مشخص شدن هویت زوج بریتانیایی بازداشت‌شده در ایران

کریگ و لیندزی فورمن در ماه دسامبر وارد ایران شدند و قصد داشتند پس از پنج روز اقامت درایران به پاکستان بروندبی بی سی: خانواده‌ یک زوج بریتانیایی که در ایران در بازداشت هستند، ضمن ابراز نگرانی خواستار بازگشت ایمن آن‌ها به وطنشان شده‌اند.

نام این دو شهروند بریتانیایی بازداشت شده کریگ و لیندزی فورمن اعلام شده که در ماه ژانویه بازداشت شدند، اما خبر بازداشت آن‌ها دو روز پیش (پنج شنبه ۱۳ فوریه/۲۵ بهمن) منتشر شد و رسانه‌های رسمی ایران گزارش دادند که دو شهروند بریتانیا به اتهام «جرایم نامشخص امنیتی» در بازداشت هستند.

براساس گزارش‌های رسانه‌های ایرانی این دو شهروند بریتانیایی در شهر کرمان بازداشت هستند.

خبرگزاری ایرنا هم دو روز پیش با اشاره به بازداشت دو شهروند بریتانیا، بدون اعلام اسامی آن‌ها، تصویر زن و مردی را با صورت محو شده منتشر کرد که آن‌ها را در دیدار با هوگو شورتر، سفیر بریتانیا در تهران نشان می‌داد. در این دیدار که در دفتر دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان صورت گرفت، دادستان کرمان و معاون امنیتی-انتظامی استاندار کرمان هم حضور داشتند.

در بیانیه‌ای که وزارت خارجه بریتانیا از طرف خانواده آن‌ها منتشر کرد، آمده است: «این اتفاق غیرمنتظره موجب نگرانی شدید برای کل خانواده ما شده است و تمرکز ما کاملاً بر تأمین امنیت و سلامت آن‌ها در این دوران سخت است.»

خانواده‌ این زوج این وضعیت را «نگران‌کننده» توصیف کردند و افزودند: «ما به طور فعال با دولت بریتانیا و مقامات مربوطه در تماس هستیم .»

آن‌ها همچنین گفته‌اند که «بار احساسی این وضعیت بر ما سنگینی می‌کند»، اما «حمایت بی‌دریغ دوستان، خانواده و اطرافیان به ما قدرت و دلگرمی داده است تا این شرایط دشوار را پشت سر بگذاریم.»

وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرده است که با مقامات محلی ایران در ارتباط است و به این زوج خدمات کنسولی ارائه می‌دهد.
تصویری که خبرگزاری ایرنا در رابطه با بازداشت دو شهروند بریتانیایی در ایران منتشر کرد. صورت آن‌ها در این تصویر محو شده استزوج بریتانیایی پیش از بازداشت از تجربه خود در ایران ابراز خوشحالی کرده بودند
این زوج، که در اوایل دهه پنجاه زندگی خود هستند، در حال سفر با موتورسیکلت در سراسر جهان بودند و قصد داشتند تنها پنج روز در ایران بمانند.

آقای و خانم فورمن در مسیر خود به استرالیا بودند و در تاریخ ۳۰ دسامبر از ارمنستان وارد ایران شدند و براساس برنامه‌ریزی قبلی‌شان قرار بود تا ۴ ژانویه به پاکستان برسند.

آن‌ها در شهرهای تبریز، تهران و اصفهان همراه با یک راهنمای تور اقامت داشتند، اما پس از عزیمت به کرمان به هتل خود نرسیدند.

این زوج پیش از بازداشت در پیام هایی در شبکه‌های اجتماعی از شادی و لذت حضورشان در ایران صحبت کرده بودند.

لیندزی فورمن، که دکترای روان‌شناسی دارد، گفته بود که «اوقات فوق‌العاده‌ای» را می‌گذراند.

کریگ فورمن نجار است و از «مردم دوست‌داشتنی یک کشور دوست‌داشتنی» یاد کرده بود.

خانم فورمن در تاریخ ۳ ژانویه عکسی از خود در حال دیدار با یک روحانی در شهر اصفهان منتشر کرد و در اینستاگرام نوشت: «سفر مدام به من می‌آموزد که هسته اصلی بشریت مشترک است: مهربانی، فروتنی و احترام به یکدیگر.»

او همان روز در فیسبوک نوشت: «با وجود تفاوت‌های فرهنگی، زبانی و سنتی، چیزی زیبا و جهانی را دیده‌ایم: مهربانی، شوخ‌طبعی، مهمان‌نوازی و عشق مشترک به غذای خوب!»

مقامات ایرانی هنوز اعلام نکرده‌اند که این زوج به چه اتهامی بازداشت شده‌اند.

گفته می‌شود که خانم فورمن در مسیر سفرشان به استرالیا، یک پروژه تحقیقاتی را اجرا می‌کرد و از مردم درباره مفهوم انسان بودن و اینکه چه چیزی یک زندگی خوب را شکل می‌دهد، پرسش‌هایی می‌کرد.

او قرار بود یافته‌های خود را در ماه ژوئیه در یک کنفرانس روان‌شناسی مثبت‌گرا در شهر بریزبن استرالیا ارائه کند.

او در پستی در اینستاگرامش اذعان کرده بود که سفر به ایران برخلاف توصیه وزارت خارجه بریتانیا اقدامی پرخطر و «کمی ترسناک» بوده است.

او نوشته بود: «بله، ما از خطرات آگاه هستیم، اما می‌دانیم که پاداش دیدار با افراد شگفت‌انگیز، شنیدن داستان‌هایشان و تماشای مناظر خیره‌کننده این مناطق، می‌تواند بسیار ارزشمندتر از ترس باشد.»

خانم فورمن همچنین گفته بود: «از بیابان‌های وسیع ایران گرفته تا قله‌های سر به فلک کشیده پاکستان، امیدواریم زیبایی، مهمان‌نوازی و انسانیتی را که اغلب نادیده گرفته می‌شود، به اشتراک بگذاریم.»

وزارت خارجه بریتانیا در حال حاضر به شهروندان خود توصیه کرده است که از هرگونه سفر به ایران خودداری کنند.

در این توصیه آمده است: «شهروندان بریتانیایی و دوتابعیتی‌های بریتانیایی-ایرانی در معرض خطر جدی بازداشت، بازجویی یا زندانی شدن قرار دارند. داشتن گذرنامه بریتانیایی یا هرگونه ارتباط با بریتانیا می‌تواند دلیلی کافی برای بازداشت افراد توسط مقامات ایرانی باشد.»

در سال‌های اخیر، ده‌ها شهروند خارجی و دوتابعیتی در ایران به اتهامات نامشخص امنیتی بازداشت شده‌اند.

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند که مقامات ایرانی اغلب از این بازداشت‌ها به‌عنوان ابزاری برای فشارهای سیاسی استفاده می‌کنند.
+31
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    danyou - تل آویو، اسرائیل

    من نمی‌فهمم اینهمه اخطار میدن بعضی ها با چه جراتی میرن ایران .
    1
    48
    شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    zavareh - رودسر، ایران

    جهان تا کی می خواهد این رفتارهای ناشایست ضد انسانی اهریمنان حاکم بر میهنمان را تحمل کند؟
    1
    26
    شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.