بن‌سلمان میانجیگر بین ترامپ و جمهوری اسلامی برای توافق جدید هسته‌ای؟

انتخاب: مشخص نیست که آیا عربستان سعودی به‌طور رسمی چنین پیشنهادی ارائه داده است یا نه، اما این اقدام نشان‌دهنده تمایل ریاض به استفاده از روابط بهبود‌یافته‌اش با دشمن پیشین خود و تضمین جایگاهی در میز مذاکره برای یک توافق جدید احتمالی است.

سی ان ان مطلع شده است که «عربستان سعودی مایل به میانجی‌گری بین دولت ترامپ و ایران برای دستیابی به توافقی جدید در حوزه برنامه هسته‌ای تهران است.»

پادشاهی سعودی نگران است که ایران اکنون بیشتر تمایل به دنبال کردن سلاح هسته‌ای داشته باشد، زیرا نیرو‌های متحد منطقه‌ای آن – که مدت‌ها به‌عنوان عاملی بازدارنده در برابر حملات اسرائیل در نظر گرفته می‌شدند – به‌طور قابل‌توجهی تضعیف شده‌اند. عربستان سعودی امیدوار است که بتواند از روابط نزدیک خود با رئیس‌جمهور دونالد ترامپ برای ایجاد یک پل دیپلماتیک میان ایران و کاخ سفید استفاده کند.

مشخص نیست که آیا عربستان سعودی به‌طور رسمی چنین پیشنهادی ارائه داده است یا نه، اما این اقدام نشان‌دهنده تمایل ریاض به استفاده از روابط بهبود‌یافته‌اش با دشمن پیشین خود و تضمین جایگاهی در میز مذاکره برای یک توافق جدید احتمالی است.

درحالی‌که ترامپ اعلام کرده که خواهان آغاز مذاکرات برای توافقی جدید است، پیام‌های ایران در این زمینه ضدونقیض بوده‌اند. به گزارش انتخاب، پادشاهی سعودی نگران است که ایران اکنون بیشتر تمایل به دنبال کردن سلاح هسته‌ای داشته باشد، زیرا نیرو‌های متحد منطقه‌ای آن – که مدت‌ها به‌عنوان عاملی بازدارنده در برابر حملات اسرائیل در نظر گرفته می‌شدند – به‌طور قابل‌توجهی تضعیف شده‌اند. عربستان سعودی امیدوار است که بتواند از روابط نزدیک خود با رئیس‌جمهور دونالد ترامپ برای ایجاد یک پل دیپلماتیک میان ایران و کاخ سفید استفاده کند.

مشخص نیست که آیا عربستان سعودی به‌طور رسمی چنین پیشنهادی ارائه داده است یا نه، اما این اقدام نشان‌دهنده تمایل ریاض به استفاده از روابط بهبود‌یافته‌اش با دشمن پیشین خود و تضمین جایگاهی در میز مذاکره برای یک توافق جدید احتمالی است.

درحالی‌که ترامپ اعلام کرده که خواهان آغاز مذاکرات برای توافقی جدید است، پیام‌های ایران در این زمینه ضدونقیض بوده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا و وزارت خارجه عربستان به درخواست‌های سی‌ان‌ان برای اظهار نظر پاسخ ندادند. نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک نیز گفت که نظری ندارد.

عربستان سعودی به‌طور علنی از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهانی استقبال کرد، اما در خفا از ناکامی دولت اوباما در رسیدگی به نگرانی‌هایش درباره فعالیت‌های منطقه‌ای ایران – به‌ویژه برنامه موشکی و نیرو‌های نیابتی آن از یمن تا عراق و لبنان – ناخشنود بود، زیرا ریاض این مسائل را تهدیدی برای ثبات منطقه‌ای می‌دانست. این کشور بعداً از خروج ترامپ از توافق در سال ۲۰۱۸ استقبال کرد.

مقامات سعودی چشم‌انداز فعلی منطقه را فرصتی تاریخی برای کاهش تنش‌ها با ایران و بهبود روابط می‌دانند و تأکید دارند که نمی‌خواهند در هیچ رویارویی میان آمریکا یا اسرائیل با ایران نقش داشته باشند.

همچنین، آنها نگرانند که ایران در شرایطی که به حاشیه رانده شده، تمایل بیشتری به تولید سلاح هسته‌ای داشته باشد و توافقی جدید را راهی برای جلوگیری از این روند می‌بینند. آنها بر این باورند که ایرانِ به‌شدت تضعیف‌شده به نفع عربستان سعودی نیست، زیرا ریاض سیاست خارجی خود را بازنگری کرده و اولویت را به منافع اقتصادی‌اش داده است و بی‌ثباتی بیشتر در منطقه را مانعی برای پیشرفت می‌داند.
+12
رأی دهید
-62

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    amirHassna - سیدنی، استرالیا

    توپ تو زمین ایرانی جماعته نه ترامپ. وقتی ماها اکثرا خودمون تکلیفمون با خودمون روشن نیست جای شکایتی هم نیست. با وسط بازیو زرنگ بازیو مفت بری آخوند جایی نمیره. تمام.
    0
    36
    یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    ako kermanshah - اسنانبول، ترکیه

    حتی جامعه به شدت سنتی عربستان الویت رو به مسایل اقتصادی و پیشرفت در این زمینه میبینه ، بر عکس رهبر الدنگ ایران که فقط تشنه قدرت و حفظ نظام.
    0
    37
    یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
    بن سلمان غلط میکنه که دخالت میکنه. مذاکره و توافق هسته ای هویج و جمهوری اسه ا ل ی یعنی تمدید بقای حکومت کثیف اخوندی و درآمد چندین بیلیاردی آمریکا از بقای اخوند
    1
    14
    یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    نیست خیلی بن سلمان با رژیم رابطه خوبی داره ؟ میانجیگیری هم کنه؟ توافقی ممکن نخواهدبود.همین امروز مایک والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا صراحتا گفت ترامپ تنها به شرط کنار گذاشتن کل برنامه هسته‌ای و بازی‌هایی که ایران در مذاکرات گذشته انجام داد حاضر به مذاکره هست.دقت کنید،کل برنامه هسته ای.نه کاهش غلظت! غنی سازی و مکاهش حجمش و این بازیها!
    0
    6
    یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.