکرات صلحی حضور خواهد داشت. وی همچنین اشاره کرد که ممکن است «بسیار زود» با پوتین دیدار کند، هرچند جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

رئیس‌جمهور آمریکا احتمال برگزاری این ملاقات در عربستان سعودی را رد نکرد و گفت: «هیچ زمانی تعیین نشده، اما ممکن است خیلی زود باشد.» او افزود هم پوتین و هم زلنسکی خواهان پایان جنگ هستند
+42
رأی دهید
-35

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۰
    صدای خسته - بروج، بلژیک
    دنیا افتاده دست یه مشت دیوانه زنجیری که خودشون رو خدا و همه دان میدونن. تمومش کنید این بازیهای کیفتان رو. بد بده و خوب خوبه. بد یعنی جهنم خوب یعنی بهشت .
    1
    17
    دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    iran1 - آرلون، بلژیک
    سالها شاید طو بکشه تا مردم متوجه بشن کسی که رئیس جمهور شده متخصص همه امور نیست، برای همینه در زمینه های سیاسی و اجتماعی اندیشکده های مختلف بوجود میان و کارشناسان با هم بحث می کنن تا به بهترین تحلیل و راهکار برسن و هر چی جلو تر میریم متوجه میشیم باید فکری هم به اختیارات اجرایی سیاست مدارها کرد که بر خلاف هزار واقعیت دست آخر دنبال اون چیزی هستن که در ذهن دارن.
    0
    5
    دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    Realman - کالیفرنیا ، ایالات متحده امریکا
    معلومه نمیخوای جنگ تموم بشه چون تو دیگه از کجا نون بخوری .
    1
    6
    دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    romano - تهران، ایران
    اروپا بیشتر از قبل جنگ از روسیه واردات داره. روبل امسال تنها 8 درصد افت داشته که آنهم بخشی متاثر از اقتصاد جهانی و افت اقتصاد برای همه کشورها بوده. گول این کشورهای مافیای بین‌المللی را نخورید اینها همه مشغول چپاول هستند. اگر اوکراین اسلحه کافی حتی متعارف داشت شکستی تاریخی به روسها میداد. متاسفانه گلوله توپ یکی از بدویترین وموثرترین سلاحها برای این اراضی پست به اوکراین داده نشد و به بهانه های متعدد در تحویل تاخیر داده شد. با این حال اوکراینیها برتری روسها در دریای سیاه را پس از قرنها گرفتند تامین غله را با قدرت خود پس گرفتند روسیه هیچ بمباران مستقیم نداشت یعنی برتری هوایی پیدا نکرد و اوکراین اراضی زیادی را بازپس گرفت حتی کورسک را از روسیه اشغال کرد. پوتین برای کورسک 170 هزار نیرو بعلاوه کره شمالی فرستاد. روسیه راهی بغیر صلح ندارد. بیشرف اروپا و آمریکا.
    3
    2
    دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.